Ασθένειες Λείπουν τα φτερά από το κεφάλι και το λαιμό καναρινιού

elenaklms

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιουν 2022
Μηνύματα
36
Πόλη
Patra
Καλησπερα σε όλους, εδώ και δυο εβδομάδες έχω βρει ένα καναρίνι. Ήρθε στο μπαλκόνι μου γιατί κάποιος το άφησε να φύγει αντί να ασχοληθεί μαζί του και να το κάνει καλά! Φυσικά και του έδωσα στέγη, τροφή νερό. Δεν έχουμε πτηνιατρο στην πόλη μας, αλλά είδα ένα σχετικό θέμα ανάλογο με αυτό που θα ρωτήσω σήμερα. Λείπουν τα φτερά από το κεφάλι και το λαιμο του και σήμερα είδα ότι έχει πρηστεί το ένα του δάχτυλο. Από τροφή βάζω prestige , κάθε μέρα καθαρό νερό και μήλο κάπου κάπου σε φρούτο.
Μπορείτε να με βοηθήσετε τι να κάνω ;
 

Συνημμένα

  • 9EE640B1-8CF6-4C89-97C5-B2F0CC8DD0FA.webp
    9EE640B1-8CF6-4C89-97C5-B2F0CC8DD0FA.webp
    88,1 KB · Προβολές: 54
  • 9FC96F18-94A1-4FCE-98D5-CFC01238925A.webp
    9FC96F18-94A1-4FCE-98D5-CFC01238925A.webp
    140,4 KB · Προβολές: 53
@elenaklms πρώτα από όλα σε συγχαίρω θερμά. Μπράβο σου. Για την ανθρωπιά σου κ το ήθος σου. Μακάρι να ζήσει το μικρακι κ να μοιραστείτε μαζί πολλές όμορφες στιγμές. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται κ ήταν το τυχερό του να βρεθεί στο σπίτι σου. Αν έχεις άλλα πουλάκια απομόνωσε το, ειδικά τώρα που ασθενεί. Φοβάμαι για ευλογιά αλλά δεν είμαι σίγουρη. Καλό θα ήταν να το πας σε πτηνιατρο. Δες αυτό που περικλείει κ την λίστα πτηνιατρων
 
@elenaklms
Τα καναρίνι που βρήκες έχει μάλλον ευλογιά και ίσως και άλλα θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος.
Γι'αυτό θα πρέπει να το δει γιατρός άμεσα.
. Δεν έχουμε πτηνιατρο στην πόλη μας,
Για την Πάτρα
Μπουρδάκου Ελένη Κανακάρη 212 τηλ 2610340151 κινητο 6944451314
Παπαχρήστος Ευάγγελος -DVM Α. Π. Θ. Κορίνθου 151 2610221612 κινητο 6945977723
Επίσης
Διάβασε και αυτό:
 
@MARY58 ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αφού κατάφερα και το έπιασα όλα καλά. Όχι τώρα δεν υπάρχει άλλο πουλί στο σπιτι χάσαμε το προηγούμενο καναρίνι από γηρατειά αλλά δεν μας είχε βγάλει ποτε προβλήματα για να ξέρω κάτι παραπάνω.
[automerge]1656257188[/automerge]
@Vada δεν ήξερα ότι η Μπουρδακου ασχολείται τότε θα της το πάω.
 
Καλημέρα μόλις επιστρέψαμε από τον γιατρό, μου είπε ότι έχει ευλογια και μου έδωσε αντιβίωση συγκεκριμένα ζιθρομαξ πήγα την πήρα πήρε αυτό που χρειαζόταν σε ποσότητα για την αραίωση και μου το έδωσε σ ένα μπουκαλάκι να του δίνω 0,10 ml κάθε μέρα για δέκα ημέρες και ότι έχει ακαρεα που του έβαλε και αγωγή. Κοίταξε και το λαιμο του και μου είπε ότι είναι κατά κόκκινος (παρεπιπτόντως δεν έχω ξανά δει να εξετάζουν καναρίνι και μου φάνηκε περίεργο) μου είπε να τον ξαναδεί σε δέκα μέρες να δει αν θα την γλιτώσει. Εσείς πως τ ακούτε όλα αυτά ; Κάπου διάβασα σε άλλο ποστ που έδωσε αντιβίωση για παρόμοιο πράγμα και δεν εξελίχθηκε καλά το όλο θέμα και είμαι προβληματισμένη
 
