Γενικά Μέχρι ποια θερμοκρασία αντέχουν οι αφρικανικοί παπαγάλοι;

Greek yorkshire

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
1.443
Πόλη
Χαϊδάρι
δειτε τον κακομοιρο τον rudy να τουρτουριζει εξω στα χιονια. Καποιος μαλλον νομισε οτι ειναι μαγκια να σκληραγωγει το δυστυχο το πουλακι.
 

Συνημμένα

  • rudyonknee.webp
    rudyonknee.webp
    26 KB · Προβολές: 194
  • rudypreeningoutside.webp
    rudypreeningoutside.webp
    25 KB · Προβολές: 152
  • rudypreeningoutside1.webp
    rudypreeningoutside1.webp
    26 KB · Προβολές: 173
  • rudysfoot.webp
    rudysfoot.webp
    14,9 KB · Προβολές: 167
Δεδομενου οτι ειναι αφρικανικοι παπαγαλοι τα χιονια δεν ειναι καταλληλο περιβαλλον σιγουρα. Σε σπιτι τον εχουν αλλα εξω;
 
Στα Τρικαλα που ημουν πριν λιγες μερες περνουσα εξω απο ενα πετ σοπ (σημειωτεον οτι ειχε 0 βαθμους θερμοκρασια) και ειδα εξω απο το πετ ενα κλουβι με δυο ringneck. Τα κακομοιρα ειχαν παγωσει και ετρεμαν. Ολα τα αλλα πουλια τα ειχε μεσα. Ρωτησα εξαλλη τον πετ σοπα και μου ειπε οτι αυτα δεν παθαινουν τιποτα.Αντεχουν.😱Ειχε ομως και αλλα ρινκνεκ μεσα. Του ζητησα να τα βαλει μεσα και τον ρωτησα θα αντεχες εσυ μεσα σε ενα ψυγειο; Δεν απαντησε τιποτα και εφυγα. Τελειως ασυνειδητος! Μαλλον τα ειχε για ατραξιον! 😡Περασα ομως την αλλη μερα και τα ειχε βαλει μεσα. Ευτυχως!
 
Δημητρη, ξερω οτι η καταλληλη θερμοκρασια ειναι γυρω στους 26 βαθμους κελσιου. Τα παπαγαλακια ειδικα που προερχονται απο ζεστα κλιματα παγωνουν πολυ ευκολα. Το καλοκαιρι που εχει πιο πολυ ζεστη πρεπει να τους κανουμε συχνα μπανια και να τους εχουμε νερο για μπανιο παντα ευκαιρο. Γενικα οι εντονες θερμοκρασιες δεν ειναι καθολου καλες. Λυπαμαι πολυ που βλεπω αυτο το ζωακι να υποφερει :-( Κατι πρεπει να γινει με την νομοθεσια και να μην πεφτουν αυτα τα ομορφα ζωα σε χερια ασυνειδητων.
Στο εξωτερικο ειναι οργανωμενοι και αν καποιος γινει μαρτυρας σε κακομεταχειριση ζωων τους τηλεφωνει και ειναι δυνατον ακομα να φυλακιστουν απο 6 μηνες σε 2 χρονια, να πληρωσουν προστιμο και φυσικα τους αφαιρουν τα ζωακια απο την κατοχη τους. Eιναι κατι σαν αστυνομια ζωων.
Eδω ειναι μια απο αυτες τις οργανωσεις: RSPCA || Latest
 
enas filos mou pou ektrefei mono nandaya kai mitred conures ta afise exo me -28 kai afta prospathousan na trypisoun me to ramfos to pagomeno nero gia na pioun..den pathane apolytos tipota!
 
enas filos mou pou ektrefei mono nandaya kai mitred conures ta afise exo me -28 kai afta prospathousan na trypisoun me to ramfos to pagomeno nero gia na pioun..den pathane apolytos tipota!
Το ζητημα δεν ειναι απλα να επιβιωνουν οι μικροι μας φιλοι, που στην τελικη εξαρτωνται απολύτα απο μας! Δεν παιρνουμε ενα ζωο για να μετρησουμε την 'αντοχη' του σε συνθηκες που δεν ειναι προγραμματισμενο απο τη φυση για να ζει! Πρεπει να προσπαθουμε να ζουνε και καλα!
 
Κ εμείς την Λόρα, πάντα στα καλύτερα! Στην ζεστούλα και με θέα :D Ακόμα κ όταν την πιάνει σάρα ουρλιάζει, έχει δικό της δωμάτιο ευάερο, ευρύχωρο και ευήλιο :D
Πάντως αυτοί οι πετ-σοπάδες είναι για πολλές μπάτσες... Το χειρότερο είναι που το παίζουν και ξερόλες! Ευτυχώς στην Αλεξ/πολη δεν έχουμε τόσο ακραία συμβάντα...
 
