Αναπαραγωγή Μαύρο σημάδι στην κοιλιά κανάρας που κλωσάει

lambros1976

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2014
Μηνύματα
35
Πόλη
Λαμία
Καλημέρα σε όλους. Έχω μια κανάρα η οποία κλωσάει τα τρία αυγά που έκανε εδώ και επτά ημέρες. Στη κοιλιά της έχει βγάλει όμως ένα μαύρο σημάδι. Επειδή όπως είπα κλωσάει την έβγαλα απο τη φωλία της για λίγο και τη πήγα σε ένα κοντινό πετ σοπ όπου ο άνθρωπος όταν την είδε μου είπε ότι είναι εντερικά και συκώτι. Μου είπε να την αφήσω να τελειώσει το κλώσημα και το τάισμα των μικρών και μετά να της κάνω θεραπεία που θα μου δώσει. Για πέστε σωστά μου είπε ή τι άλλο πρέπει να κάνω για τη κανάρα και για τα αυγά της.
 
Για πέστε σωστά μου είπε
Αυτό που σου είπε το είπε με βάση αυτό που είδε. Ανέβασε καθαρές φωτογραφίες για να δούμε και εμείς και θα σου πούμε.
τη πήγα σε ένα κοντινό πετ σοπ όπου ο άνθρωπος όταν την είδε μου είπε ότι είναι εντερικά και συκώτι. Μου είπε να την αφήσω να τελειώσει το κλώσημα και το τάισμα των μικρών και μετά να της κάνω θεραπεία που θα μου δώσει.
Αν είναι όντως αυτό που είπε, τότε δεν προλαβαίνει να τα κάνει όλα αυτά ζωντανή.
 
Αυτές είναι οι φωτογραφίες απο τη κανάρα.
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    18,4 KB · Προβολές: 72
  • 20160401_131709.webp
    20160401_131709.webp
    18,4 KB · Προβολές: 68
Όχι τίποτα απλά την έχω ψηλά και απλά είδα να μαυρίζει η κοιλιά της απο κάτω γι' αυτό την κοίταξα.
 
Λάμπρο η κανάρα δεν είναι καλά.. Ακόμα δεν το δείχνει, αλλά όταν θα το εκδηλώσει θα είναι πολύ αργά. Αντί να ητν πηγαίνεις από δω και από κει σε πετ σοπ και σε ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις που πρέπει δες αυτή την λίστα: https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
και πήγαινετε την σήμερα κιόλας σε έναν πτηνίατρο.
Προφανώς φέτος ξεχνάς την αναπαραγωγή για την συγκεκριμένη κανάρα.

Εύχομαι περαστικά!
 
Βρε παιδιά υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει μέσα της αυγό με μαλακό κέλυφος;
Καλά δεν τον συζητώ ότι πρέπει να πάει γιατρό το πουλί.
 
Λοιπόν μόλις γύρισα απο το γιατρό. Το μαύρο σημάδι που υπάρχει είναι απο αυγό που δεν είχε σχηματισθεί σωστά και θα απορροφηθεί απο τον οργανισμό. Μου είπε να της βάζω μια προβιταμίνη στο νερό της.

Το πρώτο της αυγό το έκανε 24/3, το δεύτερο 26/3 και το τρίτο 27/3
 
Είχα δίκιο τελικά. Εννοείται δεν συνεχίζεις αναπαραγωγή στο πουλάκι φαντάζομαι; Η κατάσταση του είναι αρκετά κρίσιμη. Μπορείς να διαβάσεις κι εδώ για περισσότερα https://www.beautyofbirds.com/eggproblems.html#softshell . Περαστικά της!
 
Την αφήνω να κλωσάει τα αυγά της πολυβιταμίνη στο νερό και αν τα αυγά είναι ένσπορα μεγαλώνσει τα μικρά της. Φέτος δεν έχει άλλη αναπαραγωγή η κυρία.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ναι του είπα ότι κλωσάει τα αυγά της εδώ και μια εβδομάδα. Του είπα πως είχαν βγει τα αυγά δηλαδή τις ημέρες και όταν τον ρώτησα αν μπορεί να συνεχίσει να κλωσάει τα αυγά της μου είπε ναι, πρέπει όμως τώρα που το χρειάζεται να της δίνω και μια πολυβιταμίνη πράγμα που έκανα αμέσως.
 
ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρου,Λάμπροκαι μας ενημερώνεις!
αν έχεις την καλοσύνη, πες μας τι πολυβιταμίνη της δίνεις κατ εντολήν του γιατρού και σε τι δοσολογία,ώστε να υπάρχει ως πληροφορία για τον καθένα μας..ως πληροφορία και μόνο!
 
Δεν μου είπε συγκεκριμένη μάρκα. Εγώ είχα και της έβαλα τρεις σταγόνες
BOGENA MULTI VIT, στο νερό της ποτήστρας.

Το θέμα είναι ότι στο κτηνιατρείο την είδαν δυο κτηνίατροι και είπαν το ίδιο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για τη κανάρα και για τα αυγά γιατί οι κόρες μου είναι πολύ δεμένες μαζί της!
 
Μπράβο σου που πήρες τη γνώμη γιατρών.
Παρεπιπτόντως μιλάμε για πτηνιάτρους έτσι; Εννοώ κτηνιάτρους που έχουν τουλάχιστον εμπειρία σε πουλιά, έτσι δεν είναι;
Σε ρωτώ διότι με προβλημάτισε που είδαν το πουλί δύο και όχι ένας γιατρός.
Επιπρόσθετα για την πολυβιταμίνη, τί εννοείς ότι έδωσες 3 σταγόνες πολυβιταμίνη; 3 σταγόνες στο στόμα; ή στο νερό και αν ναι σε πόσο νερό;
Το ερώτημα είναι πόσο καιρό έχεις την πολυβιταμίνη, πως τη συντηρείς, και αν έδωσες σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης
 
Τον είδαν δυο γιατροί γιατί δυο δουλεύουν στο κτηνιατρείο και ήθελα και δεύτερη γνώμη. Τη πολυβιταμίνη την έχω απο πέρσι την άνοιξη και η δοσολογία είναι τρεις σταγόνες στο νερό της ποτήστρας. Ναι έχουν εμπειρία όπως μου είπαν στα πτηνά και είναι κτηνιατρική κλινική ζώων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πάντως θα σου έλεγα να διαβάσεις το άρθρο που σου έβαλα, γιατί γράφει αναλυτικά ποιοι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν ένα πτηνό να κάνει αυγά χωρίς τσόφλι ή με μαλακό τσόφλι και ή να τα γεννά ή να διαρρηγνύονται εντός του. Καλό είναι να ενημερωθείς και ίσως εντοπίσεις τους λόγους που έγινε αυτό.
 
Οχι οτι εχει κάποια σημασία αφου "μίλησαν" οι γιατροί, αλλά εγώ θα γράψω την γνώμη μου. To πουλάκι έχει εκτεταμένη φλεγμονή στα έντερα και στην χολή (πιθανόν αιμορραγεί). Πιθανότατα έχει διαταραχθεί η χλωρίδα του εντέρου και ταυτόχρονα θ' αδυνατίζει με γρήγορους ρυθμούς. Εδώ φαίνεται η φλεγμονή να καλύπτει όλο το δεξί μέρος της κοιλιάς. Στα πουλιά η δεξιά ωοθήκη και σάλπιγγα ατονεί και δεν αναπτύσσεται. Ολο το αναπαραγωγικό ( ωοθήκη - σάλπιγγα- ισθμός- μήτρα) ευρίσκεται στην αριστερή πλευρά.
 
Είναι περίεργο μαύρισμα πάντως. Είναι εκτεταμένο με καθαρό περίγραμμα. Συνήθως η αιμορραγία από κάποιο όργανο είναι πιο εστιασμένη στο σημείο του οργάνου και δεν έχει τόσο "καθαρό" σχήμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω, μπορεί να έχει δίκιο ο Μάκης, απλά μου έκανε εντύπωση το μαύρισμα και το γεγονός ότι το πουλί έχει καλή διάθεση. Μου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για κάτι που δημιουργήθηκε σε μια στιγμή παρά μέρα με την ημέρα.

Εύχομαι να πάει καλά.
 
Back
Top