Ασθένειες Μήπως τo budgie μου έχει σαλμονέλα, τι να κάνω;

Μπαμπά Ελευθερίας, ευχαριστούμε για τη διευκρίνηση. :) Προστέθηκε το "Μήπως" στον τίτλο τώρα που έγινε σαφέστερο το θέμα.

Σχετικά με τσάι και τα βότανα, ρίξτε μια ματιά εδώ. Βότανα στη διατροφή των πουλιών - βότανα

Αν μπορείτε να ελέγξετε τη κοιλιά του, ρίξτε μια ματιά στο συκώτι.
 
Κανένα θέμα παιδιά, την Ελευθερία την συμπαθώ ιδιαιτέρως. Η διευκρίνισή μου ήταν απλά για να μην αποπροσανατολιστεί και όχι επί προσωπικού.
Ναι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκο βασιλικό σε συνδυασμό με ξηρή ρίγανη και θυμάρι και η προετοιμασία θα γίνει όπως γράφει το άρθρο του PAIANAS που σας παρέπεμψε ο Παύλος.
Αφού το αραιώσετε με νερό βρύσης και το αφήσετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, θα το δώσετε αντί νερού στην ποτίστρα.
Επειδή τα budgies πίνουν λίγο νερό και μπορεί κάποια μέρα να μην πιουν και καθόλου, δώστε λίγο από το τσάι στο στόμα με σύριγγα που θα έχετε αφαιρέσει την βελόνα φυσικά. Τυλίξτε το πουλάκι σε μία πετσέτα για να μην βραχεί η κοιλιά του και μείνει υγρό μέχρι τον ύπνο του λόγω και της υγρασίας του καιρού.
Πλένετε το πετσετάκι και τα χέρια σας με καυτό νερό και οινόπνευμα.
Αν πάτε αύριο στον γιατρό, λίγες ώρες πρίν να αποστειρώσετε μία λαδόκολλα σε φούρνο μικροκυμάτων ή απλό φούρνο και να στρώσετε τον πάτο του κλουβιού με αυτήν ώστε να συλλέξετε τις κουτσουλιές σε καθαρό περιβάλλον από τυχόν άλλα τυχαία μικρόβια.
Μετά θα την διπλώσετε σαν φάκελλο και θα την συσκευάσετε σε αλουμινόχαρτο και θα την παραδώσετε στον κτηνίατρο για εξέταση.
Το κλουβάκι του πουλιού κατά την μεταφορά θα έχετε καλύψει με εφημερίδες κατά τα 4,5/5 αφήνοντας ένα μικρό ανοικτό σημείο μόνο στο μπροστινό μέρος του κλουβιού για να παίρνει αέρα.
Δίνοντας το τσάι μην το πιέσετε πολύ και μην το καταπονίσετε και να τρομάξει όσο το δυνατόν λιγότερο.
Τι να πω, εύχομαι να πάνε όλα καλά.
Προσπαθήστε να έχετε νωρίς ραντεβού ώστε να προλάβετε ανοιχτά μαγαζιά και φαρμακεία αύριο.
 
Τον πηγαμε στην κτηνιατρο πολυ νωρις. Φενεται οτι το τσαι που του δωσαμε χτες τον βοηθησε πολυ μεχρι που οι κουτσουλιες του εγιναν σχεδον κανονικες! Η κτηνιατρος ηταν πολυ εξυπηρετικη και μας ειπε οτι το πουλακι ειναι μια χαρα προφανως ηταν εγινε καλα
χτες. Μας ειπε να χρησιμοπιησουμε προληπτικα τρεις σταγονες για τρεις μερες απο aviomycine solution.
upload_2014-9-8_10-8-47.webp
 
Χαίρομαι πολύ που δεν ήταν τελικά σαλμονέλα. Μπορείς να συνεχίσεις και το τσάι για 4-5 μέρες εκτός αν η γιατρός είχε διαφορετική γνώμη. Τις σταγόνες θα τις διαλύσεις στο νερό; Θα τις δώσεις στο στόμα; Πως;
Άντε όλα καλά να πάνε και συνέχισε την καραντίνα, ασχέτως που δεν έχει κάτι σοβαρό.
 
Πολύ καλά, μπράβο.
Μας ειπε να χρησιμοπιησουμε προληπτικα τρεις σταγονες για τρεις μερες απο Aviomycine solution
Αν και κατά βάθος αναρωτιέμαι, πως θα της φαινόταν αν ο παιδίατρός της τής έλεγε, "το παιδάκι σας είναι μια χαρά, δώστε του τρεις μέρες Augmentin". :)
 
Χαίρομαι πολύ που δεν ήταν τελικά σαλμονέλα. Μπορείς να συνεχίσεις και το τσάι για 4-5 μέρες εκτός αν η γιατρός είχε διαφορετική γνώμη. Τις σταγόνες θα τις διαλύσεις στο νερό; Θα τις δώσεις στο στόμα; Πως;
Άντε όλα καλά να πάνε και συνέχισε την καραντίνα, ασχέτως που δεν έχει κάτι σοβαρό.
Ναι ειναι τρεις σταγονες αραιωμενες με νερο στην ποτηστρα του.
 
Οχι δεν χρειαστηκε οι κουτσουλιες του ειναι πλεον κανονικες.
Ελευθερία μου ο Ανέστης εννοεί ότι για να γίνει διάγνωση σαλμονέλας πρέπει πρώτα να γίνει καλλιέργεια κουτσουλιών για να δει ο γιατρός αν το πουλάκι όντως δεν έχει κάποιο μικρόβιο, στην προκειμένη περίπτωση το μικρόβιο της σαλμονέλας. Μόνο τότε μπορεί να είναι 100% σίγουρος. Από την όψη και μόνο της κουτσουλιάς το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι κάτι δεν πάει καλά.. Και μετά το ψάχνουμε με καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα.
 
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα με τους κτηνιάτρους. Τέλος πάντων.. Πάλι.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top