Αναπαραγωγή Λουα-Λουα ενα δυσκολο αρσενικο;

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Καλησπερα φιλοι μου. Πριν 2 χρονια περιπου μου χαρισαν 1 καναρινι αρσενικο(διασταυρωση Μωζαικ αρσενικου με κοινο κιτρινο)ασπρου χρωματος με πολυ εντονο το κοκκινο. Το ονομασα Λουα-Λουα. Την πρωτη χρονια το καλοκαιρι βεβαια δεν προσπαθησα να το ζευγαρωσω γιατι ηταν μικρο. Οταν ηταν 1.5 χρονων εκανα τις πρωτες προσπαθειες να το ζευγαρωσω αλλα αυτο ηταν πολυ δυστροπο και δεν ταιριαξε με κανενα θυληκο(του αλλαξα 4 θυληκα αλλα τιποτα). Υπαρχει καποιος λογος που καποιο αρσενικο δεν βρισκει ευκολα ταιρι; Το περιεργο ειναι οτι ενω οταν τα εχω χωριστα αυτο κελαηδαει για το θυληκο οταν τα βαζω μαζι, τσακωνονται. Μια φορα που εφτασε πολυ κοντα στο να γινει κατι οταν το θυληκο εφτιαχνε φωλια ο Λουα πηγαινε απο πανω και την τσιμπαγε οποτε και τα χωρισα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμπεριφερεται ετσι. Κατα τα αλλα ειναι φυσιολογικο(τρωει κανονικα, ειναι δραστηριο, κελαηδαει κανονικοτατα). Οποιος μπορει να δωσει καποια ιδεα, ας βοηθησει.
 
loua loua

αν η θηλυκια ειναι πυρωμενη θα τα βρουν. μην τον βγαζεις εξω. αλλα τωρα δε νομιζω να εχεις πυρωμενη θηλυκια. Περιμενε την ανοιξη
 
Το περιεργο ειναι οτι τις 2 φορες που τον αφησα μαζι με τα θυληκα ηταν πυρωμενα και αυτος επιτεθηκε τσιμποντας στο κεφαλι. Την μια φορα η κακομοιρα θυληκια ειχε ολοκληρωσει σχεδον την φωλια αλλα η συμπεριφορα του Λουα ηταν το ιδιο επιθετικη. Δεν την αφηνε να κατσει και της την χαλαγε. Ειναι το μονο αρσενικο που συμπεριφερεται ετσι και δεν στεριωνει με κανενα θυληκο απο οσα εχω.
 
Ανδρεα πριν ενωσεις το ζευγαρι κανεις κανονικη προετημασια;Δηλαδη βαζεις το ζευγαρι σε μια ζευγαρωστρα με διαχωριστικο να βλεπονται μεχρι να γνωριστουν καλα και να πυρωσουν η απλα περνεις τον αρσενικο και τον βαζεις στο ιδιο κλουβι με την θυληκια;
 
Κανω κανονικη προετοιμασια. Τα βαζω για 2-3 μερες με διαχωριστικο και χαρτονακι στην μεση και υστερα βγαζω το χαρτονι και τα αφηνω να βλεπονται για 3 εβδομαδες περιπου.Αφου βλεπω ανταποκριση(να ψαχνει το ενα το αλλο, να κελαηδαει το αρσενικο, να πλησιαζουν στο διαχωριστικο) τα αφηνω μαζι. Οταν τα βαζω μαζι, μετα απο λιγο ο Λουα δεν αφηνει το θυληκο ουτε καν να φαει.Αυτη την φορα λεω να του βαλω απο τωρα το θυληκο που θελω με χωρισμα και να τα αφησω ετσι 2-3 μηνες(μεχρι να ερθει και η σωστη περιοδος για αναπαραγωγη). Ειναι βεβαια και στο χαρακτηρα του πουλιου ισως και δεν ξερω αν παιζει ρολο που το εχω απο πολυ μικρο και στην αρχη για μεγαλο χρονικο διαστημα ηταν το μοναδικο και ειχε πιο πολυ προσοχη απο μενα(του μιλαγα, το εβγαζα μαζι μου στο δωματιο). Γενικως οταν πλησιαζω στο κλουβι, ερχετε κοντα, βγαζει ηχους κλπ. Ειναι το πιο ηρεμο που εχω, αφου οταν βαζω τροφη δεν προλαβαινω να βγαλω το χερι μου και πλησιαζει σε οτι και να βαζω. Δεν ξερω αν γινομαι υπερβολικος αλλα νομιζω οτι πιο πολυ χαρουλες σε μενα και στην γυναικα μου που το φροντιζουμε παρα σε οποιοδηποτε αλλο καναρινακι.
 
