Καλησπερα! και καλες διακοπες ! Ας ριξουμε λιγο χρωμα στη ζωη μαςΝα και ο κουκλος ο Μπομπ, το νεο μου μωρο 5 μηνων. Εχει την ιδιαιτεροτητα να ειναι ''κιτρινοκεφαλος'' ,κατι λιγοτερο συχνο- και εχει λιλα ,αντι για σκουρο μωβ ,στηθος.
@chrisa2102 ναι...ειναι χαρμα οφθαλμων, αλλα δεν εχουν το κελαηδημα των καναρινιων - καρδερινων, ουτε εξημερωνονται ευκολα. Καθε ειδος εχει τη δικη του χαρη!
Τα κιτρινοκέφαλα gouldian (YH), τα οποία εμφανίζονται περισσότερο με πορτοκαλί παρά κίτρινο στον τύπο, δεν αποτελούν μετάλλαξη αλλά μια από τις τρεις αρχέγονες παραλλαγές που απαντώνται στη φύση. Κόκκινο (RH), μαύρο (ΒH) και κίτρινο (YH). Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις χρωματικής δυσμορφίας πτηνών στη φύση που ανήκουν στο ίδιο είδος.
@ianos , ο Γιαννης17, τα ξερει καλα. εγω ειμαι αρχαρια
[automerge]1691223517[/automerge] @Γιαννης17 μηπως ξερεις και για το lilac breast?
[automerge]1691223645[/automerge] @Γιαννης17 απλα ξερω οτι η κιτρινοκεφαλη παραλλαγη ειναι μονο 1% στη φυση
Το lilac στήθος αποτελεί αυτοσωματικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι υπολοιπόμενο στο μωβ στήθος αλλά κυρίαρχο στο λευκό. Αυτό σημαίνει ότι :
Purple x lilac = 100% purple/lilac (μωβ στήθος αλλά φορέας lilac / το lilac δεν εκφράζεται στο φαινότυπο)
Lilac x white = 100% lilac/white (λιλά στήθος αλλά φορέας λευκού / το λευκό δεν εκφράζεται όμως σε κάποιες περιπτώσεις το στήθος μπορεί να έχει αρεωμένο χρώμα ή λευκά φτερά ("βρώμικο" στήθος)).
Τέλος, το κίτρινο κεφάλι είναι λογικό να εμφανίζεται σπανιότερα στη φύση μιας και αποτελεί υπολειπόμενο χαρακτηριστικό, έναντι των δύο άλλων παραλλαγών, επομένως λιγότεροι απόγονοι με αυτό το φαινότυπο.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.