Φροντίδα Μήπως είναι στρεσαρισμένο το καναρίνι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vera
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vera

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιουν 2016
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας! Έχω εδώ και μερικούς μήνες ενα καναρινάκι κορονάκι το οποίο ήταν λαλήστατο και πάλι είναι αλλά όχι τόσο πολυ. Πριν μερικες μερες παρατήρησα οτι εκανε *τσικ τσικ* με το στόμα του συχνά... Θορυβήκα και τον πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος δεν το βρήκε κάτι.

Τον είχα σε ξύλινο σχετικό μικρό κλουβάκι, νόμιζα θα ήταν καλύτερο. σημερα του πηρα ενα μεγαλο σιδερενιο. Κάθε μερα απο τότε που το πήρα την ημερα τον εχω στο σαλόνι και το βραδυ σε δωματιο για να μην εχει φως και θορυβο, ο κτηνιατρος λεει μπορει να στρεσαρεται και να κανει αυτον τον ηχο. υπαρχει τετοια περιπτωση; Πιστευω πως εαν το εχω μονιμα στο σαλονι θα στρεσάρεται περισσοτερο απο το φως και τους θορυβους το βραδυ. Επίσης τόσο καιρό το κάνω αυτό, τώρα λέτε να παρουσιάστηκε;


Σας ευχαριστώ!
 
Απ αυτα που περιγραφεις θα ελεγα οτι υπαρχει περιπτωση να χει προσβληθει απο ακαρεα της τραχειας, αλλα ο κτηνιατρος θα το βρισκε θεωρω..Αληθεια ηταν πτηνιατρος ειδικευμενος ή κτηνιατρος;
Λογικο ειναι να στρεσαρεται με τις συνεχεις μετακινησεις..
Αν και δεν θεωρω οτι αυτο ειναι το προβλημα, οπως λες λογικα θα ειχε παρουσιαστει εδω και καιρο.
Οπως και να χει πρεπει να το βολεψεις αυτο, να τοποθετησεις το κλουβακι μονιμα σε ενα σημειο ησυχο.
 
Είχα πάει σε μία κτηνίατρο αλλα μου έδωσε το τηλέφωνο κάποιου πιο εξειδικευμενου υποτείθεται... επειδή και εγώ έλεγα μήπως είναι τα ακάρεα, αν και δεν πιστευε πως ειναι αυτο του έβαλε και μια αμπούλα καλου κακου, απότι καταλαβα.. απο τότε είναι πιο ευδιαθετο αλλα ακομα κανει τον ήχο. κατι άλλο σαν αλλαγη δεν παρατηρησα..
 
Τι αμπουλα;
Για ακαρεα τραχειας συνισταται το pulmosan, αν βεβαια αυτο ειναι που εχει το πουλακι.
Φυσικα το καλυτερο θα ηταν πριν χορηγησεις το οποιοδηποτε φαρμακο να το πας σε εναν πτηνιατρο για μια δευτερη γνωμη.
Ισως και να μην ειναι τιποτα!
 
Είχα πάει σε μία κτηνίατρο αλλα μου έδωσε το τηλέφωνο κάποιου πιο εξειδικευμενου υποτείθεται.
Βέρα υπάρχει η λίστα πτηνιάτρων https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ θα βρείς και στην θεσσαλονίκη. Εδώ και τα σχόλια επ' αυτών https://community.petbirds.gr/threads/Σχόλια-για-το-θέμα-των-Πτηνιάτρων.2792/
Πτηνά που δεν είναι σε μια μόνιμη και ήσυχη θέση και τυγχάνουν ευκαιριακής μετακίνησης εντός του σπιτιού κάποια στιγμή παρουσιάζουν πρόβλημα. Σε εσένα είναι πιθανό αυτό να είναι αναπνευστικό. Πρέπει οπωσδήποτε να πάς άμεσα σε ειδικευμένο κτηνίατρο στην πτηνιατρική,όπου και θα λάβεις την κατάλληλη θεραπεία.
Μόλις κάνεις αυτό θα μπορούμε πλέον να σε συμβουλέψουμε για την ορθή διαχείριση του φιλαράκου σου,τον οποίο σίγουρα στρεσάρει επιπλέον η μέχρι τώρα πρακτική σου.
Εύχομαι τα καλύτερα.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα επιλέξω σταθερό σημείο που θα τον έχω μόνιμα και θα επισκεφτω πνηνίατρο! Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα σας ενημερώσω για την πορεία του!
 
