Αναπαραγωγή Μέχρι ποια ηλικία κάνουν μωρά τα καναρίνια;

Πόλη
Αθήνα
Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω μέχρι ποια ηλικία κάνουν μωρά τα θηλυκά καναρίνια; Δημάδη και 5 χρονών και μετά κάνουν μωρά;

@Anastasia 3 Καλημέρα Αναστασία. Ανάλογα το πουλάκι. Αν και από δικιά μου εμπειρία καλό είναι να ζευγαρώνουμε από 1ος έτους ως 5 /6. Φυσικά και σε άλλες ηλικίες δεν είναι απαγορευτικό απλά στις ηλικίες που ανέφερα τα πουλιά είναι πιο γόνιμα.

@Anastasia 3 ναι και 5 χρόνων να βάλεις δεν είναι κακό. Πόσο χρονών είναι το πουλάκι σου

καλησπέρα . από 1 έως 4 ετών έχεις προσδοκίες και απαιτήσεις . Από εκεί και μετά το βάζεις το ζευγάρι για το ¨ καλό ¨ , εφόσον σε έχει ικανοποιήσει . Διαφορετικά απλά το δίνεις τροφή και νερό και δεν προσδοκείς τίποτα . καλή συνέχεια .

Το ότι,ένα υγιές θηλυκό πέντε ετών μπορεί να ζευγαρώσει και να δώσει απογόνους, ούτε συζήτηση. Όμως άλλο αυτό και άλλο το, θέλω να δημιουργήσω ένα κατάγερο κοπάδι ,που είναι προϋπόθεση για επιτυχίες στους διαγωνισμούς. Στη δεύτερη περίπτωση που αναφέρω εγώ,ο κανόνας είναι,τα θηλυκά έως 3 και τα αρσενικά έως 4. Όποιος τον παραβλέψει, αναλαμβάνει και το ρίσκο.
Μόνο μία εξαίρεση μπορεί να υπάρξει. Σε περίπτωση που βρούμε προς διάθεση από καταξιωμένο εκτροφέα ένα αρσενικό έως και πέντε ετών, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη μπορούμε να προβούμε σε αγορά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα τέτοιο πουλί δίνει υψηλής ποιότητας απογόνους, διότι σε αντίθετη περίπτωση ο εκτροφέας του , δεν θα το κρατούσε τόσο πολύ. Θα το πουλούσε νωρίς.

@Evagelos Malamis εγώ μιλάω από δικιά μου εμπειρία.. τα θηλυκά έως 5 και τα αρσενικά έως 4 έτσι ώστε κάποιος να βγάλει ένας υγιές κοπάδι.

Οι γνώμες αλλάζουν από εκτροφέα σε εκτροφέα.. πάντως ο πιο σίγουρος κανόνας (no hate) αποτελεί τα θηλυκά έως 5 τα αρσενικά έως 4. Εγώ παρόλα αυτά γενικά έχω βάλει μέχρι 2 έως 3 ετών πουλιά. Μετά τα πέντε δεν πρέπει καθώς και οι αντοχές τους μειώνονται και επιπλέον το αποτέλεσμα θα είναι κάπως αβέβαιο.
Καλή συνέχεια

@Anastasia 3
καλημερα Αναστασια.
Αν μπορεις καποιες διευκρινησεις σχετικα με το ερωτημα σου για να γινει πιο κατανοητο

Ρωτας μεχρι ποια ηλικια ενα θηλυκο εχει επιτυχεις αναπαραγωγικες προσπαθειες και καταφερνει να εχει νεοσσους ?
οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχη μια απαντηση universal

οι επιτυχημενες προσπαθειες εξαρτωνται απο την ηλικια και των δυο πουλιων την υγεια τους την σωστη προετοιμασια και συντονισμο τους
Μια γυναικα πχ μπορει τεχνικα και να μεινει εγγυος σε πολυ μικρη ηλικια μεχρι και οσο δεν εχει μπει πληρως στην εμμηνοπαυση. Οταν ειναι στα ακρα ειτε πανω ειτε κατω αρχιζουν οι κινδυνοι και για την ιδια την γυναικα αλλα και για το εμβρυο σε πολλαπλους τομεις αλλα και παλι δεν εξαρταται μονο απο την γυναικα.
Ειχες ξεκινησει με ενα αρσενικο που σου δραπετευσε το 2021 μετα κατεληξες με δυο θυληκα και με ενα δανεικο αρσενικο εκανες την πρωτη σου αναπαραγωγη. βρεθηκες στην πορεια με αρκετα καναρινια αλλα ειχες και απωλειες απο ασθενειες αλλα και επιθεσεις αν δεν κανω λαθος
η ερωτηση αφορα το πρωτο σου θυληκο (2021) και αν μπορει φετος να προσπαθησεις να σου δωσει γεννα επιτυχημενη? η
Ή σου εκανε τωρα αποτυχημενη αποπειρα και προσπαθεις να καταλαβεις το γιατι και αν φταιει η ηλικια της?
Με συγγενικο της θα την ζευγαρωσεις ? γενικα τα καναρινια που εχεις ειναι ολα παιδια του πρωτου σου ζευγαριου ή προσθετεις καθε χρονο νεο αιμα?
Απο οτι εχω καταλαβει ουτε εκτροφεας εισαι ουτε σε διαγωνισμους τα κατεβαζεις ουτε εχεις πανω απο 10 καναρινια αυτη την στιγμη .
Απλα για το καλο επειδη σου αρεσουν πολυ η και για να αναπληρωσεις ισως τις απωλειες σου σκεφτεσαι να αναπαραγεις?
κουραστικες οι ερωτησεις αλλα η πληρης πληροφορια και το ιστορικο βοηθανε σε σωστοτερες απαντησεις

