Σύλλογοι Λέσχη Φίλων Καναρινιών Ρεθύμνου - ΛΕΦΙΚΑΡ

Η Λέσχη Φίλων Καναρινιών Ρεθύμνου (ΛΕ.ΦΙ. ΚΑ. Ρ.) είναι Σωματείο Εκτροφέων Πτηνών με έδρα το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η Λέσχη Φίλων Καναρινιών Ρεθύμνου​


Η Λέσχη Φίλων Καναρινιών Ρεθύμνου (ΛΕ.ΦΙ. ΚΑ. Ρ.) ιδρύθηκε το 20- στο Ρέθυμνο.

Ο ΛΕΦΙ.ΚΑ.Ρ. είναι μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) με κωδικό EOO-P.

Είδη πτηνών​

-

Διοικητικό συμβούλιο​

-

Επικοινωνία​

Διεύθυνση -
Τηλ:
email: [email protected]
Ιστοσελίδα:
FB Σελίδα: https://www.facebook.com/564696020281652/

Media gallery ΛΕΦΙΚΑΡ​

 
Θερμά συγχαρητήρια για τις τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις! Πάντα έτσι! Μα τόσο περιποιημένα και εμφανίσιμα πτηνά που είναι τα αξίζουν και με το παραπάνω, όπως φυσικά ο κόπος και το μεράκι σας! Χάρηκα πολύ για εσάς! 🙂
 
Τα θερμά συγχαρητήρια για τις διακρίσεις σας και την προσπάθεια σας.
Το Champion είναι το ίδιο που βραβεύτηκε και στην Παναττικη;

Καλημερα ναι!

ευχαριστουμε πολυ!
 
Πραγματικά συγχαρητήρια!
Το καλύτερο είναι ότι η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνετε είναι το πιο σημαντικό για εσάς και για εμένα σε αυτό έχετε την 1η θέση, άσχετο με τα βραβεία :)
 
Πραγματικά συγχαρητήρια!
Το καλύτερο είναι ότι η αγάπη και η αφοσίωση σε αυτό που κάνετε είναι το πιο σημαντικό για εσάς και για εμένα σε αυτό έχετε την 1η θέση, άσχετο με τα βραβεία :)

ευχαριστουμε!
 
Γεια και χαρα σε ολους! 🙂

Αργησα να γραψω τις εντυπωσεις μου απο την Παγκρητια Εκθεση Πτηνων στο Ρεθυμνο (πηγα το Σαββατο 1/12) κι επανηλθα για να σας πω οτι το καταφχαρηστηθηκα!
Τοσα πολλα πουλακια, χρωματα, ρατσες, τραγουδακια... σκετη γλυκα ολα τους, τα χαζευα με τις ωρες!
Φυσικα ξετρελαθηκα και με τα κοκατιλ (Ζαχαρια, δεν σε προλαβα, γνωρισα τον Βαγγελη ομως, αλλα και την... Ξεχωριστη Μπουμπου!) :-D

Βεβαια, ονοματα και τηλεφωνα εκτροφεων καναρινιων, δεν καταφερα να παρω, μιας και ο υπευθυνος εκει (κ. Γιαννης) μου ειπε οτι δεν εχει τα στοιχεια των συμμετεχοντων, αλλα μετα τον Απριλιο, να επικοινωνησω μαζι του που συνεργαζεται με εναν νεαρο εκει που εχει ενα τοπικο petshop στο Ρεθυμνο που προμηθευεται απο τους εκτροφεις πουλακια και τα διατηρει σε σωστες συνθηκες υγιεινης και φροντιδας οπως μου ειπε.

Μου ειπε επισης, οτι οι εκτροφεις πτηνων, δεν αφηνουν τον αγοραστη να ερθει στον χωρο τους και οτι τα καλα πουλια τα κρατανε για τον εαυτο τους (για εκθεσεις, διαγωνισμους και ζευγαρωματα) και οτι στα petshop πουλανε τα λιγο πιο 'ελαττωματικα' πουλακια (που εχουν καποια ατελεια στα χρωματα, φτερα, ποδαρακια κλπ).