Βέρα μου καλησπέρα!

Αυτό:
ο κτηνιατρος λεει μπορει να στρεσαρεται και να κανει αυτον τον ηχο. υπαρχει τετοια περιπτωση;
φυσικά και ισχύει! Ειδικά αν κάνει έτσι όταν μετακινείς το κλουβί ή όταν είσαι κοντά.
Για να δεις, όμως, αν όντως έχει πρόβλημα πρέπει να το πιάσεις στο χέρι σου. Στην αρχή σίγουρα θα κάνει τον ήχο τσικ τσικ απ το στρες, μόλις ηρεμήσει πλήσιασέ το στο αυτί σου, αν αναπνέοντας πάλι κάνει θόρυβο τότε μάλλον έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα ή μπορεί και να έχει κρυώσει.. Τα ακάρεα προσωπικά θεωρώ πως είναι σπάνια σε ένα καναρίνι. Ειδικά αν μένει μέσα στο σπίτι...

Υπάρχει περίπτωση να το χτυπούσε μέσα στο σπίτι κάποιο ρεύμα αέρα και να κρύωσε; Τα καναρινάκια μας έχουν πολύ ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα και θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τη θέση που έχουμε το κλουβί τους...

Για μένα να το έχεις μέσα στο δωμάτιο μόνιμα, να το αφήνεις να κοιμάται με την δύση του ηλίου και να ξυπνάει με την ανατολή (είναι εφικτό αυτό σε αυτό το δωμάτιο 😉, αν είναι και ζεστό δωμάτιο ακόμα καλύτερα! Για λίγες μέρες δώστου κάθε μέρα βραστό αυγό, και καλή διατροφή και δες πως θα πάει... Αν συνεχίσει αυτόν τον ήχο και δεν βλέπεις βελτίωση, τότε να το πας στο γιατρό...

Τι διατροφή του παρέχεις; :)
 
Καλησπέρα Αλίκη μου! Και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Να πω πως τον ήχο τον κανει σε ασχετους χρονους... μπορει και αφοτου πει ενα τραγουδι.. επισης δεν φοβαται ιδιαιτερα εμας, είναι αρκετα εξοικειωμένο και κοινωνικό. Δηλαδη δεν το κανει απο φοβο σιγουρα. η αλήθεια ειναι πως το ειχα κοντα σε ανοιχτο παραθυρο... Δεν το ειχα σκεφτει οτι θα μπορούσε να κρυώσει... μπορει να ειναι αυτο τελικα.

Μπορώ να το έχω μόνιμα στο δωμάτιο αλλα θα είναι απομονομένο εντελώς και δεν θέλω.

Του δίνω μια συσκευασμενη τροφή "premium prestige canaries" το οποιο περιεχει κοκκους vam και φρουτων, σπορους τσια και κελιφος στρειδιου. του βάζω και αυγοτροφή. Πιο πριν του έβαζα μια ανάμικτη χύμα.

Εάν τελικά είναι αυτό, δηλαδή κάποιο ρεύμα, μόνο με αντιβίωση περνάει; Απο το pet shop μου δώσανε και κάποιες βιταμίνες να βάζω στο νεράκι του, αλλά ακόμα δεν τις ξεκίνησα.

Ευχαριστώ!
 
