Αναπαραγωγή Μακρόστενα αυγά κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SVP13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SVP13

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2020
Μηνύματα
56
Πόλη
Λέρος
Καλησπερα σε ολους. Οπως και για τους περισσοτερους ετσι και για εμενα εχει ξεκινησει εδω και καιρο η αναπαραγωγη στα πουλια μου. Πριν λιγες μερες παρατηρησα οτι μια καναρα (γεννημενη 2020) εκανε τα πρωτα της αυγα. Καθως τα κοιτουσα παρατηρησα οτι τα 3/4 αυγα ηταν ιδιαιτερα μακροστενα και το τελευταιο κανονικο και ελαφρος μακροστενο. Δεν εχουν καμια σχεση με τα αυγα που βγαζω τοσα χρονια και ειναι κατι πρωτογνωρο για εμενα. Μετα απο τις απαραιτητες μερες που επρεπε να περασουν για να φανει ζωη στα αυγα, εκανα μια ωοσκοπηση και τα αυγα ηταν γονιμοποιημενα 4/4. Ο λογος που ανοιξα αυτο το θεμα ειναι γιατι θελω οποιος γνωριζει να μου απαντησει στα παρακατω:

Απο τι προηλθε αυτη η "ιδιαιτεροτητα" στα αυγα? ειναι θεμα πουλιου ή καποιο λαθος στην προετοιμασια;

Αυτο το χαρακτηριστικο θα δυσκολεψει την εκκολαψη λογου του οτι ο χωρος στο αυγο εχει "μειωθει" και θα εμποδισει το εμβρυο να αναπτυχθει πληρως;

Υπαρχει κατι που πρεπει να κανω για να μην ξανα βγουν τετοιου σχηματος αυγα στην επομενη της γεννα;

ευχαριστω εκ των προτερων.
 
IMG_20210409_155227__1617975187_29407.webp

Ορίστε μια φωτογραφία που πρόλαβα να βγάλω. Δεξιά ένα από τα μακρόστενα αυγά και αριστερά ένα τυχαίο ασπορο αυγό για να φανεί η διαφορά.
 
Σωτηρη καλησπερα προσωπικα εμενα μου εχει τυχει πριν απο τρια χρονια ενα παρομοιο αυγο αλλα ολα τα αλλα ηταν κανονικα και αν θυμαμαι καλα ηταν και ασπορο,τωρα αυτο με τα 3 απο τα 4 να εχουν βγει ετσι και με σπορο μεσα πολυ ιδιαιτερο ας δουμε και αλλες γνωμες,ισως να ειναι και στην καναρα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: SVP13
Καθως τα κοιτουσα παρατηρησα οτι τα 3/4 αυγα ηταν ιδιαιτερα μακροστενα και το τελευταιο κανονικο και ελαφρος μακροστενο.
Μιλάμε για αυγά ''Μενίρ''😄, πιστεύω ότι τα 3 ''Μενίρ''θα βγάλουν αρσενικούς νεοσσούς.
Παρά το ιδιαίτερο σχήμα των αυγών η κανάρα θα καταφέρει να τα διαχειριστεί και να τα γυρίζει - ζεσταίνει με επιτυχία.
 
Back
Top