Ασθένειες Μήπως τo budgie μου έχει σαλμονέλα, τι να κάνω;

Ελευθερια Ρ

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2014
Μηνύματα
367
Πόλη
Πάτρα
Ειναι η τριτη μερα που εχω το καινουριο μου παπαγαλακι και εμαθα απο ενα μελος οτι εχει σαλμονελα. Μιλαμε για πρασινες πηχτες κουτσουλιες οι οποιες ειναι και λιγο νερουλες. Απο τι προερχεται αυτο; Υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπιστει;☹😕😵😱
 
Ειναι σιγουρο οτι ειναι σαλμονελα;Η υγιεια του γενικοτερα πως ειναι; Τι ν. Πωκαι αυτα τα πετ αρρωστα πουλια πουλανε;😡 Προτεινω κι εγω να το πας σε εναν πτηνιατρο να κανει ο ιδιος τη διαγνωση και να σου πει την αποψη του,ισως να σου δωσει και καποιο φαρμακο..Λυπαμαι για το παπαγαλακι..☹
 
Σημερα ειναι Σαββατο οποτε καλυτερα να βρεις αμεσα γιατρο.

Διαβασε κι αυτα
Ο παπαγάλος μου κάνει νερουλές κουτσουλιές και τινάζεται
Άρρωστο αρσενικό παπαγαλάκι

Πολυ καλη απολυμανση στα χερια σου πριν πιασεις οτιδηποτε του αλλου πουλιου, επισης λιγη προσοχη και για εσενα να μην βαλεις τα χερια στο στομα πριν τα πλυνεις καλα με σαπουνι και νερο.

Ειδες που δικαιως επιμεναμε πολυ για την καραντινα;
 
Οκ. Ελπιζω να πεισω τους γονεις μου.

Θα βαλω και φωτογραφις με τις κουτσουλιες.
 
Οκ. Ελπιζω να πεισω τους γονεις μου.

Για τι πραγμα να πεισεις τους γονεις σου; Δεν ειναι αστεια υποθεση η σαλμονελα αν πραγματι εχει κατι τετοιο. Μπορεις σε παρακαλω να μας πεις και ποιος σου ειπε οτι εχει σαλμονελα;
 
Η μαρια Π.

Παρολο την ασθενεια του δεν χορταινω τα καραγκιοζιλικια του! Προσπαθει να βγαλει την ταιστρα για να βγει απο το πορτακι της ο μικρος! Τι πλακα που εχει!
 
Σας βάζω φωτογραφία από τη μοναδική κοτσιλιά που έχει κάνει από τη στιγμή που του καθάρισα το κλουβί. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν το κλουβάκι που τον έχουμε βάλει για το διάστημα της καραντίνας είναι υπερβολικά μικρό.Βρήκαμε κτηνίατρο στη γειτονιά μας και μας έδωσε το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουμε αν χρειαστεί.
upload_2014-9-6_13-34-58.webpupload_2014-9-6_13-35-10.webpupload_2014-9-6_13-35-24.webpupload_2014-9-6_13-35-30.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Για τι πραγμα να πεισεις τους γονεις σου;
αχ Ανέστη, δεν διαθέτεις... φαντασία μου φαίνεται! . -

...Βρήκαμε κτηνίατρο στη γειτονιά μας και μας έδωσε το τηλέφωνό του για να επικοινωνήσουμε αν χρειαστεί.
... Πότε δηλ να χρειαστεί;
(άσχετο, ούτε εγώ διαθέτω φαντασία τελικά!)
 
Το τηλέφωνο το χρειάζομαι για να είμαστε σε επικοινωνία με τον γιατρό. Τους αδίκησα πολύ τους γονεις μου. Ειχαμε παρα πολλές δουλείες αλλά και παλι αυτοι πήγαν και πήρανε το τηλεφωνο του γιατρού.. Απλως τους είχα πρηξει!
 
Ομορφουλης ειναι :D
Εχει μια πατηθρα το κλουβι;Βαλτου και μια δευτερη να πηγαινει απ το ενα κλαδακι στο αλλο, μην καθεται ακινητος 😛
 
Ελευθερία μου, σου είπα ότι ενδέχεται να έχει σαλμονέλα, επειδή μου έγραψες πως κάνει πράσινες μαλακές κουτσουλιές και να προσέξεις την σχολαστική απολύμανση των πάντων και κυρίως των χεριών σου.
Πως θα μπορούσα να πω ότι έχει;
Δεν είμαι σε θέση να κάνω διάγνωση ούτε από κοντά στα δικά μου παπαγαλάκια πόσο μάλλον στο δικό σου πουλάκι.
Απλά σε προειδοποίησα για ένα ενδεχόμενο να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που πρέπει έτσι κι αλλιώς και σε συνάρτηση με την περιγραφή του κλουβιού στο μαγαζί απ' όπου αγόρασες το παπαγαλάκι σου.
Από αυτά μέχρι του ότι έχει σαλμονέλα υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Τέλος πάντων, τώρα βλέπω στις κουτσουλιές μεγάλη ποσότητα υγρών.
Πρέπει να το δει γιατρός και να κάνετε εξέταση στις κουτσουλιές όπως σου είπα και στο π. Μ.
 