Απο το pet shop μου δώσανε και κάποιες βιταμίνες να βάζω στο νεράκι του, αλλά ακόμα δεν τις ξεκίνησα.
Και να μήν τις ξεκινήσεις. Δεν είναι δουλειά τους να ξέρουν το οτιδήποτε για τα πτηνά. Πρέπει να το πάς σε γιατρό,θα σου έρθει 20-40 ευρώ και θα είσαι καλυμμένη. Έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε και να διαβάσεις τα άρθρα μας ώστε με αυτή τη γνώση να αξιολογείς εκ νέου τις πληροφορίες που σου δίνει αντί αντιτίμου ο κάθε έμπορος.
 
Να πω πως τον ήχο τον κανει σε ασχετους χρονους... μπορει και αφοτου πει ενα τραγουδι.. επισης δεν φοβαται ιδιαιτερα εμας, είναι αρκετα εξοικειωμένο και κοινωνικό. Δηλαδη δεν το κανει απο φοβο σιγουρα. η αλήθεια ειναι πως το ειχα κοντα σε ανοιχτο παραθυρο... Δεν το ειχα σκεφτει οτι θα μπορούσε να κρυώσει... μπορει να ειναι αυτο τελικα.
Άρα μάλλον το παράθυρο την έκανε τη δουλειά...

Μπορώ να το έχω μόνιμα στο δωμάτιο αλλα θα είναι απομονομένο εντελώς και δεν θέλω.
Μπορείς να το επισκέπτεσαι αφού είναι εξοικειωμένο και δε σας φοβάται. Θα του κάνει καλό να ηρεμήσει λιγάκι και να είναι σε σταθερό σημείο..

Του δίνω μια συσκευασμενη τροφή "premium prestige canaries" το οποιο περιεχει κοκκους vam και φρουτων, σπορους τσια και κελιφος στρειδιου.
Την επόμενη φορά προτίμησε ένα μείγμα που να έχει μόνο σπόρους... Όλα αυτά τα έξτρα που έχει μέσα δε ξέρεις πως τα συντηρούσαν κτλ. Ένα μείγμα που έχει κεχρί, ασπούρι, περίλλα καναβούρι κτλ (πχ σαν το Vadigran, Raggio di sole κτλ) και έξτρα δίνεις αυγότροφή, αυγό βηραστό, βλαστωμένους σπόρους, τσάι βοτάνων, βότανα, φρούτα, χορταρικά/λαχανικά και θα είναι μια χαρά!

Εάν τελικά είναι αυτό, δηλαδή κάποιο ρεύμα, μόνο με αντιβίωση περνάει;
Αν είναι κρύωμα, λογικά σε λίγες μέρες θα του περάσει... εξάλλου κάνει ζέστη... Απλά θέλει ησυχία, καλή διατροφή καθαριότητα, ζέστη και καλό ύπνο!

Απο το pet shop μου δώσανε και κάποιες βιταμίνες να βάζω στο νεράκι του, αλλά ακόμα δεν τις ξεκίνησα.
Θυμάσαι όνομα των πολυβιταμινών που σου έδωσαν;

Και να μήν τις ξεκινήσεις. Δεν είναι δουλειά τους να ξέρουν το οτιδήποτε για τα πτηνά.
Αν είναι απλά ένα κρύωμα μπορεί για λίγες μέρες να δώσει αυγό, και λίγες βιταμίνες στο νερό.. Δεν νομίζω ότι είναι του θανατά..