loua

3 μηνες ειναι πολυ.2-3 βδομαδες φτανουν. Το αλλο διαστημα ας ειναι λιγο μακρυα. Και οταν ειναι ετοιμα, βελε το αρσενικο στο κλουβι της θηλυκιας. αν ειναι πολυ κυριαρχο ισως δε θελει αλλα πουλια στον χωρο του
 
Σημερα το πρωι τον εβαλα μονο του. Συνηθως οταν ζευγαρωνουν αν τα εχω σε διπλη ζευγαρωστρα βγαζω το διαχωριστικο και αν τα εχω σε διαφορετικα κλουβια βαζω το αρσενικο στο κλουβι της θυληκιας γιατι μου ειπαν(και το διαβασα)οτι δεν πρεπει να αλλαζεις το θυληκο οταν αρχιζει να πυρωνει απο τον χωρο του.
 
Να και μερικες φωτο, που μου ζητησαν του Λουα.
 

Συνημμένα

  • Λουα-Λουα.webp
    Λουα-Λουα.webp
    16,6 KB · Προβολές: 131
  • DSC00068.webp
    DSC00068.webp
    20,1 KB · Προβολές: 110
  • DSC00287.webp
    DSC00287.webp
    18,6 KB · Προβολές: 115
βαλε τα πουλακια μαζι χωρις το χωρισμα και σκεπασετα με σκουρο υφασμα και αφησετα για 48 ωρες χωρις φωλιες και νηματα φυσικα.
Μετα τις 48 ωρες θα δεις οτι η συμπεριφορα θα ειναι εντελως διαφορετικη και τουλαχιστον το πρωτο 24ωρο θα ασχολουνται με διαφορα εκτος απο το να προσεχει το ενα το αλλο οποτε θα εχουν κανει και το 1ο βημα στο να ειναι μαζι χωρις τσακωμους.
Αν θελεις να ζευγαρωσει ενα τετοιο πουλι θα πρεπει να το αφησεις μαζι με το θυληκο χωρις να τα χωριζεις απο τωρα εως οτου ερθει εκεινη η ωρα
 
Ποια είναι η λογική του να αφήσεις σκεπασμένο το κλουβί με μαυρο πανί για 48 ώρες; Για να του σπάσεις τον τσαμπουκά; Για να μαθει να φέρεται; Εμενα πάντως μου θυμίζει κινέζικο μαρτύριο...☹

Οι οδηγίες που δίνετε αφορούν μονο το συγκεκριμένο πουλί λόγω του χαρακτήρα του ή έχει να κάνει με μια γενικότερη ταχτική;(η οποία έρχεται σε αντίθεση με ότι διαβαζουμε καιρό τωρα στο φόρουμ)
 
Ηρθε η ανοιξη, ηρθε και το καλοκαιρι αλλα ο Λουα σταθερος, δεν καθεται σε καμια. Τι κιτρινες,τι κοκκινες,τι μοσα'ι΄κες, ο Λουα τιποτα. Προσπαθησα με 3 διαφορετικα θυληκα αλλα με κανενα δεν ταιριαξε παλι. Τι θα κανω με τον μικρο;αφηστε που εχει κοψει και το κελα'ι'δημα κανα εξαμηνο.
 
