Ασθένειες Μήπως το καναρίνι μου είναι άρρωστο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giospa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giospa

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2015
Μηνύματα
122
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!
Συγχαρητήρια για το φόρουμ σας.
θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα.
Μού έκαναν δώρο ένα καναρίνι. στο πόδι του έχει μώβ βραχιολάκι (δεν ξέρω αν σας βοηθάει κάπου αυτό) γενικά καναρίνι είχαμε πριν πολλά χρόνια οπότε δεν ξέρω πολλά πράγματα.
Το καναρινάκι μου λοιπόν είναι αρσενικό. Μέχρι χτες, δεν καθόταν καθόλου κάτω... χοροπηδούσε και πετάριζε σε όλο το κλουβί... Τραγουδούσε συνέχεια έτρωγε και έπινε κανονικά με το μόμο πρόβλημα ότι είχε ιδιαίτερη προτίμηση στο καναβούρι.
η τρωφή που του αγοράζω είναι συσκευασμένη και όχι χύμα. του έχω κόκαλο σουπιας μεγάλο κλουβί και οι πατίθρες στρογγιλές (πλαστικες όμως) και σε όσο πιο σωστό σημείο μπορώ για να πεταράει και όχι να πηδάει. του έχω και κούνια και εννοείται κλουβί με σχάρα και άμμο κάτω για τις κουτσουλιές την οποία την αλλάζω κάθε 2 μέρες.
Αυγό του έβαλα για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα. (σχεδόν ένα μήνα τον έχω).
Χτές λοιπόν παρατήρησα ότι δεν ήταν υπερκινητικός ώς συνήθως... ενώ έτρωγε (πολύ ωσ συνήθως και κυρίως το καναβούρι του) και το βλέμμα του ήταν ζωηρο κάθεται κάπως φουσκωμένο μπροστά από το φαγητό του στο πιο χαμηλό κλαδί. αν πάω κοντά του πεταράει κανονικά. επίσης σταμάτησε να τραγουδάει. κάνει που και που κανένα τσιου και αυτό είναι όλο.
Εμφανισιακά δεν έχει κάτι.
τί λέτε να έχει; Πως μπορώ να το βοηθήσω μην πάθει τίποτα... Πτηνίατρο δεν έχω στη γειτονιά και πήγα πριν λίγο στον καναρινά που το αγόρασε ο παππούς μου και μου είπε πωσ δεν του φαίνεται να έχει κάτι... μου έδωσε μια σκόνη να του βάλω στο νερό προληπτικά μου είπε, λέγεται (bogena astricycline της beaphar.
 
Να παρακαλάς να είναι μια προσωρινή αδιαθεσία ή κακοκεφιά.
Σίγουρα θα παρακολουθείς την εξέλιξη για τις επόμενες ημέρες και θα αναφέρεις στην παρέα αν κάτι σου φανεί ύποπτο.
Να ξέρεις όμως πως για να βρεις κάποιου είδους βοήθεια θα πρέπει να φέρεις φωτογραφίες από τις κουτσουλιές του πάνω σε καθαρό λευκό χαρτί και ίσως κάποιες από την κοιλιά και το στήθος του πουλιού.
Εύχομαι να μην χρειαστεί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Με άγχωσες περισσότερο είναι η αλήθεια... Τις κοίαταξα τις κουτσουλιές του... Μοιάζουν κανονικ'ες. Βασικά όπως ήταν πρίν. Θα βάλω χαρτί για να της φωτογραφίσω και να τις αναβάσω. Πόσο πιθανό είναι (από την εμπειρία σου) να είναι κάτι σοβαρό?
 
Γιώτα κράτησε το πουλάκι μέσα, σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία, μακριά από ρεύματα και παράθυρα ανοιχτά. Παρακολούθα τον τακτικά, ενημέρωσε αμέσως εάν αρχίσει να κάθεται στον πάτο του κλουβιού.
 
Πρώτα παρατήρησε την συμπεριφορά του από μακρυά.
Έχει αλλάξει κάτι;
Αύριο με το φως της ημέρας να δεις πως συμπεριφέρεται και βλέπουμε.
Καμία κίνηση τώρα που βραδιάζει.
 
Ίσως έκανα σαχλαμάρα... Του έβαλα πριν χαρτί κουζίνας για να σου στείλω φωτό από τις κουτσουλιές του. έχει αλλαγή στη συμπεριφορά του δεν χοροπηδάει όπως παλιά κάθεται χαμηλά μπροστά στην ταίστρα του, τρώει όμως, δεν κελαιδάει κανενα τσίου κάνει... Και ψιλοφουσκώνει...
babi μεσα τον έχω μακριά από καλοριφέρ και ρεύματα με σταθερή θερμοκρασία (όσο μπορώ, τις τελευταίες μέρες μόνο εκεί που η θερμοκρασία ήταν μόνιμα 19 έπεσε στους 16 μιλάω για 2 μέρες το πολύ)
 
Μην του δώσεις ακόμα την σκόνη. Κάτσε να δούμε και αύριο.
 