Μαρια μη θυμωνεις απλως επικοινωνησα και με πτηνιατρο στην Αθηνα και μου ειπε οτι προφανως του πουλακι οντως εχει σαλμονελα. Θα του κανω εξεταση κοπρανων την Τριτη. Οστοσο υπαρχει τροπος να διατηρησω ζωντανο μεχρι τοτε κανοντας κατι; Επισης παρατηρησα οτι η κοιλιτσα του ειναι ζεστη. Οφειλεται στη σαλμονελα;
 
Καλησπερα Ελευθερια!
Δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που θα σου πρωτεινω αλλα θα στο πω γιατι εχω σωσει πολλες φορες αρρωστα πουλακια.
Εγω τους βαζω Dextrose 5% και το αγοραζω απο φαμρακειο 1μιση ευρω με μια συριγγα.
Αυτο ειναι ορος με ηλεκτρολυτη και δυναμωνει το πουλι απλα πρεπει να του το δωσεις εσυ
Αναλογια δεν υπαρχει αλλα εγω δινω 3 σταγωνες στο στομα του
κακο δεν τους κανει και εγω το βαζω μια φορα την εβδομαδα 5ml σε 100αρα ποτιστρα
 
Μαρια μη θυμωνεις απλως επικοινωνησα και με πτηνιατρο στην Αθηνα και μου ειπε οτι προφανως του πουλακι οντως εχει σαλμονελα. Θα του κανω εξεταση κοπρανων την Τριτη. Οστοσο υπαρχει τροπος να διατηρησω ζωντανο μεχρι τοτε κανοντας κατι; Επισης παρατηρησα οτι η κοιλιτσα του ειναι ζεστη. Οφειλεται στη σαλμονελα;
Δεν θύμωσα φυσικά. Απλά πρέπει όλοι μας να ακριβολογούμε και να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους όταν διαχειριζόμαστε ζωές.
Η φράση μου "φοβάμαι μήπως έχει σαλμονέλα" , δεν γίνεται να μεταφραστεί "έχει σαλμονέλα" , γιατί πολύ απλά το πουλάκι μπορεί να έχει κάτι άλλο και να αποπροσανατολιστείς.
Εφόσον επικοινωνείς με γιατρό, πολύ σωστά, καλύτερα να ρωτήσεις εκείνον και για τα άλλα συμπτώματα καθώς και για κάποιο πρροσωρινό χειρισμό για την σωτηρία του πουλιού.
Ελπίζω και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μας κρατάς ενήμερους.
Η γενικότερη κατάστασή του πως είναι;
 
Απάντηση από μπαμπά Ελευθερίας: Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές που μας δίνετε. Νομίζω όμως ότι έγιναν κάποιες παρανοήσεις στο post αυτό. Όντως η maria p μας έγραψε ότι "φοβάται μήπως έχει σαλμονέλα"το παπαγαλάκι μας και όχι ότι έχει σαλμονέλα. Απ' ότι κατάλαβα κάποιος από τους διαχειριστές του φόρουμ αλλαξε τον τίτλο του θέματος που άνοιξε η Ελευθερία σε "έχει σαλμονέλα". Το παπαγαλάκι μας λοιπόν εμφάνισε χθές μια δύο όχι φυσιολογικές κουτσουλιές (βλ. Φώτο παραπάνω) και ανυσηχήσαμε. Το απόγευμα μάλιστα είδαμε κάποιες κανονικές κουτσουλιές και καθυσηχαστήκαμε. Όλο αυτό το διάστημα ο μικρούλης μας ήταν εξαιρετικά ζωηρός και παιχνιδιάρης. Σήμερα το πρωί όμως είδαμε τις κουτσουλιές που βλέπετε στην παρακάτω φώτο (σε αυτό το σημείο κοιμότανε). Τα υγρά που βλέπετε στο χαρτί είναι νερό από την ποτίστρα του το οποίο πιτσιλάει με την ουρά του.
upload_2014-9-7_9-47-52.webp
Βλέπετε κάτι που μπορεί να είναι επείγον; Έχουμε το κινητό της κτηνιάτρου αλλά επειδή είναι Κυριακή σήμερα να περιμένουμε μέχρι αύριο το πρωί; Επίσης θα ήθελα να μας εξηγήσετε πως θα φτιάξουμε το τσαι τριων βοτάνων. Έχουμε ξερή ρίγανη και θυμάρι και φρέσκο βασιλικό. Μπορούμε να το φτιάξουμε με αυτά; Πόση ποσότητα να βάλουμε (πχ ένα κουταλάκι του γλυκού από το καθένα σε ένα μπρίκι 😉 Να το βάλουμε στην ποτίστρα αντί για νερό ή να δώσουμε με σύριγγα;
 
Βασικα τωρα δεν ειναι τοσο ζωηρος.. Σε ενα κλαδακι καθεται...Ανορεξια εχει για φαγητο...
 
Ειναι η τριτη μερα που εχω το καινουριο μου παπαγαλακι και εμαθα απο ενα μελος οτι εχει σαλμονελα. Μιλαμε για πρασινες πηχτες κουτσουλιες οι οποιες ειναι και λιγο νερουλες. Απο τι προερχεται αυτο; Υπαρχει περιπτωση να αντιμετωπιστει;☹😕😵😱

Απάντηση από μπαμπά Ελευθερίας: Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες συμβουλές που μας δίνετε. Νομίζω όμως ότι έγιναν κάποιες παρανοήσεις στο post αυτό. Όντως η maria p μας έγραψε ότι "φοβάται μήπως έχει σαλμονέλα"το παπαγαλάκι μας και όχι ότι έχει σαλμονέλα. Απ' ότι κατάλαβα κάποιος από τους διαχειριστές του φόρουμ αλλαξε τον τίτλο του θέματος που άνοιξε η Ελευθερία σε "έχει σαλμονέλα".
O τιτλος του θεματος της Ελευθεριας ήταν "Σαλμονέλα" και το μονο που εγινε ηταν αντιγραφη δικων της λεξεων που τονισα στο μηνυμα της. Τελοσπαντων η Μαρια σαφως δεν παρεξηγηθηκε οποτε δεν εχουμε λογο να συζηταμε παραπανω τα εκτος θεματος. :)
 

Σχετικά θέματα

Back
Top