Ασθένειες Μάλλον έχει ακάρεα της τραχείας

Crazy Bird Lady

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2018
Μηνύματα
51
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μου μπήκαν αρχικά ψύλλοι στα αυτιά γιατί στο pet shop από τον οποίο τον πήρα είχα διαλέξει αρχικά ένα άλλο πουλί το οποίο όμως είχε βραχνή φωνή. Το είπα στο παλικάρι ρωτώντας αν είναι φυσιολογικό και είναι έτσι η φωνή του, μου είπε κι αυτός πως δεν είναι και διάλεξα άλλο πουλί.

Το θέμα είναι πως τα συγκεκριμένα πουλιά ήταν τα μικρά σε ηλικία και ήταν όλα στο ίδιο κλουβί, δεν έμαθα τι είχε τελικά το πουλάκι που είχα διαλέξει στην αρχή, αλλά τα ακάρεα τραχείας πρέπει να είναι μια πιθανότητα.

Τώρα το πουλάκι που εν τέλει διάλεξα το έχω ήδη μια βδομάδα και όταν το πήγα στον πτηνίατρο για άλλο λόγο του είπα πως μου φάνηκε σα να άκουσα ήχο σα να σπάει σπόρια μέσα στη νύχτα, μου έδωσε για να είμαστε σίγουροι το acaricine, το έχω ήδη βάλει δύο φορές ανάλογα με τις οδηγίες του ίδιου του σκευάσματος και του γιατρού και τώρα είμαι στην ενδιάμεση βδομάδα που δεν κάνω εφαρμογή και πρέπει να ξανακάνω την άλλη βδομάδα. Άλλα συμπτώματα δεν έχω δει, η φωνή του είναι εντάξει, δε φτερνίζεται, δε μου δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να βγάλει κάτι από το λαιμό του, τρώει πίνει κανονικά, είναι ευδιάθετο και με το παραπάνω. Το θέμα είναι ότι χθες το βράδυ ξανάκουσα τον σα να σπάνε σπόρια ήχο και με έζωσαν τα φίδια ότι κάτι έκανα στραβά, ότι ίσως δεν έβαλα το φάρμακο καλά ή κάτι παρόμοιο... Ξέρουμε πόσος καιρός χρειάζεται για να απαλλαγούμε από τα ακάρεα της τραχείας; Υπάρχει περίπτωση ο ήχος που κάνει με το ράμφος του να μην είναι ανησυχητικός και να υπερβάλλω; Επίσης το σουπιοκόκκαλο που έχει στο κλουί του εδώ και λίγες μέρες το πετάω;
 
Για σιγουρια.

Τι να πει κανεις... Θα πρεπει να ειναι στοχευμενη η χρηση των φαρμακων για τα ακαρεα γιατι προκειται περι δηλητηριου.

Απο την στιγμη που μπηκες ηδη, δικαιως ή αδικως, στο κυκλο της αγωγης οφειλεις να τον συμπληρωσεις.
Απο κει και περα αν εμφανιζει τα ιδια συμπτωματα θα πρεπει να γινει διαγνωση σωστη και οχι για "σιγουρια".

Αν υποθεσουμε οτι οντως εχει ακαρεα θα πρεπει περαν της αγωγης να ακολουθησεις και καποιες αλλες οδηγιες υγιεινης.
 
Back
Top