Πρέπει να το πάς σε γιατρό,θα σου έρθει 20-40 ευρώ και θα είσαι καλυμμένη.
Και αν σε 2-3 μέρες δεν δει καμία βελτίωση φυσικά και να πάει στο γιατρό! Που και πάλι μεταξύ μας Δημήτρη μου η πτηνιατρική στην Ελλάδα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο.. Θα της δώσει aviomycine για 7 μέρες, 5 μέρες πολυβιταμίνες και πάλι 7 μέρες aviomycine ή αντί για aviomycine, το antiasmatico. Και αν θέλει ο γιατρός να καλύψει και όλες τις μεριές θα του βάλει και πουλμοσάν στο σβέρκο. Δεν υποβιβάζω τις γνώσεις τους, κι γω πάω πολύ συχνά σε πτηνιάτρους, αλλά σε ένα πλασματάκι 30 γραμμάρια, αναγκαστικά πας και λίγο στα τυφλά και με δοκιμές. Δεν μπορείς να κάνεις εξετάσεις, παρά μόνο στις κουτσουλιές του, που στην προκειμένη περίπτωση δεν μας κάνει.. Από την στιγμή που το καναρινάκι κάνει μόνο αυτόν τον ήχο, θεωρώ πως για 2-3 μέρες μπορεί να δώσει βιταμίνες στο νερό, καλή διατροφή, καλό ύπνο, σταθερό σημείο και αν δεν υπάρξει βελτίωση βουρ στον πτηνίατρο.. Η άποψη μου έτσι... μην παρεξηγηθούμε! 😛
 
Η άποψη μου έτσι... μην παρεξηγηθούμε!
:DΧεχε.. Την πάτησες...άφορμή έψαχνα 😛
Η Βέρα είναι νέο μέλος και της μιλάω by the book.
Πρέπει να αποκτήσει και την ενυπάρχουσα σε εσένα εμπειρία.
Ποιός ξέρει, μπορεί μαζί με το τσικ-τσικ να έρχεται και ένα ψιλοτσουρουφλισμένο μάτι.
Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.
Ένα μείγμα που έχει κεχρί, ασπούρι,
Εδώ τί εννοείς; Ασπούρι=καναρινόσπορος αλλά το λένε και κεχρί, ενω το πραγματικό κεχρί(για παπαγάλους) υπάρχει στα μείγματα; Το τρώνε τα καναρίνια;
 
:DΧεχε.. Την πάτησες...άφορμή έψαχνα 😛
Η Βέρα είναι νέο μέλος και της μιλάω by the book.
Πρέπει να αποκτήσει και την ενυπάρχουσα σε εσένα εμπειρία.
Ποιός ξέρει, μπορεί μαζί με το τσικ-τσικ να έρχεται και ένα ψιλοτσουρουφλισμένο μάτι.
Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.
Αντε μωρέ και σε πίστεψα! Αλλά όντως καλά τα λες! :D

Εδώ τί εννοείς; Ασπούρι=καναρινόσπορος αλλά το λένε και κεχρί, ενω το πραγματικό κεχρί(για παπαγάλους) υπάρχει στα μείγματα; Το τρώνε τα καναρίνια;
Τώρα σώθηκες... Ποτέ δε θα μάθω να ξεχωρίζω τους σπόρους που τρώνε τα καναρίνια μας 😛 Τα μόνα που ξεχωρίζω είναι η περίλλα, το νίζερ, την βρώμη, την κία και την καμελίνα.. Α και το καναβούρι! Αυτό που ήθελα να πω στην Βέρα μας είναι ότι καλό θα ήταν να προτιμήσει ένα μείγμα μόνο με σπόρους χωρίς μέσα αυγό αποξηραμένα φρούτα κτλ κτλ γιατί και αυτά που βάζουν τα παραπάνω με τόση ζέστη μπορεί τελικά να χαλάσουν και να κάνουν κακό αντί για καλό.. Ένα στάνταρ μείγμα από σπόρους και ό,τι άλλο έξτρα δώσει και όλα καλά!

