Ασθένειες Μεγαλώνει η μύτη του συνέχεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marpas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marpas

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2012
Μηνύματα
13
Πόλη
Μυτιλήνη
Ο Παπαγάλος μου έχει κάποιο πρόβλημα υγείας μεγαλώνει η μύτη του συνέχεια και έχει μια πληγή στο πλαί που δεν κλείνει τον εχω 4 χρόνια και είναι έτσι και έτσι μας τον έδωσαν. Ο Παπαγάλος ειναι αγορασμένος απο Pet Shop τις Αθήνας απο μικρό μωρό τώρα ειναι 16 χρονών. Μας τον χάρησε μια οικογένεια που δεν τον ήθελε πιά και ήθελαν να τον χαρήσουν σε κάποιο ζωολογικό πάρκο αλλά τελικά τον πήραμε εμείς.
Τον πάω σε μια κτηνίατρο εδω στην Μυτιλήνη και του κόβουμε την μύτη καθε 5 μήνες τον είχαμε κάνει κάποιες εξετάσεις αίματος και καυτηριασμό στην πληγή του αλλα δεν έκλεισε και ούτε η κτηνίατρος ξέρει τι είναι. Και έτσι είπα να το αναφέρω να μου πείτε μιά δική σας γνώμη αν γνωρίζεται κάτι.
 

Συνημμένα

  • IMG_0409.webp
    IMG_0409.webp
    30,9 KB · Προβολές: 176
Ένας τρόπος για να μην μεγαλώνει γρήγορα το ραμφος του είναι να του δωσεις φυσικά κλαδια π.χ. απο πεύκο ή κουκουνάρια περίμενε λίγο το @Φοίβος Ανεστη να στα πει καλύτερα. Την πληγή δεν τη βλέπω πουθενά. Επιπλέον, θα πρέπει να εμπλουτίσεις το μείγμα του γιατί δεν μπορεί να τρώει σα βασική τροφή μόνο λιόσπορα.
 
Οκ ευχαριστώ η αλήθεια είναι ότι πολλές φόρες του βάζω φρουτα αλλά δεν τα τρώει.
 
Συμφωνώ με τον Βαγγέλη. Επίσης θα πρέπει να του δίνεις ξύλινα παιχνίδια ώστε να τα κόβει-σπάει με το ράμφος του, αυτό θα τον βοηθήσει. Αυτή η πληγή το επηρεάζει στο να χρησιμοποιεί το ράμφος του κανονικά; Σου δίνει την αίσθηση ότι κάποιες στιγμές πονάει;
Μόνο ηλιόσπορους τρώει το πουλί; Γράψε μας κάτι για τη διατροφή του.
 
Πολλές φορές το ξυνή με το πόδι του μαλλόν τον ενοχλεί. Γενικά ομώς έχει πολύ ενέργεια δεν κάθεται ανύμπορος. Απο διατροφή του δίνω πέλλετ παπαγάλου, ανάμεικτα με φυστίκια, ηλιόσπορους και ποτε ποτε και κρεάς έστι μου έχουν πει.
 
Για να αποκλείσουμε αρχικά τα χειρότερα θα πρέπει να βγάλεις καναδυό φτερά απο το στήθος και να τα στείλεις εδώ όπως ακριβώς περιγράφει τη διαδικασία για να αποκλείσουμε το PBFD (Psittacine Beak and Feather Disease) που προκαλείται απο τον ιό Circovirus.

 
Το τεστ αυτο ειναι για ψιττακίαση αν ειναι θετικο κολλαει και στον ανθρωπο; Η αληθεία ειναι οτί αυτό φοβάμαι και εγώ γιατί μου λενε και διάφορα μηπως εχει καμια αρρωστεια επειδή μεγαλώνει η μύτη του.
 
