Λεμφοκυτταρική εντερίτιδα σε σκύλο και καταλληλότητα τροφής

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Daisy19
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χαιρετώ την ομάδα! Με λένε Μαρία και τη σκυλίτσα μου Sandy. Την υιοθέτησα πριν 3 μήνες και έχει διαγνωσθεί με εντερίτιδα. Συγκεκριμένα με ήπια λεμφοκυτταρική και πλασμοκυτταρική εντερίτιδα του δωδεκαδακτύλου. Τρώμε τη hills id. Τις τελευταίες ημέρες για κάποιες ώρες δεν έχει όρεξη για φαγητό και δείχνει να πονά στο έντερο. Μήπως η τροφή δεν είναι κατάλληλη;

Καλώς ήρθες Μαρία.

Από τη στιγμή που υπάρχει ήδη διάγνωση εντερίτιδας και τώρα η Sandy έχει ώρες που δεν έχει όρεξη και δείχνει να πονάει, εγώ δεν θα το έβλεπα μόνο ως θέμα τροφής. Μπορεί πράγματι η τροφή να χρειάζεται επανεκτίμηση, αλλά αυτό πρέπει να το κρίνει ο κτηνίατρος που την παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό της.

Η Hills i/d είναι γαστρεντερική τροφή, οπότε μειώνεται το ενδεχόμενο να είναι "λάθος". Από την άλλη όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ταιριάζει πάντα η ίδια τροφή σε όλα τα ζώα και μερικές φορές χρειάζεται άλλη διατροφική προσέγγιση ή συνολική προσαρμογή της αντιμετώπισης.

Θα σου πρότεινα να ενημερώσεις τον κτηνίατρό σας για τη μειωμένη όρεξη και την ένδειξη πόνου, ειδικά αν αυτό επαναλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι να σας κατευθύνει εκείνος, καλό είναι να μην αλλάξεις μόνη σου τροφή ή να προσθέσεις κάτι στη διατροφή της, γιατί σε ζώα με εντερικό ιστορικό ακόμη και μικρές αλλαγές μπορεί να μπερδέψουν την εικόνα.

@Stavros Καλώς σας βρήκα!
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!
Δε θα έκανα κάποια αλλαγή, δίχως την άποψη του κτηνιάτρου μου.
Απλά αναρωτήθηκα, γιατί αν κατάλαβα σωστά με λίγο ψάξιμο η ID είναι τροφή ανάρρωσης από εμετούς καί διάρροιες. Την υδρολυμενη "βλέπω" σαν ιδανική.

Back