Ασθένειες Μαύρο ράμφος γκούλντιαν

Giorgos_finches

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2019
Μηνύματα
667
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά🙂 Εδώ και αρκετό καιρό το ράμφος του αρσενικού μου γκούλντιαν είναι μαύρο. Και πολύ μάλιστα. Τι να κάνω; Σκέφτομαι να του χορηγήσω βιταμίνες μήπως είναι από αυτό. Όλα άρχισαν από έναν πολύ παλιό τσακομο που είχε αλλά δεν έχει φτιάξει. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι;
 
Πριν ποσο καιρο εγινε ο τσακωμος;
Πριν 1+ χρόνο περίπου.
Νομίζω ότι είναι ένδειξη ότι βρίσκεται σε φάση αναπαραγωγής.
αυτό ισχύει για τα θηλυκά, όχι για τα αρσενικά.
Πρακτικα περα απο την αλλαγη χρωματισμου, εχεις παρατηρησει καποιο αλλο θεμα με το ραμφος Γιωργο;
Ανα διαστήματα(βέβαια τώρα έχει καιρό), του μάκρενε μπροστά και στα πλάγια αλλά το έκοβε μόνος του
 
Λογικα μιλαμε για καποιο αιματωμα που βεβαια θα πρεπει να υποχωρει σιγα σιγα αν οντως ειναι κατι τετοιο.

Στους παπαγαλους βεβαια το μαυρισμα του ραμφους μπορει να σημαινει υπερβολικο λιπος στο συκωτι, δεν ξερω ομως αν αυτο βρισκει εφαρμογη και στα gouldian
 
Δεν ξέρω, το έχει πολύ καιρό... Το καλοκαίρι που είχε πτερορροία, του έδινα για 14 μέρες κάτι βιταμίνες. Τότε άρχισε να ασπρίζει, αλλά τώρα ξανά τα ίδια.
 
Καπου εχω διαβασει οτι η ελλειψη βιταμινων ενδεχομένως να παραγει ενα τετοιο συμπτωμα.
Πρεπει να αξιολογησεις αν υπαρχει πιθανοτητα να μην το καλυπτει η διατροφη του και χρειαζεται να δωσεις καποιο συμπληρωμα.

Αν μπορεσεις βαλε μια φωτο που να φαινεται το ραμφος μηπως και προκυπτει και κατι αλλο(μυκητες κτλ) αλλα γενικα μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.
 
Σαν σπασιματακι μου φαινεται.
Αν αυτη η εικονα εχει προκυψει απο τον τσακωμο, με δεδομένο οτι έχει γινει ενα χρόνο πριν φοβαμαι οτι η επισκεψη σε εναν γιατρό δεν οφελει.
Η φωτο ωστοσο δεν ειναι πολυ καθαρη για να αποκλειστει καποιο παρασιτο πχ
 
Ναι η αλήθεια είναι ότι με τα τον τσακωμό άρχισε να γίνεται έτσι σταδιακά. Μόνο με τις βιταμίνες ένα διάστημα πήγε να φτιάξει-σχεδόν έφτιαξε. Τώρα για πιο κοντινή φοτω δεν το κόβω... αν πρόκειται για παράσιτο, ποιο είναι αυτό;
 
Παρασιτα στα κερατινα μερη υπαρχουν πολλα αλλα απο την στιγμη ομως που εισαι θετικος οτι ολο αυτο αρχισε με τον τσακωμο και αφου ειδες αλλαγή προς το καλυτερο με τις βιταμινες, χορηγησε εναν κυκλο πολυβιτάμινης και βλεπεις πως θα παει!
Ποιο προιον χρησιμοποιείς;
 
Χρησιμοποιούσα Αυτό. Ξέρω για παπαγάλους, αλλά αυτό μου είχε δώσει μια κτηνίατρος που... Δεν ήξερε πολλά. Έτσι και αλλιώς τώρα αυτό έληξε και θα πάρω ένα για παραδεισια.
 
Τώρα που το είπς κι αυτό με το χρώμα του ράμφους και το φύλο, το κεφάλι του (αν και είμαι άσχετος με το είδος) μου δίνει την εικόνα θηλυκού.
Όχι, όχι αρσενικό είναι. Απλά τώρα αυτό με το ράμφος...
 
Πώς είσαι σίγουρος; Έχει δώσει απογόνους;
Γιατί 1) έχει καθαρή μάσκα και έντονα χρώματα
2) τραγουδάει και χορεύει
3) Η ουρά του Είναι μακριά, όπως των αρσενικών
4) Η μπλε γραμμή γύρω από τον λαιμό του είναι έντονη και περιβάλει όλο τον λαιμό
 
Back
Top