Η ασθένεια που αναφέρει ο Ανέστης, περιγράφεται εδώ https://community.petbirds.gr/threa...τερώματος-και-του-ράμφους-των-παπαγάλων.1645/
Εγώ έχω ίδιο πρόβλημα με έναν μικρό παπαγάλο ροζέλα που έχω και απ' ότι μου έχουν πει ίσως είναι το συκώτι του, γιατί το λιπώδες ήπαρ, έχει κάποια τέτοια συμπτώματα.
Για την σωστή διατροφή δες εδώ
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
Προς το παρόν, πρέπει να το περιποιείσαι και να κόβεις ή καλύτερα λιμάρεις με χαρτόλιμα το ράμφος εσύ.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ γιατί βλέπω σαν γενική εικόνα κάπως παράξενο το ράμφος του;
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας θα κάνω οτι μου είπατε εύχομαι να μην ειναι τίποτα κακό.
 
Το τεστ αυτο ειναι για ψιττακίαση αν ειναι θετικο κολλαει και στον ανθρωπο; Η αληθεία ειναι οτί αυτό φοβάμαι και εγώ γιατί μου λενε και διάφορα μηπως εχει καμια αρρωστεια επειδή μεγαλώνει η μύτη του.

Είναι άλλη ασθένεια η ψιττάκωση (η οποία θεραπεύεται με απλά αντιβοτικά) κι αλλή αυτή που λέμε να αποκλείσουμε με το εν λόγω τεστ. Όχι δεν κινδυνεύουν καθόλου οι άνθρωποι απο αυτό (αν είναι τέτοιο), προσβάλλει μόνο τα πουλιά και κινδυνεύουν όσα πουλιά ζουν στο ίδιο περιβάλλον με το άρρωστο πουλί. (δεν μιλάμε για το δικό σου μιας και δεν γνωρίζουμε)
 
Ναι κατάλαβα τώρα γιατί άλλο νόμιζα στην αρχή διάβασα το άρθρο που μου εΙπε η maria p.
 
@marpas, το ράμφος της παπαγαλίτσας σ σε συνδυασμό με την ταίστρα που βλέπω υποψιάζομαι δύο πράγματα
1)τρώει πολύ περισσότερους ηλιόσπορους από ότι πρέπει (με αποτέλεσμα την νόσο στο ήπαρ)
2) δεν εκτίθεται στο φώς του ηλίου ή/και δεν εκτίθεται όσο πρέπει (αδυναμία να συνθέσει Vitm D)
Προσωπικά επειδή βλέπω και πρόβλημα με ασβέστιο το θέμα με τον ήλιο λύνεται άμεσα... Τα υπόλοιπα της διατροφής πρέπει σιγά σιγά να τα αλλάξεις όλα
 
Thunderfck, πες μας σε παρακαλώ απο που φαίνεται το πρόβλημα με το ασβεστιο, και περί τίνος προκειται; Είναι έλλειψη ασβεστίου ή υπερεπαρκεια; Θέμα δυσαπορροφησης ασβεστίου εννοείς;
 
μπορει να ειναι έλλειψης η και ακόμα συσαπορροφησης αλλά συνήθως αυτά όλα ( μαζί με τα νύχια) πάνε πακέτο. Μονο ο ιδιοκτήτης ξέρει τι πραγματικά γίνεται. Εμείς εδώ υποθέσεις κάνουμε. Το πρόβλημα με το άσβεστιο μπορεί για παράδειγμα να ειναι απο αδυναμία σύνθεσης βιτ D μπορεί απο πτωχή διατροφή η μπορεί ακόμα και απο χορήγηση αμυγδάλων.​
 
Βεβαίως κ έχουν και ειναι απο τους πολυ καλούς καρπούς. αλλά λειτουργούν αντίστροφα ως προς το αςβεςτιο στη λανθασμένη χορήγηση τους.
 
Μάλιστα, δεν το ήξερα αυτό. Πάντως αρκετά καλή πηγή ασβεστίου είναι και τα κίτρινα τυριά.
 
Back
Top