Αναπαραγωγή Μήπως είναι θηλυκό τελικά;

(νονό αυτό έβλεπα κεχρί τώρα να κελαηδάει )
Εδώ δεν καταλαβαίνω τι λες. Γρι όμως! 😛

Οπότε είναι θηλυκό
Τότε τα χωρίζεις! Σε ξεχωριστά κλουβάκια! Είναι αδελφάκια αυτά; Γι αυτό δεν μαλώνανε που σου είπα.. αν ήταν αρσενικά θα είχαν σκοτωθεί! 😉

Για το άλλο καναρίνι τώρα τι να σου πω δεν ξέρω! Δεν κελαηδάει κάνει που και που προσπάθειες αλλά δεν! Γιαυτό και έχω μπερδευτεί λιγάκι
Ανέβασε φώτο όπως αυτές που φαίνονται στο άρθρο:
https://community.petbirds.gr/threads/Το-καναρίνι-μου-είναι-αρσενικό-ή-θηλυκό.17712/
να σου πούμε τι είναι! 😉

Είναι και δύο χρόνων!
Ποιο απ όλα είναι 2 χρονών; Μπερδεύτηκααα!

😀 εε έτσι όπως τα έγραψα που να καταλάβεις!

Ναι τα δύο είναι αδερφακια αλλά τα χώρισα εγκαίρως μόλις το κατάλαβα αμέσως πήγα να πάρω κλουβί!

το άλλο καναρίνι που ακόμα δεν ξέρω αν είναι αρσενικό η θηλυκό είναι δύο χρόνων και κάνει αραιά και που προσπάθειες νς κελακελαηδησει ς μπορεί και καθόλου για 1 μήνα να μην το ακούσω να προσπαθει να κελαηδησει! Αυτό μου κάνει εντύπωση που είναι 2 χρόνων και τίποτα ενώ το άλλο το αρσενικό (το ένα από τα αδερφακια) που είναι 9 μηνών και κελαηδάει υπέροχα

Ναι τα δύο είναι αδερφακια αλλά τα χώρισα εγκαίρως μόλις το κατάλαβα αμέσως πήγα να πάρω κλουβί!
Τέλεια! Προτίμησε το θηλυκό να μπει στο πιο μεγάλο κλουβί, αν έχεις να διαλέξεις, γιατί τα μεγάλα κλουβιά και ο άπλετος χώρος για πέταγμα βοηθούν τα θηλυκά μετέπειτα να γεννήσουν τα αυγουλάκια τους. Με το πέταγμα φτιάχνουν πιο γερό και υγιή σκελετό. Βέβαιο το καλύτερο είναι να τα έχεις και τα 2 σε μεγάλα κλουβιά, αλλά δεν είναι πάντα αυτό εφικτό. :)

το άλλο καναρίνι που ακόμα δεν ξέρω αν είναι αρσενικό η θηλυκό είναι δύο χρόνων και κάνει αραιά και που προσπάθειες νς κελακελαηδησει φορές μπορεί και καθόλου για 1 μήνα να μην το ακούσω να προσπαθήσω να κελαηδησει!
Όταν βρεις χρόνο, βρέξε τα δάχτυλα σου και απομάκρυνε τα φτερά του καναρινιού στην κοιλιά, στο επίμαχο σημείο και βγάλε φώτο ώστε να φαίνεται καλά η περιοχή αυτή, για να σε βοηθήσουμε στη διάκριση φύλου.. :)

Τέλεια! Προτίμησε το θηλυκό να μπει στο πιο μεγάλο κλουβί, αν έχεις να διαλέξεις, γιατί τα μεγάλα κλουβιά και ο άπλετος χώρος για πέταγμα βοηθούν τα θηλυκά μετέπειτα να γεννήσουν τα αυγουλάκια τους. Με το πέταγμα φτιάχνουν πιο γερό και υγιή σκελετό. Βέβαιο το καλύτερο είναι να τα έχεις και τα 2 σε μεγάλα κλουβιά, αλλά δεν είναι πάντα αυτό εφικτό. :)

Όταν βρεις χρόνο, βρέξε τα δάχτυλα σου και απομάκρυνε τα φτερά του καναρινιού στην κοιλιά, στο επίμαχο σημείο και βγάλε φώτο ώστε να φαίνεται καλά η περιοχή αυτή, για να σε βοηθήσουμε στη διάκριση φύλου.. :)

Εντάξει θα το προσπαθήσω απλά το δοκίμασα και χθες και εν θέλω να το ενοχλώ!

