Αναπαραγωγή Λαδωμένο πτέρωμα σε θηλυκιά που κλωσάει

Πόλη
Κως
Όνομα
Βασιλης
Καλησπέρα σε όλους σας!! Την βοήθεια σας παρακαλώ το ζευγάρι που έβγαλε τα πουλάκια και τώρα έχει δεύτερη σειρά αυγών που συζητάμε αυτό το καιρό παρατήρησα ότι το πέτρωμα της μητέρας από την από κάτω μεριά είναι σαν λαδωμένο!! Να πω σε αυτό το σημείο ότι έχει κάνει ηδη 4 αυγά ως τώρα ( για την δεύτερη γέννα) κάθεται όλη μέρα εκεί και μου είναι δύσκολο να την πάρω και να την κάνω μπάνιο να την στεγνώσω κτλπ!!! Ο λόγος είναι ότι με φοβίζει το ποσό θα στρεσαριστει και πως θα αντιδράσει μετά με τα αυγά!!

Στους παπαγάλους το λαδωμένο πτέρωμα σχετίζεται με προβλήματα υγείας συνήθως στο συκώτι κ κακή διατροφή !μηπως πρέπει να την δει πτηνιατρος ;

κάθεται όλη μέρα εκεί και μου είναι δύσκολο να την πάρω και να την κάνω μπάνιο να την στεγνώσω κτλπ!!!
Δεν υπάρχει λόγος, μπορείς να της βάλεις ένα μπανάκι με νερό και αυτή αν θέλει θα μπει.
Τώρα που έχει τα αυγά δεν πρέπει να την ενοχλείς.

Μετά το πέρας της εκκόλαψης και την σταδιοδρομία των νέων στον πατέρα να την πάρω (αφού θα την σταματούσα και τις γέννες έτσι ώστε να αλλάξει κλώβο και να την κάνω εγώ μπάνιο με χλιαρό νερό;

Έχετε τέτοια εξοικείωση; Δεν θα την στρεσσαρεις;
Καλημέρα... Με όλα τα πουλία μου έχω αυτή την εξικιοτητα εκτός από ένα θηλυκό!! Φυσικά και κάποιο θα στρεσαρετε περισοτερο από άλλο... Αλλά γενικά στο κούρεμα των γενετικών από κάτω στο κόψιμο νυχιών στον έλεγχο κάθονται όλα υπέροχα ευτυχώς!!! Αυτό άλλωστε γίνετε και με τις ώρες που ασχολούμαι και το πως ασχολούμαι εννοώ ότι προσπαθώ πάντα ότι καλύτερο γι αυτά!!

Κι εγώ θα έλεγα να μην την ενοχλήσεις. Απλά, όταν θα σου δοθεί η ευκαιρία και σηκωθεί από τη φωλιά, αν μπορέσεις δηλαδή - όχι να τη σηκώσεις ο ίδιος, θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά μέσα στη φωλιά να δούμε μήπως υπάρχει σπασμένο αυγό ή υγρά από κουτσουλιά ή γενικότερα από που θα μπορούσε να προέρχεται αυτή η υγρασία στην κοιλιά της.
Όσον αφορά στο κούρεμα που αναφέρεις πιο πάνω....γνωριζεις ότι υπάρχουν φτεράκια - πουπουλάκια "οδηγοί" γύρω από την αμάρα θηλυκών και αρσενικών, με διαφορετική διάταξη για το κάθε φύλο, τα οποία δεν πρέπει για κανέναν λόγο να κουρεύονται, διότι αποτελούν μέσο ώστε το ζευγάρωμα να γίνει επιτυχές; Αν όχι, πες μας.
Για τη διακοπή της αναπαραγωγής, οι συνθήκες που πρέπει να τηρηθούν ώστε να μετακινηθεί το θηλυκό σε διαφορετικό κλουβί πριν το ζευγάρωμα είναι: να έχει πάψει να κοιμάται τη νύχτα στη φωλιά και το αρσενικό να ταΐζει τα μικρά.
Τέλος, εννοείται ότι όση εξοικείωση κι αν έχουν τα καναρίνια μαζί σου, το πιάσιμό τους δεν θα τα επηρεάσει (δεν θα τα αγχώσει δλδ) μόνο αν τα ίδια έχουν έρθει στο χέρι σου και μόνο αν την ώρα που τα έχεις στη χούφτα σου, δεν προσπαθούν να απελευθερωθούν. Με αυτό εννοώ ότι ναι, φυσικά τα πιάνει κανείς εφόσον είναι αναγκαίο, π.χ. για να κόψεις τα νύχια τους όπως αναφέρεις, αλλά όχι όταν δεν είναι αναγκαίο και δεν έχουν έρθει μόνα τους σε εσένα.
Βάλε λοιπόν μπανιέρα και βλέπεις....