Η Μπουρδακου μιλούσε στο τηλ και δεν έβγαλα γραμμή και βρήκα στον Παπαχρηστου. Θα ήθελα να πάω για μια δεύτερη γνώμη αλλά δεν έχω αλλα 30€ να δώσω τώρα για να πάω. Ότι έχει προβλημα το ξέρω το βλέπω και εγώ αλλα απ ότι είδα από έρευνες το έψαχνε και αυτός και πιο πολύ μου ανέφερε περιστέρια όταν μιλούσαμε. Τι να πω; Μακάρι να πάνε όλα καλά.
Έδωσα ήδη αντιβίωση αλλα και τα κακά του δεν είναι οκ είναι πράσινα και σκέψου ότι εγώ του το ειπα για να τα δει μόνος του δεν τα κοίταξε. Εγώ πάντα σκύλους και γάτες είχα και ξέρω πως είναι η εξέταση αλλα βάση λογικής καταλαβαίνω και πως πρέπει να εξεταστεί και ένα πουλί.
 
@elenaklms
Δεν νομίζω στην παρούσα φάση έχει τόσο μεγάλη σημασία η εξέταση της κουτσουλιάς, μπορεί να γίνει και αργότερα.
Έκανε πολύ σωστά που κοίταξε τον λαιμό του, μπράβο του.
Την αντιβίωση σου την έδωσε για την αποφυγή δευτερογενών λοιμώξεων λόγω ευλογιάς.
Άλλωστε για την ευλογιά δεν υπάρχει θεραπεία, ο ιός θα κάνει τον κύκλο του.
Για τα ακάρεα γνωρίζεις την ονομασία του φαρμάκου και τον τρόπο που το χορήγησε;
 
@Vada δεν τον ρώτησα πως λέγεται το φάρμακο, εγώ ρώτησα ποτε να ξανά βάλω εγώ και μου είπε ότι θα βάλει ο ίδιος στις 10 μέρες που θα τον ξαναδεί. Μου είπε ότι δεν κελαηδάει επειδή ο λαιμός του είναι κόκκινος και ταλαιπωρείται γενικά. Όπως και να έχει εγώ θέλω να γίνει καλά γιατί τα παιδιά μου έχουν ενθουσιαστεί που το σώσαμε, μέχρι και έκθεση έγραψε ο μικρός για το σχολείο Ε μην μας φύγει από αρρώστια κρίμα είναι
 
Μην ανησυχείς που σου ανάφερε μόνο περιστέρια όλα πάνω κάτω το ίδιο είναι και από την επήρεια που έχω λόγω του πατέρα μου που δούλευε ως μικροβιολόγος(παθολογία πτηνών) στη κτηνιατρική του ΑΠΘ περιστέρια και κοτόπουλα ανοιγουνε και εξεταζουνε
Όσο για την αντιβίωση από τα 3 που έχουν νοσήσει με ευλογία σε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με ωδικά πτηνά είναι ανάλογα τι κρίνει ο γιατρός στο πρώτο που είχα έβαζα σκέψου μόνο epithol και betadine εναλλάξ στο δεύτερο αζιθρομυκινη (όπως εσύ τώρα) και στο τελευταίο που νόσησε που ήταν της γιαγιάς μου έβαζα ερυθρομυκίνη (erythromycin) με betadine, απλά φρόντισε να τρώει καλης ποιότητας τροφή λαχανικά και να έχει ασβέστιο (κόκαλο σουπιάς) η ευλογία κάνει τον κύκλο της και φεύγει και τα ακάρεα με τη σωστή αντιβίωση καταπολεμούνται (απλά πρέπει να αντέξει το πουλάκι)
Αυτά από εμένα ελπίζω να πάνε όλα καλά και να αναρρώσει γρήγορα 😃
 
