Ασθένειες Λέπια στα πόδια του καναρινιού μου;

Pitis89

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2022
Μηνύματα
1
Πόλη
Aθήνα
Καλησπέρα, επισυνάπτω φωτογραφίες για να δείτε και εσείς, έχω 2 μέρες του βάζω celestoderm-v στα πόδια, κάνω καλά? Θέλω μια μικρή βοήθεια.

Ευχαριστώ Δημήτρης
 

Συνημμένα

  • 20220726_125341.webp
    20220726_125341.webp
    259,8 KB · Προβολές: 35
  • 20220728_170304.webp
    20220728_170304.webp
    48,1 KB · Προβολές: 34
  • 20220726_125341.webp
    20220726_125341.webp
    259,8 KB · Προβολές: 34
  • 20220728_170758.webp
    20220728_170758.webp
    29,3 KB · Προβολές: 33
@Pitis89
Την συγκεκριμένη αλοιφή που βάζεις δεν την γνωρίζω.
Εμείς εδώ για τα «λέπια» ή ακάρεα προτείνουμε την θεραπεία με epithol, για 5-6 ημέρες.
Διάβασε τις οδηγίες χρήσης και πως γίνεται η εφαρμογή της.
Δες και το σχετικό άρθρο
 
Εμείς εδώ για τα «λέπια» ή ακάρεα προτείνουμε την θεραπεία με epithol, για 5-6 ημέρες.

Απλά να προσθέσω ότι δουλεύει και το acaricine για τα ακάρεα στα πόδια. Ο Ακρίβος (πτηνίατρος) είναι αντίθετος στη χρήση της epithol επειδή πολλοί δεν ξέρουν να τη χρησιμοποιούν και τελικά του φέρνουν πουλιά με λαδωμένη την κοιλιά τους.

Ο τρόπος που το χρησιμοποιεί είναι ο εξής: Πασαλείφει μια σταγόνα ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και με τα δάχτυλα κάνει ένα γρήγορο μασάζ (ούτε 3 δεύτερα) στο πόδι με το πρόβλημα. Επανάληψη μετά από μια βδομάδα, μέχρι να δει ότι καθάρισαν τα λέπια.

Το 'χει κάνει στο δικό μου καναρίνι. Χρειάστηκαν δυο εφαρμογές. Την 3η βδομάδα που το είδε, ήταν οκ.

Τώρα νομίζω πως το καναρίνι μου έχει ακάρεα στο άλλο πόδι, αλλά το σκέφτομαι να δώσω 50ε για κάτι τέτοιο. Εσείς πιστεύετε πως είναι οκ να βάλω ξανά acaricine? Τελευταία φορά ήταν πριν 3 μήνες που του έβαλε ο γιατρός.
 
Επειδή είχα παλιότερα θέμα με ακαρεα σε ένα καναρίνι μου, μετά από επίσκεψη σε πτηνιατρο μου είπε πως η επιθολ από μόνη της δεν θα κάνει δουλειά γτ αν έχει στα πόδια θα ανέβει πιο πάνω στο σώμα, μου είχε δώσει αγωγή με pinex on spot και acarisine ή epithol....
 
Εσείς πιστεύετε πως είναι οκ να βάλω ξανά acaricine?
Όχι, για τα ακάρεα των ποδιών η σωστή εφαρμογή της epithol είναι η καλύτερη λύση.

Ο τρόπος που το χρησιμοποιεί είναι ο εξής: Πασαλείφει μια σταγόνα ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και με τα δάχτυλα κάνει ένα γρήγορο μασάζ (ούτε 3 δεύτερα) στο πόδι με το πρόβλημα.
Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε και την epithol, ή μόνη διαφορά ότι δεν βάζουμε σταγόνα άλλα μία πολύ μικρή ποσότητα αλοιφής στα πόδια.
Το acaricine είναι φάρμακο για τα ακάρεα του αναπνευστικού και της τραχείας με δραστική ουσία την ιβερμεκτiνη, ή οποία είναι πολύ ισχυρή φαρμακευτική ουσία και θέλει μεγάλη προσοχή στη χορήγηση της.
Η epithol και οι δραστικές ουσίες που περιέχει προκαλεί ασφυκτικό θάνατό στα ακάρεα, ενώ ή ιβερμεκτiνη απλά τα σκοτώνει.
Διαλέγεις και παίρνεις.😏
 
@Vada ευχαριστώ για την απάντηση.
Στη δική μου, ξεχωριστή περίπτωση κλίνω περισσότερο προς το acaricine για διάφορους λόγους όπως ότι:
α) Έχω ήδη ένα μπουκαλάκι κλειστό
β) Το καναρίνι μου δεν πολυκάνει μπάνιο (κυρίως πρόσωπο και λαιμό -είναι παλαιάς κοπής αρσενικό εμφανώς 🤠), όποτε αν γίνει καμιά στραβή με την epithol και λιγδώσει το φτέρωμα της κοιλιάς θα πρέπει να τον ταλαιπωρήσω πολύ για να την αφαιρέσω.
γ) Θεωρώ δύσκολο να μου ξεφύγει παραπάνω acaricine γιατί πρώτα ρίχνεις τη σταγόνα στο δικό σου χέρι.

Οπότε το ερώτημα υποθέτω είναι αν είναι too much να ξαναβάλω ιβερμεκτίνη ξανά μετά από 3 μήνες?? (όχι στο ίδιο πόδι)
 
Αν γίνει σωστή εφαρμογή της επιθόλ είναι αποτελεσματική. Το πλεονέκτημα της κατά την άποψή μου έναντι του φαρμάκου είναι ότι προσφέρει και μία γενικότερη περιποίηση στο δέρμα των ποδιών των πουλιών που έχει ταλαιπωρηθεί έντονα από τα ακάρεα.

Την συγκεκριμένη αλοιφή που βάζεις δεν την γνωρίζω.
Είναι ανθρώπινη αλοιφή, κορτιζονούχα αν δεν κάνω λάθος η οποία χρησιμοποιείται σε δερματίτιδες, εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος και γενικά σε δερματικές παθήσεις.
 
Είναι ανθρώπινη αλοιφή, κορτιζονούχα αν δεν κάνω λάθος η οποία χρησιμοποιείται σε δερματίτιδες, εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος και γενικά σε δερματικές παθήσεις.
Δεν κάνεις λάθος! Εγώ την βάζω λόγω ότι έχω δερματίτιδα.
 
Back
Top