Το ζητημα δεν ειναι απλα να επιβιωνουν οι μικροι μας φιλοι, που στην τελικη εξαρτωνται απολύτα απο μας! Δεν παιρνουμε ενα ζωο για να μετρησουμε την 'αντοχη' του σε συνθηκες που δεν ειναι προγραμματισμενο απο τη φυση για να ζει! Πρεπει να προσπαθουμε να ζουνε και καλα!
Συμφωνώ απολύτως! Απλά προσωπικά με εξέπληξε η αντοχή τους για αυτό το είπα.
 
Eγω πηγα, επιτελουs, στο Αττικο παρκο. Επαθα βεβαια... Αλλα τοσα ζακουδακια macaw cokcatoo και πολλα αλλα, δεν κρυωνουν; Πηγα τη Κυριακη που μαs περασε και ειχε 7 βαθμουs! Και με τον αερα που φυσαγε ενιωθεs το κρυο στουs 0 τουλαχιστον! Ηταν ολα μαζεμενα το ενα πανω στο αλλο και τουρτουριζανε... Δεν νομιζω οτι στη πατριδα τουs κανει τετοιεs θερμοκρασιεs.
 
Κριμα τα κακομοιρα... Παντως, ασχετο τωρα... ειδα σε ενα καταστημα στη γλυφαδα ενα macaw! Πρωτη φορα εβλεπα απο κοντα μακαο. Παιδια ηταν πανεμορφος! αλλα πανεμορφα ηταν και τα χρηματα που ζηταγε αυτος...3000 μου ειπε!
Καποιος με μεροκαματο δε νομιζω να μπορει να παρει τετιο ζωο στο σπιτι του. Παντος τον ερωτευτικα😛 Ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!
 
Το δικό μου "πιστεύω", σε σχέση με όσα έχουν γραφεί παραπάνω είναι ότι, όσοι έχουμε μέσα στο σπίτι μας ένα πετούμενο, είμαστε υποκριτές, ακόμη και όταν το αποκαλούμε "ο πτερωτός μας φίλος" και το φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Στην πραγματικότητα είναι ο προσωπικός μας κλόουν, ή ο σαλτιμπάγκος που μας διασκεδάζει. Ακόμη και αν είναι ελεύθερο μέσα στο σπίτι, ακόμη και αν έχει το δικό του δωμάτιο (χειρότερα βεβαίως, αν βρίσκεται μέσα σε κλουβί), δεν είναι στην φύση του να ζει έτσι. Δεν είναι γάτα, ούτε σκύλος.
Δεν ξέρω τι είναι είναι αυτό που μας οδηγεί στην απόκτηση ενός τέτοιου "φίλου" και πολύ θα ήθελα να το μάθω. Ίσως έτσι καταλάβω και εγώ, τι με οδήγησε στην απόκτηση των 3 μπάτζι που έχω και που με κάνουν να έχω καθημερινώς αντικρουόμενα συναισθήματα, δηλαδή από την μία να χαίρομαι την συντροφιά τους, και από την άλλη να αισθάνομαι σφίξιμο στο στομάχι, όταν αναλογίζομαι πόσο πιο καλά θα ήταν για τα ίδια να βρίσκονται ελεύθερα στην φύση τους.
 
Πρέπει, σε συνέχεια της ανωτέρω τοποθέτησής μου, να διευκρινίσω και την έννοια "φίλος" που δίνω σε αυτή την λέξη, σε σχέση με οποιοδήποτε ζώο ή όν, που δεν είναι νοήμων άνθρωπος.
Φίλος του ανθρώπου, μπορεί να είναι το ζώο, που "με την θέλησή του" (αν μπορούμε βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον αδόκιμο όρο), δέχεται να είναι κοντά στον άνθρωπο και να ζει μαζί του, να δέχεται τις φροντίδες του και την παρέα του, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται μέσα σε έναν μαντρωμένο, με οποιονδήποτε τρόπο, χώρο.
Ζηλεύω κάποιους ανθρώπους που έχουν ένα τέτοιο πτερωτό φίλο και εν τω προκειμένω, έναν παπαγάλο.
Έναν παπαγάλο, που μπορούν να τον έχουν μαζί τους, όπου και να πάνε, ακόμη και μέσα σε ένα δάσος, ή μέσα στην ζούγκλα και να είναι σίγουροι ότι, όταν ο παπαγάλος τους τελειώσει την βόλτα του, θα γυρίσει κοντά τους, όπως ο σκύλος ή η γάτα.
Μόνον τότε, όταν τα συναισθήματα είναι αμοιβαία και από την πλευρά του παπαγάλου μας, μπορούμε να τον αποκαλέσουμε "ο πτερωτός μας φίλος"
 