*Άμα είσαι όμως μαμούνι ψάχνεις τις απαντήσεις για τα πάντα! 😛 τσέκαρε εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διαφορά-έχει-το-κεχρί-από-το-ασπούρι.3948/
 
Τα μόνα που ξεχωρίζω είναι η περίλλα, το νίζερ, την βρώμη, την κία και την καμελίνα.. Α και το καναβούρι!
Και τον παπαρουνόσπορο! Σε έχω στο μικροσκόπιο σήμερα
ένα μείγμα μόνο με σπόρους χωρίς μέσα αυγό αποξηραμένα φρούτα κτλ κτλ
Δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό για εμάς που ζητάμε συσκευασίες του 1kg.Αν δεν θέλουμε και το ρούπσεν... Τότε άντε γειά! Δεν έχω ιδέα γιατί το κάνουν αυτό οι εταιρείες.
Άμα είσαι όμως μαμούνι
Ήμουν μαμούνι πριν έρθω στο petbirds και τα ήξερα😎
Καλά έκανες και το παρέθεσες.

Βέρα εδώ είμαστε για όλες τις απορίες σου και για την όποια εξέλιξη... Καλωσήρθες!
 
Δεν φαντάζεσαι πόσο δύσκολο είναι αυτό για εμάς που ζητάμε συσκευασίες του 1kg.Αν δεν θέλουμε και το ρούπσεν... Τότε άντε γειά! Δεν έχω ιδέα γιατί το κάνουν αυτό οι εταιρείες.
Εγώ παίρνω 25κιλο Raggio di Sole... 2-3 κιλά τον μήνα μπορώ να στα δίνω! Τι φιλαράκια είμαστε; 😛

Ήμουν μαμούνι πριν έρθω στο petbirds και τα ήξερα😎
Άσε ρεεεεε 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Εγώ παίρνω 25κιλο Raggio di Sole... 2-3 κιλά τον μήνα μπορώ να στα δίνω! Τι φιλαράκια είμαστε;
Σε ευχαριστώ πολύ Αλίκη, είμαι σε διαπραγματεύσεις με άλλο petbirdιανό... Και θα σε ειδοποιήσω για το εάν και πότε.
Πολύ όμορφη η πρότασή σου, ελπίζω να χτιστούν τέτοιες γέφυρες μεταξύ των μελών μας.
Μέχρι τότε.. Το νού σου μαμούνι, δεν πέφτω έτσι εύκολα😛
 
Καλημέρα παιδια και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και το ενδιαφέρον σας!

Το καναρινάκι όντως δεν κάνει κάτι αλλό περίεργο για αυτο και οταν τον ειχα παει στο κτηνίατρο την πρώτη φορά δεν του βρήκε κατι. Θα περιμένω να περασει το 3 ημερο και θα τον παω σε πτηνίατρο την τρίτη εαν συνεχίζει και τον κάνει τον ήχο. Η μετακίνηση του στο κτηνίατρο και το "χουφτωμα" νομίζω θα τον ταράξει αρκετά παλι δεδομένου οτι πριν 6 μερες τον ειχα παει στον προηγούμενο για αυτο και το ψιλο-καθυστερώ.

Πλέον τον έχω σε σταθερό μέρος.

Τελικά να του βάλω την βιταμίνη μεχρί την τρίτη ή οχι; λεγεται "Combex V multi vitamin"

Δηλαδή να του έχω και την αυγοτροφή και να του βάζω επιπλέον βραστό αυγό;😵

Σας ευχαριστώ.. 👍
 
Τελικά να του βάλω την βιταμίνη μεχρί την τρίτη ή οχι; λεγεται "Combex V multi vitamin"
Αν και δεν την έχω ξανακούσει μπορείς να του βάλεις για 3-4 μέρες στη δοσολογία που λένε οι οδηγίες. Ούτως ή άλλως αν τρώει αυγό ή αυγοτροφή θα πίνει λιγότερο νερό, οπότε δε θα του πέσει και πολύ βαριά..

Δηλαδή να του έχω και την αυγοτροφή και να του βάζω επιπλέον βραστό αυγό;😵
Τι προτιμάει να τρώει το παλικάρι; Ποια αυγοτροφή του έχεις;
 
Back
Top