Έκανε πολύ σωστά που κοίταξε τον λαιμό του, μπράβο του.
Την αντιβίωση σου την έδωσε για την αποφυγή δευτερογενών λοιμώξεων λόγω ευλογιάς.
Άλλωστε για την ευλογιά δεν υπάρχει θεραπεία, ο ιός θα κάνει τον κύκλο του.
Νομίζω ότι ο Βάιος με τις πιο πάνω φράσεις του περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς θα σου έγραφα κι ο ίδιος. Και να συμπληρώσω μια μικρή λεπτομέρεια...ήταν τόσο λεπτομερής ο γιατρός που δίνοντάς σου την κατάλληλη διάλυση του φαρμάκου, δεν ρίσκαρε καθόλου με την πιθανότητα να κάνεις εσύ λάθος στην αραίωση.
και να έχει ασβέστιο (κόκαλο σουπιάς)
κοίταξα το SPC της αζιθρομυκίνης και πράγματι δεν φαίνεται, όπως κάποιες άλλες αντιβιώσεις, να αλληλεπιδρά με το ασβέστιο (π.χ. μείωση βιοδιαθεσιμότητας), οπότε πράγματι μπορείς να έχεις το κόκκαλο σουπιάς στο κλουβί.
Αν κατάλαβα καλά από το μήνυμά σου, θα του δίνεις εσύ το φάρμακο στο στόμα, έτσι δεν είναι;
Αν όχι, και το διαλύεις στο νερό του, μην δώσεις καθόλου φρούτα, λαχανικά, παρά μόνο σπόρους ώστε να λάβει την απαιτούμενη ποσότητα ημερησίως της δραστικής ουσίας.
Κάπου διάβασα σε άλλο ποστ που έδωσε αντιβίωση για παρόμοιο πράγμα και δεν εξελίχθηκε καλά το όλο θέμα και είμαι προβληματισμένη
Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με την κόπωση του οργανισμού και τις ήδη εξελισσόμενες βλάβες που επιφέρει η ευλογιά, αλλά κυρίως του τύπου αυτής μπορεί το πουλάκι να τα καταφέρει, μπορεί και όχι. Η ξηρή ευλογιά έχει πιο ευοίωνα αποτελέσματα από την άλλη της μορφή (υγρή που μπορεί να εξελιχθεί και σε σηπτική). Η αντιβίωση κάνει τη διαφορά για την αποφυγή, όπως σου είπαν δευτερογενών λοιμώξεων, οι οποίες θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο σε αδύναμο οργανισμό.
Όπως και να έχει εγώ θέλω να γίνει καλά γιατί τα παιδιά μου έχουν ενθουσιαστεί που το σώσαμε, μέχρι και έκθεση έγραψε ο μικρός για το σχολείο Ε μην μας φύγει από αρρώστια κρίμα είναι
Μακάρι να σωθεί και δεν είναι καθόλου απίθανο. Το απίθανο είναι που ο μικρός σου έγραψε έκθεση για το πουλάκι...Όπως και να έχει το ζήτημα όσον αφορά στα παιδιά σου, δημιουργήθηκε μια τεράστια ευκαιρία (στην οποία ανταποκρίθηκες τρομερά αποτελεσματικά, χωρίς μάλιστα αυτός να είναι και ο πρωταρχικός σου στόχος) να τα διδάξεις βιωματικά την ανθρωπιά και αυτό είναι και το κέρδος τους. Όμως ακόμα και στην περίπτωση που το πουλάκι πεθάνει, θα είναι μια περίσταση στην οποία τα παιδιά θα διδαχθούν και θα αποδεχθούν με όποιον τρόπο και την έννοια του προσωρινού (για να το πω κομψά).
Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν.
 