Συμφωνώ με την αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας αμοιβαιότητας νοήματος για να υπάρξει πραγματική σχέση μεταξύ ανθρώπου και ζώου.. Ειδάλλως η σχέση είναι σχέση εξουσίας.
Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι εργαλοιοποιούν την συνύπαρξή τους μ ενα ζώο. Η ''φύση'' ενός παπαγάλου είναι βιοκοινωνική. Ποιά λοιπόν πρέπει να είναι η στάση του ανθρώπου απέναντι σ ένα είδος ζώου που ή κοινωνική του υπόσταση είναι συνώνυμο της καθ'όλου ύπαρξης του;έχει κατα τη γνώμη μου ΧΡΕΟΣ να το κοινωνικοποιήσει, να προσπαθήσει να το κατανοήσει να δει τα πράγματα απ τη δική του πλευρά και να επινοήσει τρόπους να προσεγγίσει την αμοιβαιότητα.. Βέβαια είναι δύσκολο.. Αλλά εκεί είναι το μεγαλείο της συνύπαρξης μ ένα άγριο ζώο. Τώρα βέβαια ως απάντηση στο ηθικό ερώτημα :θα πρέπει να τα έχουμε στα σπίτια μας; η φύση δυστυχώς δεν φέρεται πάντα με τον καλύτερο τρόπο στα δημιουργήματά της!
 
  • Like
Αντιδράσεις: johnny
άρα πιστεύω ότι το ερώτημα θα πρέπει να μετατεθεί απ το αν είναι ή όχι φίλοι μας τα ζώα(που κατά τη γνώμη μου ούτε είναι ούτε δεν είναι) στο τί θα πρέπει εμείς, που για κάποιους λόγους τα μεγαλώνουμε χωριστά απ τους γονείς τους, για να εξασφαλίσουμε την ομαλή συνύπαρξη τους με εμάς ή και για να ικανοποιήσουμε, εστω και εν μέρει, την επίμονη ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση. Πως λοιπόν κοινωνικοποιείται ένας παπαγάλος; Μαθαίνει; Κατανοει; Και αν ναι πως; Με ποιο τρόπο; Πως μπορούμε να τους ''διδάξουμε'' κάτι χωρίς να προσβάλλουμε τα θεμελιώδη στοιχεία της βιοκοινωνική τους υπαρξης;Εκεί μάλλον θα πρέπει να εστιάσει κάποιος.
τέλος,έτσι για την ιστορία,ένας φίλος που σπθδάζαμε μαζί στο Leiden, στην Ολλανδία, ανθρωπολόγος, πήγε στην Ολλανδική Guyana για το Phd του και οι ντόπιοι εκεί του χάρισαν ένα μωρό festiva amazon, που το μεγάλωναν οι ιθαγενείς με λιωμένη μπανάνα και καρύδες. Το πουλί πετούσε ελεύθερο τη μέρα παντού και όταν ήθελε ερχόταν στην καλύβα του φίλου μου και έπειζε μαζί τους.Αυτός μετά απο 6 μήνες 'εφυγε και το πήρε μαζί του στο Rotterdam!
 
Κωσταντίνε θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας πείς και την συνέχεια της ιστορίας! 🙂

Κατάφερε ο παπαγάλος να προσαρμοστεί στις νεες συνθήκες που του επέβαλαν να ζησει; Εζησε σε αγροτική ή αστική περιοχή κλεισμενος σε ενα διαμερισμα της Ολλανδίας; Πως και με ποιον τροπο συνεχίστηκε η κοινωνικοποιήση του;
 
Στην αρχή έιχε πρόβλημα. Η αναγκαστική παραμονή του σε ενα κλουβί και στο σπίτι του δημιούργησε κάτι σαν κατάθλιψη.Απ όσο ξέρω μετά απο 1 1/2 χρονο το συγκεκριμένο άτομο πήγε στο Αrnhem και το πουλί είναι flight trained και πηγαίνουνε μαζί στο Βurgers Zoo που έχει μεγάλους χώρους προσομοίωσης της ζούγκλας και πεταει εκει. Τώρα ακριβώς σε τι κατάσταση είναι δεν ξέρω.
 
Back
Top