Γενικά Μεγαλώνει η άκρη μόνο από τη μια φτερούγα του Κοκατίλ μου

Εγω τη γνωμη μου την ειπα! Πιστευω οτι ειναι πτερορροια και οπως ειπαν και πιο πανω τα παιδια πιθανον οπως καθαιζεται αυτα που ειναι να πεσουν απλα τα βγαζει! Μπανακια και πλουσια διατροφη για να το βοηθησεις!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι υπαρχουν μην φανταστεις πολλα αλλα εχει αρχισει να βγαζει περισοτερα τωρα

Τότε είναι η εποχή ου αλλάζει πτέρωμα.
Θα βγάλει φτερά και στις 2 πλευρές κανονικά :)

Μπανάκι μπορείς να τον κάνεις με ένα ψεκαστήρι ή να βάλεις νερό σε ένα μπολ και να μπεί μόνος του!
Απλά να κάνει νωρίς το πρωί για να έχει στεγνώσει μέχρι την ώρα του ύπνου και προσοχή στα ρεύματα.

Όταν λες έβγαλε κι άλλο... Εννοείς ότι φύτρωσε / μεγάλωσε ένα ακόμα φτερό ή ότι το ίδιο το πουλί απέσπασε κάποιο φτερό του;
vagelis76 , zack27 , Βαγγέλη & Ζάχο, έχετε εσείς υπόψη σας αν και στα κοκατιλ έχει παρατηρηθεί πτεροφαγία; Περισσότερο για τον φόβο των Ιουδαίων το αναφέρω...

Δε συμβαίνει συχνά όντως στο είδος αυτό...ΑΛΛΑ όταν επεμβαίνουμε στα φτερά των πουλιών(ψαλιδίζοντας τα) τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να πειράξει τα φτερά του... Είτε γιατί το δυσκολεύουν στις πτησεις του... Είτε γιατί τα κομμένα φτερά μπορεί να τα αντιληφθεί το πουλί ώς "κατεστραμένα" και να προσπαθήσει να το αποβάλει...

Πάντως τώρα είναι η εποχή που περνάνε πτερορροια οποτε λογικα αυτο θα ειναι.
Υπαρχουν και πουπουλα γυρω γυρω στο κλουβι;
Την εποχή αυτή τα πουλιά(ενήλικα) δε περνάνε τη γνωστή σε όλους πτερόρροια, απλά λόγο του ότι ζεσταίνει ο καιρός ελαφρύνουν λίγο το φτέρωμα τους... Και μιλάμε για μια μικρή ποσότητα σε πούπουλα.

Την εποχή αυτή τα πουλιά(ενήλικα) δε περνάνε τη γνωστή σε όλους πτερόρροια, απλά λόγο του ότι ζεσταίνει ο καιρός ελαφρύνουν λίγο το φτέρωμα τους... Και μιλάμε για μια μικρή ποσότητα σε πούπουλα.

Ναι έχεις δίκιο και η δικιά μου μόνο πούπουλα έχει δεν έχει βγάλει φτερά κανονικά Όπως είναι νεαρό σε ηλικία με την δεύτερη πτερορροια τα πουλιά έχουν το κανονικό τους φτέρωμα πιο μικρά έχουν πιο θαμπό κάπως.

Ελπίζω δηλαδή να είναι αυτό και Α μην αρχίσει να μαίνεται το πουλί.
Αλλά από την στιγμή που βλέπει και πούπουλα είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι πτερορροια;

παντός έχει αλαξει λίγο και η συμπεριφορά του είναι λίγο πιο επιθετικός

έχουμε εξελίξεις του έχουν φυτρώσει 2 φτερά τώρα και χθες το βράδυ που έγινε σεισμός τον άκουσα να κοπανιέται στο κλουβί του και μόλις πήγα μέσα να δω αν είναι καλά ένα από τα καινούργια του φτερά είχε βγει ρώτησα και έναν κτηνίατρο και μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα ξαναβγεί άλλα δεν ξέρω

Ναι, πράγματι αν το φτερό έχει βγει όλο, τότε θα βγάλει νέο. Αν έχει σπάσει όμως δεν ισχύει ότι θα βγάλει καινούργιο.
Γενικά ίσως θα μπορούσες να του έχεις ένα φωτάκι νυκτός στο δωμάτιο που κοιμάται. Δεν είναι ότι θα το ανακουφίσει από τον τρόμο του σεισμού, αλλά θα περιορίσει πιθανώς τα χτυπήματά του από τους νυχτερινούς πανικούς που κάποτε - κάποτε παθαίνουν τα κοκατιλ.

Όλο βγήκε το φτερό και όταν τον πρώτο πήρα του είχα βάλει ένα φωτάκι και δεν μπορούσε να κοιμηθεί ολη την νύχτα φωναζε

Θα έλεγα να δοκιμάσεις ξανά ίσως με πιο χαμηλής έντασης φωτάκι και να το αφήσεις για μια δύο νύχτες μήπως το συνηθίσει.

Back