@ianos και το σκυλί που έχουμε είναι αδέσποτο και η γάτα που έχουμε την βρήκαμε στο δρόμο, απλά με το καναρίνι τους φάνηκε ακόμα πιο εντυπωσιακό γιατί δεν βλέπεις κάθε μέρα καναρίνια να κυκλοφορούν έξω μονα τους. Άρα το μνμ το έχουν πάρει για τα καλά και οι δυο μου γιοί! Έτσι να φροντίζουν στο μέλλον το κάθε τι που βρίσκουν, η έκθεση για το καναρίνι γι αυτό έγινε από εντυπωσιασμό και ενθουσιασμό.
Σε αλλα νεα δείχνει ότι πηγαίνει καλύτερα, άρχισε να ψεύτο κελαηδάει, το πρήξιμο στο πόδι δείχνει μικρότερο και ναι την αντιβίωση την δίνω εγώ στο στόμα του με σύριγγα και τα έχουμε πάει καλά αυτές τις ημέρες, για να δούμε πως θα τα πάει ο μικρός μας φίλος. Για τα φτερά μου είπε ότι μπορεί να έχει γίνει και από έλλειψη τοτεστερονης ειδικά σε αυτό δεν ξέρω πως μπορώ να τον βοηθήσω … θα δείξει
 
Καλησπερα σε όλους γράφω κάτω από το θέμα που είχα ανοίξει τότε για να δείτε πως με αγάπη και φροντίδα όλα μπορούν να γίνουν. Από τον Ιούλιο λοιπόν μέχρι σήμερα με καθαρό φαγητό κλουβί, βιταμίνες το πουλί σήμερα είναι έτσι.
Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό και κάνω update στο ποστ
[automerge]1666623553[/automerge]
@MARY58 @Vada @Akanthillis σας ευχαριστώ όλους για την τότε βοήθεια σας ήταν πολύτιμη
 

Συνημμένα

  • DF17CEE4-C88A-4EC2-AD24-6012C25DF115.webp
    DF17CEE4-C88A-4EC2-AD24-6012C25DF115.webp
    83,4 KB · Προβολές: 31
  • 54AF5E07-F1A1-4543-BEF8-AE9775048F2E.webp
    54AF5E07-F1A1-4543-BEF8-AE9775048F2E.webp
    83 KB · Προβολές: 30
  • C90622D0-398C-48C2-830F-6B9F2778517E.webp
    C90622D0-398C-48C2-830F-6B9F2778517E.webp
    90,2 KB · Προβολές: 31
Πόσο πολύ καλύτερα είναι! Μπράβο Έλενα! Κ έχεις δίκιο με την φροντίδα κ την αγάπη σου το πουλάκι θα τα καταφέρει. Μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερό που βρέθηκε στον δρόμο σου. Δύο πραγματακια, όταν λες βιταμίνες δεν εννοείς μια πολύχρωμη αηδία που πλασάρουν πολλά πετ σοπ, σωστά; Σε ρωτάω γιατί έτσι τα βαφτίζουν.
Κ δεύτερο επειδή περνάει ευλογιά κ όταν με το καλό το ξεπεράσει κ κάνει τον κύκλο του, μην το βάλεις ποτέ σε αναπαραγωγική διαδικασία για καλό κ για κακό για να μην μεταφέρει τον ιό στην επόμενη γενιά.
 
@MARY58 όχι είχα πάρει βιταμίνες που μπαίνουν μέσα στο νερό με αναλογία. Δεν είχα σκοπό να το βάλω σε διαδικασία αναπαραγωγής γιατί δεν ασχολούμαι σε αυτό το βαθμό με τα καναρίνια. Εγώ σπιτι ήθελα να του δώσω και αυτό έκανα. Τροφή συσκευασμένη πάντα και φρουτάκια αυτά έκανα και την αντιβίωση που του έδωσε τότε ο γιατρός.
[automerge]1666632408[/automerge]
@ianos όταν άρχισε να χάνει και τα φυσιολογικά πούπουλα νόμιζα ότι θα μου μείνει τελείως καραφλό αλλά τελικά έβγαλε και αυτά που είχε χάσει πριν και καινούργια.
 
Back
Top