Επίσης δεν ξέρω πως να ανεβάσω φωτογραφια;

Εδώ είσαι: petbirds.gr/community/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/ 😉

Τελικά είναι αρσενικό Αλίκη! Φαίνεται ξεκάθαρα! Το έβαλα όμως λίγο στο κλουβι με το θυληκο και φοβόταν να πλησιάσει! Και όταν πήγαινε κοντά το θηλυκό φώναζε για να φύγει! Αυτό τι σημαίνει τώρα;

(Το κλουβί ήταν του θηλυκου και το θηλυκό ήταν πολύ ήρεμο και χαρούμενο το άλλο όμως καθόλου)

Το έβγαλα όμως φυσικά

Το έβαλα όμως λίγο στο κλουβι με το θυληκο και φοβόταν να πλησιάσει! Και όταν πήγαινε κοντά το θηλυκό φώναζε για να φύγει! Αυτό τι σημαίνει τώρα;
Ότι φοβήθηκε που το έβαλες σε ένα ξένο κλουβί με ένα ξένο καναρίνι. Γιατί τις κάνεις αυτές τις δοκιμές παιδί μου και τα στρεσάρεις; Δεν υπάρχει λόγος να είναι πλέον στο ίδιο κλουβί. Το καθένα στο κλουβάκι του και του χρόνου ξανασυζητάμε πως θα γνωριστούν πριν γίνουν ζευγάρι! Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που κρίνει πως θα πάει όλη η αναπαραγωγική περίοδος! Είναι σημαντικό τα πουλιά να έχουν γνωριστεί πριν τα βάλουμε μαζί! Μην το θεωρείται αμελητέο και ασήμαντο!

Ότι φοβήθηκε που το έβαλες σε ένα ξένο κλουβί με ένα ξένο καναρίνι. Γιατί τις κάνεις αυτές τις δοκιμές παιδί μου και τα στρεσάρεις; Δεν υπάρχει λόγος να είναι πλέον στο ίδιο κλουβί. Το καθένα στο κλουβάκι του και του χρόνου ξανασυζητάμε πως θα γνωριστούν πριν γίνουν ζευγάρι! Είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που κρίνει πως θα πάει όλη η αναπαραγωγική περίοδος! Είναι σημαντικό τα πουλιά να έχουν γνωριστεί πριν τα βάλουμε μαζί! Μην το θεωρείται αμελητέο και ασήμαντο!

Είναι αρκετές μέρες μαζί και φαίνονταν μια χαρά,ιδικά τα αδερφακια που είναι και πιο ζωντανά και ζωηρουλια τον δέχτηκαν τον κύριο χωρίς προβλήματα από την αρχή, αυτός όμως την πρώτη μέρα ιδικά ούτε να τα βλέπει! Τώρα τα συνήθισε αλλά μάλλον όχι και τόσο για να κατοικήσει με ένα από αυτά :/

Τώρα τα συνήθισε αλλά μάλλον όχι και τόσο για να κατοικήσει με ένα από αυτά :/
Δεν χρειάζεται να τον πιέσεις να συγκατοικήσει με κάποιο από αυτά.. Το καθένα στο κλουβάκι του.. Την άνοιξη θα τα βάλεις πάλι σε ζευγάρια αν ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή!

Αυτό βρε παιδιά που έχουν κάποιοι ως συνήθεια, να βάζουν ένα πουλί στο χώρο του άλλου για να διαπιστώσουν από τις συμπεριφορές είναι εντελώς "αλμπάνικη" μέθοδος...
Πολύ σπάνια μπορεί να στεφτεί με επιτυχία τέτοια προσπάθεια... Το αντίθετο μάλιστα.
Πάμε μια δυο βδομάδες πίσω τη διαδικασία.

