Διατροφή Λευκή περίλλα στο μενού των καναρινιών μας

billoss1

PB Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2016
Μηνύματα
616
Παιδια καλησπερα και καλο καλοκαιρι... Πηγαινοντας σιγα σιγα στην περιοδο της πτεροροιας πως ειναι προτιμοτερο να δινεται η περιλλα στα καναρινια μας αναμειγμενη με την τροφη η ξεχωριστη σε αυγοθηκη ας πουμε;
 
Είτε την αναμειγνύεις με τους σπόρους, είτε την βάζεις σε ξεχωριστή αυγοθήκη μαζί με άλλους σπόρους όπως νίζερ, αποφλοιωμένη βρώμη κτλ. :)
 
Ξερεις ποσο πρεπει να ειναι περιπου η αναλογια στο κιλο;
 
Ξερεις ποσο πρεπει να ειναι περιπου η αναλογια στο κιλο;
Δυστυχώς όχι.. Δεν έχω εντρυφήσει τόσο...😛 Εγώ προσθέτω μισό κουτάλακι σε 1-2 ταίστρες και ανακατεύω. ή την βάζω μαζί με βρώμη και νίζερ σε ξεχωριστή αυγοθήκη όπως σου είπα!
 
Ευχαριστω πολυ! Εχω ακουσει οτι γυρω στο 3% ειναι καλα, απλα ρωταω να ακουσω μια πιο εμπειρη γνωμη:)
 
Ως μη ειδικός θα πρότεινα να βάλεις σε μια αυγοθήκη δυο κοφτά κουταλάκια ανά καναρίνι την βδομάδα.
Αν θες να την περάσεις στο μείγμα 3-5% θεωρώ πως είναι καλά για την πτερόρροια.
Εκτός κι αν προτιμήσεις μείγμα που έχει περίλλα σε ικανοποιητικό ποσοστό, οπότε δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα extra.
 
Το μείγμα σπόρων που δίνεις έχει μέσα περιλλα λευκή;
 
Η versele δεν νομιζω να εχει μιγμα με περιλλα
 
Δεν αλλαζω την versele
Μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε μου! Κάποιο άλλο μείγμα σπόρων μπορεί να έχει καλύτερη αποδοχή απ τα πουλιά.. και για μένα η περίλλα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει στο στάνταρ μείγμα όλο το χρόνο.. Πτερόροια και αναπαραγωγή βάζω επιπλέον!
 
Η versele δεν νομιζω να εχει μιγμα με περιλλα
..όντως δεν έχει.
Δοκίμασε κάποια άλλη με περίλλα.
πολύ σωστά..όπως την QUIKO CANARY BREEDER PLUS;)
Δεν αλλαζω την versele
. Έτσι έλεγα και γω για την KING GLOSTER POSTURE☹ μέχρι που το πλήρωσα και έβαλα μυαλό! Το πλήρωσα όμως κατά την αναπαραγωγή, γι αυτό και πολύ σωστά σου γράφει η Αλίκη να..
Μην είσαι τόσο απόλυτος φίλε μου! Κάποιο άλλο μείγμα σπόρων μπορεί να έχει καλύτερη αποδοχή απ τα πουλιά.. και για μένα η περίλλα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει στο στάνταρ μείγμα όλο το χρόνο..
.. Και για μένα!👍
και όπως προείπα.. Το πλήρωσα ακριβά κατά την 1η φετινή γέννα..άλλαξα μείγμα, ακολουθώντας την πρόταση ενός ανθρώπου που εμπιστεύομαι ''σαν τον πατέρα μου'', πήρα την QUIKO CANARY BREEDER PLUS και όλα άλλαξαν με θετικότατο πρόσημο! Γι αυτό.. Ας μην είμαστε απόλυτοι!
ας ψαχνόμαστε γενικά.. Καλό κάνει..σε όλα!
 
@Dimitris.P την περίοδο της συντήρησης θα συνεχίσεις να δίνεις την τροφή με το ίδιο ποσοστό %;
.. Ναι,Κώστα!
δεν σκοπεύω να ''πειράξω'' ένα μείγμα που αποδείχτηκε πολύ καλό.. Και το βλέπω και στα πουλιά αυτό! Η αποδοχή όλως των σπόρων που περιέχεικαι όχι ενός.. Είναι μακράν μπροστά από το KING GLOSTER POSTURE. (στα δικά μου καναρίνια, παρακαλώ..)
 
@Dimitris.P την περίοδο της συντήρησης θα συνεχίσεις να δίνεις την τροφή με το ίδιο ποσοστό %;
δεν σκοπεύω να ''πειράξω'' ένα μείγμα που αποδείχτηκε πολύ καλό.. Και το βλέπω και στα πουλιά αυτό! Η αποδοχή όλως των σπόρων που περιέχεικαι όχι ενός.. Είναι μακράν μπροστά από το KING GLOSTER POSTURE.
Νομίζω πως ο Κώστας εδώ έχει δίκιο.. Θεωρώ πως η διατροφή των μικρών μας πρέπει να αλλάζει ανά την περίοδο. Ούτε εγώ το κάνω ακόμα, αλλά αρχίζω να το σκέφτομαι. Ας πούμε μια τροφή που λέγεται Breeder Plus όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι πιο κατάλληλη την περίοδο αναπαραγωγής. Και ίσως και την πτερόροια που έχουν ανάγκη από ιχνοστοιχεία και πρωτείνες. Αλλά ας πούμε το χειμώνα πρέπει η διατροφή τους να είναι πιο λυτή και να την εμπλουτίσουμε με λίγο καναβούρι και νίζερ για να αποκτήσουν λίγο λίπος για τα κρύα.. Νομίζω φίλε μου Δημήτρη πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να αλλάζουμε την περιεκτικότητα του κάθε σπόρου ανά εποχή! 😉
 
πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να αλλάζουμε την περιεκτικότητα του κάθε σπόρου ανά εποχή!
..σίγουρα. Σε ένα παλαιοτερο θέμα, είχε γίνει συζήτηση και είχαν πάρει μέρος τόσο ο κος Γερολυμάτος όσο και ο κος Μισαλούρης κ. Α μεγάλοι εκτροφείς όπου καταλήξαμε πως δεν είναι σωστό να ''πειράζουμε'' ένα επώνυμο μείγμα διατροφής που κάποιοι το δούλεψαν/το έψαξαν/το δοκίμασαν σε πουλιά και κατέληξαν σ'αυτό, αλλά να προσθέτουμε έξτρα σπόρους, ανά περίοδο, σε έξτρα θήκη. Σ'αυτό ναι.. Εννοείται πως με βρίσκετε σύμφωνο και θα το κάνω.👍

και.. Απλά γα το αρχείο,έχω δοκιμάσει τρία μείγματα μέχρι στιγμής:
king gloster posture / verselle laga prestige premium / quiko canary breeder plus.
για τα 2 πρώτα..η αποδοχή τους ήταν κάτω του μετρίου, για το 3ο.. Ειλικρινά το τσακίζουν..όλα τους.. Και κάθε σπόρο!
αυτό που θα κάνω απο Σεπτέμβρη, βέβαια, είναι να δοκιμάσω και της VADIGRAN.. Αν η αποδοχή του είναι όπως του QUIKO,τότε..σίγουρα κάπου θα έχω καταλήξει.. Και σίγουρα θα είναι για καλό. 😉
 
Back
Top