Αναπαραγωγή Μέχρι πόσες μέρες μπορώ να ταϊζω τους νεοσσους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xarzinas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xarzinas

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2016
Μηνύματα
38
Πόλη
Χανιά
μεχρι ποσες μερες μπορω να ταιζω με συριγγα τα νεα μελη τωρα που ειναι ακομα στη φωλια τους αραγε👎
 
για να συνηθισουν την παρουσια μου☹
Προσωπικα διαφωνω, και θα προτεινα τάισμα μονο αν κριθει απαραιτητο και οι γονεις ανεπαρκεις. Παρολα αυτα μπορεις ισως ελαχιστα μια δυο φορες την ημερα, οχι για να τα χορτασεις, αλλα για να σε συνηθισουν οπως λες.

Ξερεις καθολου απο τάισμα ή είναι πρωτη σου φορα;
 
Να υπερθεματίσω κι εγώ στην άποψη της Μιράντας, γιατί εξάλλου τα καναρίνια δεν είναι παπαγάλοι, δεν θα έχεις "φιλίες" και πάρε-δώσε μαζί τους εκ των υστέρων. Ποια ανάγκη προκύπτει να τα ταΐσεις αν δεν τα αφήσουν νηστικά οι γονείς; Και στους παπαγάλους ακόμα το κάνουμε επικουρικά, όταν ξεπεταχτούν οι νεοσσοί.
 
Xarzinas, καλή σου ημέρα και χαιρεσαι τα μικρά σου.
Το τάισμα στο χέρι, γίνεται όταν υπάρχει συγκλονιστική ανάγκη να γίνει, με αλλα λόγια όταν τα μικρά κινδυνεύουν απο ασιτία. Χρειάζεται δε, επιδεξιότητα, υπομονή, συνέπεια, αλλα κυρίως τύχη, διότι ενέχει μεγάλους κινδύνους που ενίοτε οδηγούν στο μοιραίο.
Π.χ. Αν ξεφύγεις απο την ενδεδειγμένη θερμοκρασια και το μίγμα είναι πιο θερμό απο το επιτρεπόμενο έστω κατα 1 βαθμό C, τότε οι πρόλοβοι των νεοσσών καίγονται και τα πουλακια πεθαίνουν. Αν παλι η θερμοκρασια είναι χαμηλότερη, τα πουλακια μπορεί να αναπτύξουν μύκητες και να πεθάνουν παλι. Επισης, αν γίνεται πιο συχνα απο το κανονικό, η τροφή δεν χωνεύεται και παλι έχεις μύκητες, αν βάλεις τη βελόνα ταΐσματος λάθος, τα πουλιά πνίγονται ή ο προλοβος τους καταστρέφεται, κλπ.
Οποτε, αν ταΐζουν οι γονείς, άστο καλύτερα, πριν να είναι αργά.
 
Τα καναρίνια δεν είναι παπαγάλοι για να τους πιάνουμε να τους χαιδεύουμε και να βγάζουμε φωτογραφίες με το πουλάκι στους ώμους. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κυνηγάνε μερικοί αυτό με κίνδυνο μεγάλο για τα πουλιά. Τα πουλιά έχουν μάνα και πατέρα, στην χειρότερη βάζουμε παραμάνα. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε εμείς τους γονείς τους.
 
Αν δεν έχεις εμπειρία να μην το κάνεις! Είναι δύσκολο και επικίνδυνο!
 
Γνώμη μου είναι να τα αφήσεις στους γονείς αφού δεν υπάρχει πρόβλημα.
Τα καναρινακια δεν έχουν τα ίδια κοινωνικα ένστικτα οπός τα παπαγαλακια.
Άστα να μάθουν από τους γονείς τους για να μπορούν αύριο να ανταπεξέλθουν και αυτά χωρίς προβλήματα σε γέννες κλπ
 
Back
Top