Συμπληρωματικά, έχω την εντύπωση ότι ένας βασικός παράγοντας στην απάντηση είναι κ το πόσες γέννες (αναγκάζουμε/αφήνουμε να) κάνει το θηλυκό ανά έτος. Όσες περισσότερες γέννες τότε τόσο πιο επιβαρυμένος ο οργανισμός της κ τόσο πιο γρήγορα θα (πρέπει να) σταματήσει να μπαίνει σε αναπαραγωγική διαδικασία.

Κανονικά παιδιά αν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τα πουλάκια μας πάνω από δύο γέννες στο κάθε θηλυκό κάθε χρόνο δεν πρέπει να το αφήνουμε να κάνει. Σύν ένα χρόνο αποχή από γέννες. Τώρα για αυτούς οι οποίοι έχουν την θηλυκιά τους να κάνει αυγά και μετά τις γέννες χωρίς αρσενικό.. ασβέστιο στο νερό όσο γράφει η συσκευασία, αύξηση των ωρών ύπνου του πτηνού και αποφυγή τοποθέτησης του κλουβιου της κοντά στα αρσενικά ( αν έχουμε). Άσχετο με το θέμα αλλά το έγραψα για να βοηθήσω όσον αφορά τις περαιτέρω απορίες

@filomathis
Συγνώμη που άργησα τόσο να απαντήσω. Δεν με κουράσατε καθόλου με αυτά που μου γράψατε. Μου έχουν φέρει και άλλο ένα αρσενικό. Πότε δεν θα έβαζα συγγενικά πουλιά για ζευγάρωμα. Ευτυχώς τώρα έχω το κύριο λόγο στην φροντίδα τους :). Τα βλέπω τώρα την άνοιξη και κόβουν χαρτάκια ή θηλυκές. Η μόνη γέννα που είχα ήταν η πρώτη το 2021. Από τα μωράκια της κούκλας μου έμεινε μόνο το ένα. Αυτή είναι 4 ετών τώρα. Έχει ορέξεις αλλά φοβάμαι να την ζευγαρώσω μην μου πάθει κάτι. Φοβάμαι μην κουραστεί και πεθάνει. Μετά είναι το μικρό της που τώρα το Πάσχα θα γίνει 3 ετών. Αυτό έλεγα να βάλω με το αρσενικό που πήρα. Έχει πλάκα η κατάσταση με αυτό γιατί όταν την βάζω με το αρσενικό δεν θέλει αλλά όταν το χωρίζω κόβει χαρτάκια. Αυτά τα δύο ειναι πανέμορφα και θα κάνουν πολύ όμορφα πουλάκια. Μετά είναι η αρρωστουλα μου η οποία μια χαρά πάει. Κάθε μήνα στέλνω για εξέταση την κουτσουλιά της να δω πως είναι. Κατοικίδια μου τα έχω και τα λατρεύω. Θέλω να κάνω το καλύτερο για αυτά για να είναι καλά και ευτυχισμένα.

@Anastasia 3 Καλημέρα Αναστασία. Ανάλογα το πουλάκι. Αν και από δικιά μου εμπειρία καλό είναι να ζευγαρώνουμε από 1ος έτους ως 5 /6. Φυσικά και σε άλλες ηλικίες δεν είναι απαγορευτικό απλά στις ηλικίες που ανέφερα τα πουλιά είναι πιο γόνιμα.

@Anastasia 3 ναι και 5 χρόνων να βάλεις δεν είναι κακό. Πόσο χρονών είναι το πουλάκι σου
Και 3 χρονών

Η μόνη γέννα που είχα ήταν η πρώτη το 2021
Μου έχουν φέρει και άλλο ένα αρσενικό. Πότε δεν θα έβαζα συγγενικά πουλιά για ζευγάρωμα.
Αυτή είναι 4 ετών τώρα.

Μετά είναι το μικρό της που τώρα το Πάσχα θα γίνει 3 ετών. Αυτό έλεγα να βάλω με το αρσενικό που πήρα.

@dfg

Back