Φροντίδα Μήπως δεν με συμπαθεί το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sonikoly

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
192
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα σε όλους,

Τους τελευταίους δύο μήνες έχω ως κατοικίδιο ένα μικρό καναρίνι, τον Σπύρο. Είμαι η μόνη που καθαρίζει το κλουβί, τον ταϊζει και τον κάνει μπάνιο. Τον τελευταίο μήνα έχει αρχίζει να δείχνει μια περίεργη συμπεριφορά. Στην αρχή τον έβγαζα από το κλουβί του, πετούσε μέσα στο δωμάτιο και όταν πεινούσε έμπαινε στο κλουβί του για να φάει. Μάλιστα είχα ένα μακρύ ξύλο και όταν το πλησίασα κοντά του είχε μάθει να ανεβαίνει πάνω και να στέκεται. Το τελευταίο διάστημα όμως, όταν είναι μέσα στο κλουβί, τον πλησιάζω για να τον μιλήσω και κυριολεκτικά μου γυρίζει την πλάτη. Κάθε φορά που τον πλησιάζω, επαναλαμβάνει το ίδο πράγμα. Όταν πάω να τον βάλω στο κλουβί του, ανεβαίνει στο ξύλο και όταν καταλάβει πως πλησιάζει προς το κλουβί την κοπανάει και πετάει για αλλού. Όταν τον αφήσω και δει πως δεν προσπαθώ να τον βάλω μέσα, τότε μόνος του, πλησιάζει το κλουβί του και μπαίνει μέσα. Τέλος, επειδή τα πρωινά το έχω συνέχεια ανοιχτό το κλουβί του, όταν είναι μέσα στο κλουβί και τρώει, με το που πάω να τον πλησιάσω πετάγεται έξω από το κλουβί για να μην τον κλείσω μέσα. Και ρωτώ: έχω να κάνω με ένα ανεξάρτητο χαρακτήρα που δεν θέλει και πολλά πολλά ή με ένα εξαιρετικά πεισματάρικο καναρίνι;
 
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω κάτι σχετικά με τη διατροφή του. Ο Σπύρος τρώει μετα μανίας κάτι μαύρους σπόρους που υπάρχουν στην κίτρινη βιταμίνη του. Την βιταμίνη την σκορπάει με το ράμφος του γύρω από το κλουβί και καταφροχθίζει αυτούς τους σπόρους. Μήπως όμως πρέπει να τρώει και την κίτρινη βιταμίνη;
 
Σπορους νιζερ τρωει και το κανει με μανια γιατι ειναι λιπαροι και αρα νόστιμοι.

Κιτρινη βιταμινη υφίσταται ως προιον μονο για τα pet shops.
Δεν ειναι βιταμινη αυτο που πουλανε χυμα στα σακουλακια,ειναι χαμηλης ποιοτητας και διατροφικής αξιας μαλακη τροφη που δεν ονομαζεται καν αυγοτροφη.

Αν θες να δινεις αυγοτροφη παρε μια επώνυμη σφραγισμενη.
 
Αυτο το μείγμα έχει πολύ έντονο άρωμα από πορτοκάλι. Αυτό σκοπεύω όμως να κάνω. Αφού το σκορπάει δεξιά και αριστερά. Καλύτερα να του πάρω κάτι που θα το τρώει όλο. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και ας ελπίσουμε να ανέβω στην εκτίμησή του.
 
Εδώ και λίγες ημέρες, άλλαξα την τροφή του Σπύρου. Παρατήρησα όμως μια καινούρια συμπεριφορά. Ο Σπύρος κάθεται συχνά στη λεκάνη του κλουβιού και πάει σε αυτή τη γωνιά του βίντεο. Συνέχεια το κάνει, σαν να προσπαθεί να φάει από την ταίστρα από την εξωτερική πλευρά ή να τσιμπήσει τα κάγκελα. Όταν τον πλησιάζω αμέσως ανεβαίνει στην πατίστρα και κλασικά μου γυρίζει την πλάτη. Μήπως παίζει ρόλο που του άλλαξα τροφή; Το σταντ το πρόσθεσα τελυταίο. Θα μπορούσε να κρυώνει και να κάθεται εκεί τόσο συχνά; Στα media ανέβασα το σχετικό video.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Άφησε το 1 με 2 ημέρες μέσα στο κλουβί κ μάλωσε τον, αναφέροντας το όνομα του σε έντονο ύφος. Έπειτα ελευθέρωσε τον κ επιβράβευσε τον. Θα δείτε ότι θα αλλάξει.
 
Back
Top