Και πως γίνεται αυτό; Όταν τα έχεις χωριστά για
όσο χρειαστεί!
Δεν βιαζόμαστε! Η υπομονή στο χόμπι μας είναι αρετή να ξέρεις!

Μπορεί να χρειαστούν από 10 μέρες μέχρι και 2 μήνες! Μπορεί να μην χρειαστεί καν γνωριμία αν και τα δύο είναι τόσο πυρωμένα! Μου έχει τύχει πολλές φορές να έχω βάλει ζευγάρι μαζί σε ζευγαρώστρα με σκοπό
στο επόμενο λεπτό να τα χωρίσω, και πριν βάλω το διαχωριστικό το θηλυκό να στήνεται και ο αρσενικός να βατεύει! Άρα πέρα απ τη γνωριμία σημαντικό ρόλο παίζει και ο
συγχρονισμός! Ή στα Ελληνικά timing!

Πρέπει δηλαδή και τα 2 να είναι
το ίδιο πυρωμένα! Αν ο αρσενικός είναι πυρωμένος και κυνηγάει να βατέψει (ή ζευγαρώσει) την κανάρα η οποία δεν είναι (σπάνιο φαινόμενο) τότε το μόνο που θα δεις είναι κυνηγητά τσακωμοί και ξεπουπουλιάσμαρα! Αν συμβεί το ανάποδο και η κανάρα είναι πυρωμένο και ο αρσενικός όχι έτοιμος ακόμα, τότε θα ακολουθήσει μια φωλιά και άσπορα αυγά! Γι αυτό με την πολύτιμη βοήθεια του διαχωριστικού, περιμένουμε υπομονετικά πότε θα δούμε τα πρώτα δείγματα συγχρονισμένου πυρώματος που είναι τα ταίσματα απ τα κάγκελα, το επίμονο τραγούδι του αρσενικού και το "στήσιμο" του θηλυκού στο άκουσμα του καλέσματος/τραγουδιού του αρσενικού! Αν δεν υπάρξουν αυτά τα δείγματα εγώ δε βγάζω το διαχωριστικό.. Πέρα από περιπτώσεις παλιών αγαπημένων ζευγαριών ή από περιπτώσεις που βατεύονται πριν καν τα χωρίσω (δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τα άτιμα!

) Αν, συνεπώς, αυτή η περίοδος γνωριμίας, συνοδευτεί και από μια
σωστή διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού, ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις δύσκολες ανάγκες της περιόδου της αναπαραγωγής τότε:
Ελπίζω να κατάλαβες τώρα!