Δεν μου αρεσε που δεν μου εδωσε στοιχεια επικοινωνιας με τους εκτροφεις, αλλα μου προτεινε το συγκεκριμενο petshop, γιατι με αυτην την λογικη, εχουμε ενα καλο petshop εδω στο Ηρακλειο που εχω ακουσει καλα λογια απο γνωστους οτι ειναι καθαρο και τα σχετικα.
Οκ, πολυ ωραια εμπειρια που ειδα σχεδον 850 πουλακια εκει στο Ρεθυμνο, αλλα ειχα και την προσδοκια οτι θα εχω την δυνατοτητα επικοινωνιας με τους εκτροφεις καναρινιων που συμμετειχαν στην εκθεση (σημειωσα μαλιστα και τα ειδη καναρινιων που με ενδιεφεραν).

Μονο για τα κοκατιλ μου εδωσε το τηλ ο κ. Γιαννης. Αλλα οπως ειπα, με προβληματιζουν οι ενδεχομενες ζημιες και κουτσουλιες μεσα σπιτι κατα την ωρα ελευθερης πτησης του κοκατιλ, εκει κολαω, γιατι κατα τα αλλα τα βρισκω υπεροχα (Ζαχαρια, ξεχωρισα το κιτρινολευκο με τα πορτοκαλι μαγουλακια στο κλουβι '803' -ν.2- και φυσικα προτιμω τα θηλυκα που ειναι πιο 'γουτσου-γουτσου' οπως μου ειπε ο Βαγγελης).

Δεν θελω να παρω απο petshop πουλακια, αλλα που θα βρω εκτροφεις κοκκινων (λιποχρωμικο χιονε) καναρινιων και Αχατη Μωσαι'κο κοκκινο, που θελω δυο αρσενικα;
Δεν τα βιαζομαι (μιας και υιοθετησα μονιμα τελικα τα δυο αρσενικα καναρινια -ενα περιπου λευκο κι ενα περιπου κιτρινο- της πεθερας μου και τα εχω στο μπαλκονι μας πλεον), αλλα θελω να αποκτησω αυτα που ξεχωρισα, καποια στιγμη...
 
Εγω να πω οτι ολες αυτες τις δικαιολογιες δεν ειναι η πρωτη φορα που τις ακουω... Μακαρι να πεφτω εξω στην συγκεκριμενη περιπτωση...
Τι θέλεις να πεις Αντώνη;
 
@Deukalion
Αυτα το οτι οι εκτροφεις δεν δεχονται κοσμο στο χωρο τους για χιλιους δυο απιθανους λογους τα ακουω βερεσε Δημητρη...
Mιλαω για εμπορους-εκτροφεις παντα.
 
@Deukalion
Αυτα το οτι οι εκτροφεις δεν δεχονται κοσμο στο χωρο τους για χιλιους δυο απιθανους λογους τα ακουω βερεσε Δημητρη...
Mιλαω για εμπορους-εκτροφεις παντα.
Νόμιζα οτι το έγραψες για τα ονόματα και τις διευθύνσεις, πράγμα που είναι λογικό να μην δίνονται έτσι ελεύθερα.
Για αυτό που αναφέρεις δεν έχω άποψη.
 
Νόμιζα οτι το έγραψες για τα ονόματα και τις διευθύνσεις, πράγμα που είναι λογικό να μην δίνονται έτσι ελεύθερα.

Οχι σε αυτο συμφωνω και καλα κανει και ειναι ετσι για πολλους λογους!
 
