Αναπαραγωγή Μαμά κανάρα τρώει τα αυγά της;

fanis mpozarlis

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαρ 2017
Μηνύματα
25
Πόλη
Λάρισα
Ενα ζευγάρι κόκκινα λιποχρωμικα που εχω εχει κανει πεντε αυγά στη δευτερη γεννα.. Σημερα και ενώ τα αυγά ειναι στην 13η μερα ειδα την θυληκα να εχει κόκκινο στο Ράμφος!βλεπωντας την φωλιά παρατήρησα οτι έλειπε το ενα αυγό! Δλδ υπήρχαν μονο τσόφλια... Που μπορει να οφείλετε; Μηπως το έφαγε;
 
Αυτό σημαίνει διατροφική έλλειψη. Πρέπει να γίνεις λεπτομερής στην διατροφική προετοιμασία που κάνεις και στον χώρο διαμονής.
Την 13η ημέρα πάντως μου φαίνεται πολύ παράξενο δηλαδή ενδέχεται να είναι και ατύχημα.
 
Έκανα ότι ακριβώς κάνω πάντα σε όλα τα ζευγάρια μου! Δεν είχα ποτέ κάτι ανάλογο! Οταν λες ατύχημα πιθανόν να έχει σπάσει το αυγό κατάλαθος;και για καθαρίσει τη φωλιά να το έφαγε; Μόνο αυτό μ πάει στο μυαλό!
 
Είχες κάνει ωοσκόπηση και είχες ένσπορα αυγά;
Εν ολίγοις, με το "έφαγε το αυγό" εννοείς οτι δεν βρήκες τον 13 ημερών νεοσσό;
Πρώτη φορά το ακούω.
 
Επειδή μιλάμε για 13 μέρες κλωσήματος, μπορεί το θηλυκό να αιστανθηκε οτι ειναι ασπορο και να το έφαγε (?).

Δεν μου εχει τυχει ποτε... Ο αρσενικός πως είναι; η συμπεριφορά του; Τι διατροφή τους παρεχεις και πως τα προετοιμασες;

Αν όντως έφαγε το αυγό της, τότε μιλάμε και για κανιβαλιστικα ενστικτα.. και αν δεν είναι απο έλλειψη διατροφικών στοιχείων, αλλά μιλάμε για χούι, τέτοια πουλιά δεν πρέπει να αναπαραγονται.
 
Αν όντως έφαγε το αυγό της, τότε μιλάμε και για κανιβαλιστικα ενστικτα.. και αν δεν είναι απο έλλειψη διατροφικών στοιχείων, αλλά μιλάμε για χούι, τέτοια πουλιά δεν πρέπει να αναπαραγονται.
Όχι Αλίκη, δεν μιλάμε για κανιβαλισμό, αλλά για αναπλήρωση θρεπτικών συστατικών, για εξαφάνιση πιθανής λείας και υπολειμμάτων απο τη φωλιά κλπ. Ειναι μια πρακτική που πολλοί οργανισμοί έχουν. Θηλυκά ζώα ας πούμε τρώνε τον πλακούντα κατά τη γέννηση των μωρών τους. Όλα αυτά φυσικά με το δεδομένο οτι το αυγό ήταν άσπορο.
Το πρόβλημα, αν ειναι πρόβλημα δλδ, ειναι οτι το Ράμφος ήταν κόκκινο, αίμα; Χρήση κρόκου αν το θηλυκο είχε πάρει πριν την ωοτοκία χρωστική; Δεν έχω δει ποτε κρόκο αυγού κόκκινου καναρινιού αφού η μάνα είχε καταναλώσει χρωστική για να ξερω. Γνωρίζει κάποιος άλλος μηπως;
 
Χορήγησα όντως χρωστική! Με εκτροφέα που μίλησα μ είπε ότι πιθανόν το αυγό ήταν ασπορο και το έσπασε μόνη της!(στην προηγούμενη γεννά πάλι είχα βρει αυγό ασπορο κάτω από αυτή την καναρα)! Και για να καθαρίσει την φωλιά έφαγε τα απομεινάρια!
 
Στις περιπτώσεις με άσπορα αυγά δε θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογική τέτοια συμπεριφορά.
Δεν ειναι φυσιολογικό να τα τρώει.
Κάτι βασικό της λείπει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση με πιθανόν νεκρό έμβρυο δεν, μπορω να καταλάβω τι τελικά έγινε.
Εκτός αν μου διαφεύγει κάτι.
Τα αυγά των πουλιών ειναι ολα σχεδόν ίδια και σε καμια περίπτωση ο κρόκος δεν ειναι κόκκινος, όχι τουλάχιστο σο βαθμό να μπερδέψει καποον και να του φανεί αίμα.
Έμβρυο έτρωγε για λόγους που επίσης δεν ξερω.
Λογικά σήμερα θα πρέπει να έχουν βγει τα μωρα της.
Βγήκαν;
Ειναι ολα καλά πανω τους;
Έχουν αρτιμέλεια στα ποδαρσκια τους;
Κάνε σε παρακαλώ έλεγχο... και πες μας.
 
Είχε πέντε αυγά! Το ένα είναι αυτό που έσπασε! Αλλο ένα το βρήκα κάτω και ήταν ασπορο! Καιτα αλλά τρία έχουν μικρά! Τα πουλιά συμπεριφέρονται φυσιολογικά! Τους δίνω αυγό και αυγό τροφή της versele laga gold pate red και τροφή της king χωρίς ρουπσεν!
 
Τι μπορεί να της λείπει δηλαδη;
Είναι αδύνατον να ξέρω... και όσο υποψιάζομαι δεν έχουν βάση συνεπώς ότι κι αν πω θα είναι μακρυά από την αλήθεια...
Όπως όμως ο κανιβαλισμός έτσι και η αυγοφαγεία στα πουλιά έχουν δυνατότητα επεξήγησης... αλλά από τους ειδικούς...
 
Εμένα πέρυσι που παρατήρησα αυγό σπασμένο μέσα στη φωλιά άγνωστο πως έσπασε αφού δεν τα αντικατέστησα η κανάρα το έβγαλε στην άκρη της φωλιάς χωρίς να το σκεπάζει. Δεν το έφαγε.
 
Κύριε misalouris μόνο που διαβάζουμε τα άρθρα σας και τις συμβουλές που δίνετε μας βοηθάτε! Αντιθετα στη φύση δε μπορείς να πας! Οποτε συνεχίζουμε με την αγάπη που έχουμε στα πτηνά μας και τις γνώσεις που μας παραθέτουν οι παλαιότεροι!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top