4 χρονια απο το τελευταιο μηνυμα για τον Λουα-Λουα. Τελικα ειναι ακομα αγνωστο,το τι εχει αυτο το καναρινι. Μετα απο τοσα χρονια και δεν ζευγαρωσε ποτε με καμια καναρα. Σιγουρα ειναι αρσενικο παντως γιατι τοσα χρονια αυγο δεν εκανε.Ψιλοκελα'ι'δαει, τρωει κανονικα, ειναι το πιο ημερο γιατι το εχω χρονια αλλα ζευγαρωμα με τιποτα. Δεν με πειραζει αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ποτε δεν εκανε χωριο με καμια καναρα.
 
βαλε τα πουλακια μαζι χωρις το χωρισμα και σκεπασετα με σκουρο υφασμα και αφησετα για 48 ωρες χωρις φωλιες και νηματα φυσικα.
Μετα τις 48 ωρες θα δεις οτι η συμπεριφορα θα ειναι εντελως διαφορετικη και τουλαχιστον το πρωτο 24ωρο θα ασχολουνται με διαφορα εκτος απο το να προσεχει το ενα το αλλο οποτε θα εχουν κανει και το 1ο βημα στο να ειναι μαζι χωρις τσακωμους.
Αν θελεις να ζευγαρωσει ενα τετοιο πουλι θα πρεπει να το αφησεις μαζι με το θυληκο χωρις να τα χωριζεις απο τωρα εως οτου ερθει εκεινη η ωρα

Εχω προσπαθησει να τον εχω χωριστα σε διπλο κλουβι ολη την χρονια με καναρα και τον καιρο της αναπαραγωγης βγαζω το χωρισμα αλλα και παλι τζιφος...
 
Μπορείς να βάλεις μια καλή φωτογραφία του;
 
Δεν καλοφαίνεται εκεί και έχω την εντύπωση οτι είναι θηλυκό.
 
Ανδρέα από την φωτό και εμένα για κοριτσάκι μου μοιάζει.

αν όντως είναι... Τότε η συμπεριφορά του είναι απολύτως φυσιολογική

όταν "ήταν" μαζί με άλλη θηλυκιά!
 
Καλημέρα σας,ύστερα από τόσα χρόνια, είμαι ακόμη με την απορία, για το φύλλο του Λούα. Τον χειμώνα, τον είχα σε διπλή ζευγαρώστρα(με χώρισμα) με μια θηλυκιά και μετά το Πάσχα άρχισε το κορίτσι να δείχνει ότι είναι έτοιμη για ζευγάρωμα. Τέλως πάντων για να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες έβγαλα το χώρισμα για να ζευγαρώσουν. Το μόνο διαφορετικό αυτή την φορά είναι ότι ο Λούα είχε καλή συμπεριφορά απέναντι στην κανάρα αλλά βέβαια, δεν ειδα να ζευγαρώνουν και δεν είχαν πουλάκια τα αυγά. Το περίεργο είναι ότι τον άκουσα μετά από καιρό να προσπαθεί να κελα΄ι΄δήσει (χαμηλόφωνα)και επίσης όταν προσπαθούσε να φάει μήλο η μικρή της επιτεθόταν(βέβαια αυτό το βίτσιο το είχε πάντα με ότι κανάρι είχε μαζί του). Τώρα, μετά απο 8 χρόνια που τον έχω,έχω σχηματίσει το συμπέρασμα(και θέλω να μου πείτε αν ισχύει)ότι πιθανόν το καναρίνι δεν έχει φύλλο. Το λέω αυτό διότι ο άνθρωπος που μου το έδωσε είχε πάρα πολλά και ίσως(επειδή δεν το πρόσεχε)το ζευγάρι απ`όπου γεννήθηκε να ήταν πατέρας με "κόρη".
 
Back
Top