Τι θέλεις να πεις Αντώνη;
Ότι δεν είναι λογικό να προτείνει pet shop αντί να την προτρέπει να κάνει σωστή αγορά από εκτροφέα.
Επίσης δεν θεωρώ λογικό να μην επιτρέπουν οι εκτροφείς να πας στο εκτροφείο και να δεις τον χώρο που έχουν τα πουλιά.
Αλλιώς πως θα ξεχωρίσεις τον καλό εκτροφέα;
Ουτε θεωρώ ότι δεν δίνουν καλά πουλιά στους αγοραστές.
Σίγουρα θα κρατάνε τα καλύτερα για γέννες και εκθέσεις αλλά σίγουρα θα βγάζουν κι καλά πουλιά όποτε :)
Γενικά δεν της τα είπε καλά. Λυπάμαι γιατί για εμένα οι εκθέσεις έχουν αυτό το νόημα (να πας και να γνωρίσεις εκτροφείς από κοντά) και να μάθεις τον σωστό τρόπο απόκτησης.
 
Ότι δεν είναι λογικό
Ηλέκτρα εγώ ρώτησα για τις δικαιολογίες.Αυτά που αναφέρεις μπορεί να είναι συμβουλές απο την αναφορά μιας συζήτησης που εγώ δεν θέλω να σχολιάσω.
 
Κριμα που δε σε προλαβα! στο 803 ειναι αγορακι αυτο που ειδες! Οσον αφορα το κομματι της συζητησης που κανατε αρχικα να πω δε δινουν οι εκτροφεις τα ελλατωματικα πουλια! Μαλλον λαθος λεξη χρησιμοποιηθηκε! Προφανως δε θα δωσει καποιος εκτροφεας που δουλευει τα πουλια του και το τσαμπιον του! αλλα δε σημαινει οτι δινει τα κακα! Γενικα δε μαρεσει αυτος ο διαχωρισμος αλλα τεσπα! Δινονται πουλακια που για τα προτυπα του ειδος δεν ειναι απολυτα σωστα η υστερουν καπου πχ μεγεθος, χρωμα κτλ τωρα γιατι σε προετρεψε στο πετ δε ξερω!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Γεια σου Ζαχαρια!
Ισως σε μια επομενη εκθεση με τα κοκατιλ σου θα γνωριστουμε! Βεβαια, επειδη το συζηταω εντονα με τον αντρα μου και του αρεσουν κι εκεινου παρα πολυ τα κοκατιλ (συγκεκριμενα το ασπροκιτρινο με τα πορτοκαλι μαγουλακια που αρεσει και σε μενα), πιθανον να παρουμε απο εσας θηλυκο κοκατιλ, σε μια μελλοντικη γεννα φυσικα!
Και ναι, μου το ειπε ο Βαγγελης οτι ηταν αρσενικο το συγκεκριμενο που ξεχωρισα (αν παρω, θελω το ιδιο αλλα σε θηλυκο, οποτε ισως μπω σε λιστα αναμονης αν ειναι).
Οσο για τα υπολοιπα, τι να πω, οτι μου ειπε ο υπευθυνος εκει, σας ειπα.
Και συμφωνω απολυτα με την Ηλεκτρα. Περαν απο την εμπειρια, πηγα και για να βρω τους αντιστοιχους εκτροφεις στα ειδη που με ενδιαφερουν, αλλα.. Τελος παντων...
 
-Στο Ηράκλειο υπάρχει ο ΠΟΚ
https://poc.gr/ - https://www.facebook.com/groups/146206918765406/
Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον σύλλογο. Να πάρεις πληροφορίες για όποια ποικιλία καναρινιών ενδιαφέρεσαι, να σου δώσουν τηλέφωνα να μιλήσεις με εκτροφείς, κλλά και να επισκεφτείς τα εκτροφεία τους.
 
Ααα.. υπεροχα! Αυτο θα κανω! Λογικα, κατι θα γινει μ' αυτο. Για να δουμε!
Ευχαριστω πολυ για την πληροφορια, Μακη! 🙂
[automerge]1544217040[/automerge]
 
Back
Top