Το μοβ δαχτυλιδι προσδιοριζει το ετος γεννησης του ειναι φετινο το πουλακι.
Προσπαθησε οπως ειπαν και τα παιδια αυριο να βαλεις μια φωτογραφια με τις κουτσουλιες του και απο κατω την κοιλια του φυσσα το στο κατω μερος και βγαλε φωτο την κοιλια του.
Καλο θα ειναι να μην του δωσεις το φαρμακο που σου εδωσαν πριν σιγουρευτουμε τι εχει ακριβως το πουλακι
 
20151225_095415.webp 7Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους... υγεια χαρα και ευτυχια σε εσας και τις οικογενειες σας...
Απο οτι καταλαβαυε δςν προλαβα να ξυπνησω ετρρξα στον μικρο να δω τι κανει...
Δυστυχως τη σκονη μου την εβαλε ο κυριος που πηγα να του ζητησω βοηθεια... σημερα τον βλεπω λιγο πιο ζωηρο προς ρο παρον. Σας στελνω τις κουτσουλις του... Το κοκκινο χρωμα που λογικα θα σας ανυσηχισει οπως εκα ε και με εμενα ειναι απο τη βιταμινι που του εβαλα που ειναι κοκκινη...
 

Συνημμένα

  • 20151225_095359.webp
    20151225_095359.webp
    186,6 KB · Προβολές: 31
  • 20151225_095349.webp
    20151225_095349.webp
    274,9 KB · Προβολές: 34
Χρονια πολλα!

Για να συμπερανεις αν ειναι ενταξει οι κουτσουλιες πρεπει να εχει φαει μονο σπορους..

Επισης κοκκινες κιτρινες και πολυχρωμες τροφες σε σακουλιτσες διαφανεις.. Δεν ειναι βιταμινες! Ειναι σκουπιδακια! Να μην του ξναβαλεις αν μπορεις διοτι δεν προσφερουν τιποτα! Οι βιταμινες ειναι σε συσκευασες φαρμακων και ειτε μπαινουν στο νερο ειτε σε μαλακη τροφη! Θα περιμενω καινουργιες φωτο οπου θα εχει φαει μονο σπορους, ουτε αυγο ουτε χορταρικα!
 
Kαλημερα και χρονια πολλα σε ολους καλα Χριστουγεννα.
Θα συμφωνησω με την Myra οι συγκεκριμενες βιταμινες κοκκινες κιτρινες και τετοια μονο κακο κανουν στο πουλακι.
Αν θες μπορεις να του βαζεις αυγοτροφη που ειναι σαν μπισκοτο.
Δεν βοηθανε και πολυ οι φωτο αυτες
 
Καλησπερα ξανα... λοιπον το πουλακι απο χτες ειναι πολυ καλυτερα... απο χτες κιολας αρχισε να χοροπηδαει ξανα να κελαιδαει... λιγοτερο απο παλια αλλα κελαειδαει...
Σημερα κ παλι ηταν κεφατος ισως να ηταν κατι προσωρινο ή απλα να ηταν κουρασμενο... ενοειται πως τον εχω απο κοντα και παρακολουθω τα παντα που κανει...
Αυγοτροφη απο μπισκοτο που μου ειπατε που θα βρω; Εχετε καποια να μου προτεινεται;
Και μια τελευταια ερωτηση τη μπανιερα του να του την βαζω καθε μερα ακομα και τωρα που εχει κρυο;
Σας ευχαριστω για τη βοηθεια
 
Γιώτα μου χαίρομαι που ο μικρός σου επανήλθε!

Κάποιες φιλικές συμβουλές από μένα:
Για πατήθρες πάρε από φυσικό ξύλο:
Τα φρούτα τα δίνουμε με ρέγουλα εκτός του μήλου. Επίσης μπορείς να δίνεις και βότανα (χλωρά ή αποξηραμένα). Κάνουν πολύ καλό στο συκώτι τους!
Τώρα που είναι αδιάθετος δίνε βότανα ή για λίγες μέρες δώστου τσάι βοτάνων! Θα του κάνε πολύ καλό! Λαχανικά και φρούτα άστα για όταν θα γίνει καλά!

Τέταρτον, αν θες μπορείς στις περιόδους αναπαραγωγή και πτερόροια να προσθέτεις στη διατροφή τους και βλαστωμένους σπόρους που θα φτιάξεις εσύ!


Πέμπτον, δε δίνουμε φάρμακα προληπτικά... Αν μια φορά τον μήνα δίνεις τσάι βοτάνων, μηλόξυδο, σκορδόνερο ( https://community.petbirds.gr/threads/Σκορδόνερο-στα-πουλιά.266/ ) δεν υπάρχει καμία ανάγκη να δίνεις φάρμακα ή βιταμίνες στο νερό.. αυτές τις βιταμίνες τις δίνουμε μετά από αντιβιώσεις ή σε περιόδους που τις έχουν ανάγκη (αναπαραγωγή και πτερόροια). Γι αυτό γνώμη μου μη δίνεις τη σκόνη και δώσε τσάι βοτάνων για λόγες μέρες!

Γενικά αν το έχεις σε καθαρό περιβάλλον, σε ένα μέρος σταθερό ήσυχο, όπου θα κοιμάται από τη δύση του ηλίου ως την ανατολή, όχι μέσα-έξω, με συχνή καθαριότητα (που είμαι σίγουρη ότι την τηρείς!) και σωστή ισορροπημένη διατροφή ανα περίοδο ΄με όλα αυτά που σου είπα (μυλόξυδο, βότανα, σκόρδο, χόρτα κτλ) θα χτίσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και δε θα αρρωσταίνει τόσο εύκολα! Και θα σου κάνει παρέα για χρόνια!

Περαστικά σας!
 
Back
Top