Κι εγώ θα έλεγα να μην την ενοχλήσεις. Απλά, όταν θα σου δοθεί η ευκαιρία και σηκωθεί από τη φωλιά, αν μπορέσεις δηλαδή - όχι να τη σηκώσεις ο ίδιος, θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά μέσα στη φωλιά να δούμε μήπως υπάρχει σπασμένο αυγό ή υγρά από κουτσουλιά ή γενικότερα από που θα μπορούσε να προέρχεται αυτή η υγρασία στην κοιλιά της.
Όσον αφορά στο κούρεμα που αναφέρεις πιο πάνω....γνωριζεις ότι υπάρχουν φτεράκια - πουπουλάκια "οδηγοί" γύρω από την αμάρα θηλυκών και αρσενικών, με διαφορετική διάταξη για το κάθε φύλο, τα οποία δεν πρέπει για κανέναν λόγο να κουρεύονται, διότι αποτελούν μέσο ώστε το ζευγάρωμα να γίνει επιτυχές; Αν όχι, πες μας.
Για τη διακοπή της αναπαραγωγής, οι συνθήκες που πρέπει να τηρηθούν ώστε να μετακινηθεί το θηλυκό σε διαφορετικό κλουβί πριν το ζευγάρωμα είναι: να έχει πάψει να κοιμάται τη νύχτα στη φωλιά και το αρσενικό να ταΐζει τα μικρά.
Τέλος, εννοείται ότι όση εξοικείωση κι αν έχουν τα καναρίνια μαζί σου, το πιάσιμό τους δεν θα τα επηρεάσει (δεν θα τα αγχώσει δλδ) μόνο αν τα ίδια έχουν έρθει στο χέρι σου και μόνο αν την ώρα που τα έχεις στη χούφτα σου, δεν προσπαθούν να απελευθερωθούν. Με αυτό εννοώ ότι ναι, φυσικά τα πιάνει κανείς εφόσον είναι αναγκαίο, π.χ. για να κόψεις τα νύχια τους όπως αναφέρεις, αλλά όχι όταν δεν είναι αναγκαίο και δεν έχουν έρθει μόνα τους σε εσένα.
Βάλε λοιπόν μπανιέρα και βλέπεις....
Καλησπέρα φίλε μου ιανε!!! Γνωρίζω τα φτερά κια στην αμαρα και φυσικά δεν τα πειράζω...οσο αναφορά την διακοπή και αυτό το γνωρίζω... Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες!! Ότι κάνω πριν το κάνω ψάχνω έντονα μέσα στο site από καταστάσεις προτάσεις και συμβουλές!! Τώρα για να απαντήσουμε και στους δύο φίλους ως προς τα σπασμένα αυγά... Σήμερα κοίταξα και είχε πράγματι ένα σπασμένο αυγό δυστυχώς και φοβάμαι αν αυτό το αυγό γονιμοποιηθει... Παρόλα αυτά το λάδωμα υπήρχε πριν υπάρξει σπασμένο αυγό... Τώρα ως προς το σπάσιμο διαπίστωσα ότι το ένα έχει σαν βαθουλωμα προς τα μέσα!! Τι μου προτείνεται... Νιώθω πολύ τυχαιρος που έχω ανθρώπους να μοιραστώ όλα αυτά τα γεγονότα από την καθημερινότητα των φίλων μου!! Σας ευχαριστώ ειλικρινά πολύ αν έρθετε ποτέ Κω θα χαρώ να σας γνωρίσω

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back