Για μένα αν γίνει λάθος η γνωριμία, πάει όλη η αναπαραγωγή στραβά..

Συγγνώμη που ρωτάω βρε Αλίκη μου και γίνομαι κουραστική αλλά μήπως μπορείς να μου πεις πως νας γνωριστούν; Βλέπω συχνά εσένα και τον misalouris να μου λέτε για τη σωστή γνωριμία κλπ αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κάνω λάθος :/

Συγγνώμη που ρωτάω βρε Αλίκη μου και γίνομαι κουραστική αλλά μήπως μπορείς να μου πεις πως νας γνωριστούν; Βλέπω συχνά εσένα και τον misalouris να μου λέτε για τη σωστή γνωριμία κλπ αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι κάνω λάθος :/
Στον καιρό που πρέπει..
Μια ζευγαρώστρα...
Το ζευγάρι καναρινιών μέσα
Και το διαχωριστικό να χωρίζει το αρσενικό από το θηλυκό.
Όταν αρχίζει η κανάρα το χτίσιμο της φωλιάς, βγάζεις το διαχωριστικό και αν η "γνωριμία" γίνει γάμος, θα έχεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

και αν η "γνωριμία" γίνει γάμος
Και πως γίνεται αυτό; Όταν τα έχεις χωριστά για όσο χρειαστεί! Δεν βιαζόμαστε! Η υπομονή στο χόμπι μας είναι αρετή να ξέρεις! 😉 Μπορεί να χρειαστούν από 10 μέρες μέχρι και 2 μήνες! Μπορεί να μην χρειαστεί καν γνωριμία αν και τα δύο είναι τόσο πυρωμένα! Μου έχει τύχει πολλές φορές να έχω βάλει ζευγάρι μαζί σε ζευγαρώστρα με σκοπό στο επόμενο λεπτό να τα χωρίσω, και πριν βάλω το διαχωριστικό το θηλυκό να στήνεται και ο αρσενικός να βατεύει! Άρα πέρα απ τη γνωριμία σημαντικό ρόλο παίζει και ο συγχρονισμός! Ή στα Ελληνικά timing! 😛 Πρέπει δηλαδή και τα 2 να είναι το ίδιο πυρωμένα! Αν ο αρσενικός είναι πυρωμένος και κυνηγάει να βατέψει (ή ζευγαρώσει) την κανάρα η οποία δεν είναι (σπάνιο φαινόμενο) τότε το μόνο που θα δεις είναι κυνηγητά τσακωμοί και ξεπουπουλιάσμαρα! Αν συμβεί το ανάποδο και η κανάρα είναι πυρωμένο και ο αρσενικός όχι έτοιμος ακόμα, τότε θα ακολουθήσει μια φωλιά και άσπορα αυγά! Γι αυτό με την πολύτιμη βοήθεια του διαχωριστικού, περιμένουμε υπομονετικά πότε θα δούμε τα πρώτα δείγματα συγχρονισμένου πυρώματος που είναι τα ταίσματα απ τα κάγκελα, το επίμονο τραγούδι του αρσενικού και το "στήσιμο" του θηλυκού στο άκουσμα του καλέσματος/τραγουδιού του αρσενικού! Αν δεν υπάρξουν αυτά τα δείγματα εγώ δε βγάζω το διαχωριστικό.. Πέρα από περιπτώσεις παλιών αγαπημένων ζευγαριών ή από περιπτώσεις που βατεύονται πριν καν τα χωρίσω (δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τα άτιμα! 😛 ) Αν, συνεπώς, αυτή η περίοδος γνωριμίας, συνοδευτεί και από μια σωστή διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού, ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις δύσκολες ανάγκες της περιόδου της αναπαραγωγής τότε:
θα έχεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα!

Στον καιρό που πρέπει..
Μια ζευγαρώστρα...
Το ζευγάρι καναρινιών μέσα
Και το διαχωριστικό να χωρίζει το αρσενικό από το θηλυκό.
Όταν αρχίζει η κανάρα το χτίσιμο της φωλιάς, βγάζεις το διαχωριστικό και αν η "γνωριμία" γίνει γάμος, θα έχεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Και πως γίνεται αυτό; Όταν τα έχεις χωριστά για όσο χρειαστεί! Δεν βιαζόμαστε! Η υπομονή στο χόμπι μας είναι αρετή να ξέρεις! 😉 Μπορεί να χρειαστούν από 10 μέρες μέχρι και 2 μήνες! Μπορεί να μην χρειαστεί καν γνωριμία αν και τα δύο είναι τόσο πυρωμένα! Μου έχει τύχει πολλές φορές να έχω βάλει ζευγάρι μαζί σε ζευγαρώστρα με σκοπό στο επόμενο λεπτό να τα χωρίσω, και πριν βάλω το διαχωριστικό το θηλυκό να στήνεται και ο αρσενικός να βατεύει! Άρα πέρα απ τη γνωριμία σημαντικό ρόλο παίζει και ο συγχρονισμός! Ή στα Ελληνικά timing! 😛 Πρέπει δηλαδή και τα 2 να είναι το ίδιο πυρωμένα! Αν ο αρσενικός είναι πυρωμένος και κυνηγάει να βατέψει (ή ζευγαρώσει) την κανάρα η οποία δεν είναι (σπάνιο φαινόμενο) τότε το μόνο που θα δεις είναι κυνηγητά τσακωμοί και ξεπουπουλιάσμαρα! Αν συμβεί το ανάποδο και η κανάρα είναι πυρωμένο και ο αρσενικός όχι έτοιμος ακόμα, τότε θα ακολουθήσει μια φωλιά και άσπορα αυγά! Γι αυτό με την πολύτιμη βοήθεια του διαχωριστικού, περιμένουμε υπομονετικά πότε θα δούμε τα πρώτα δείγματα συγχρονισμένου πυρώματος που είναι τα ταίσματα απ τα κάγκελα, το επίμονο τραγούδι του αρσενικού και το "στήσιμο" του θηλυκού στο άκουσμα του καλέσματος/τραγουδιού του αρσενικού! Αν δεν υπάρξουν αυτά τα δείγματα εγώ δε βγάζω το διαχωριστικό.. Πέρα από περιπτώσεις παλιών αγαπημένων ζευγαριών ή από περιπτώσεις που βατεύονται πριν καν τα χωρίσω (δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τα άτιμα! 😛 ) Αν, συνεπώς, αυτή η περίοδος γνωριμίας, συνοδευτεί και από μια σωστή διατροφική προετοιμασία του ζευγαριού, ώστε να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις δύσκολες ανάγκες της περιόδου της αναπαραγωγής τότε:

Ελπίζω να κατάλαβες τώρα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο,τωρα ειμαι πανέτοιμη για του χρόνου 😉

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο,τωρα ειμαι πανέτοιμη για του χρόνου 😉
Να σαι καλά γλυκιά μου! Σου κάναμε μια θεωρητική εισαγωγή! Αλλά εσύ ξεκίνα διάβασμα και του χρόνου θα τα δεις όλα στην πράξη! Και εμείς δίπλα σου! 😉

Ξανά ανοίγω το θέμα γιατί η συμπεριφορά αυτού του καναρινιού είναι πραγματικά πολύ περίεργη, πέρα από το ότι δεν κελαηδάει ενώ κάποτε ακούγαμε κάτι σαν κελαηδημα είχα φέρει δύο καναρινια πάνω αν θυμάστε το ένα αρσενικό και τελικά το άλλο θυληκο!

Αφού αντιλήφθηκα ότι το ένα είναι θηλυκό τα χώρισα και έβαλα το κλουβί του θηλυκού ακριβώς δίπλα από το κλουβί αυτού του καναρινιού και αυτό κάθε φορά που το θυληκο πλησιαζε άρχιζε να τιτιβίζει! Η συμπεριφορά του είναι πολύ περίεργη τι είναι τελικά;

Κάνεις; Έχω και βίντεο!

"@alicedros" "@misalouris"

Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Back