Ασθένειες Μεγαλώνει συνέχεια η μύτη

Karderinas

PB New Member
Εγγραφή
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Καρδίτσα
Κάλημέρα σ'όλους. Ηκαρδερίνα που έχω η είναι 3 χρ , είναι κλουβιάρα δλδ εκτροφής. Συνέχεια μεγαλώνει το ράμφος της μου φαινεται αφυσικα (μπορει και να ναι φυσιολογικο ας μου πει καποιος)και τη τελευταία φορά μεγάλωσε τόσο που δε ετρωγε ευκολα. Της το έκοψα χωρίς να ξερω και ματωσε ευτυχως σταμάτησε το αίμα. Τωρα πάλι μεγελωνει υπάρχει καποια λυση συμβαίνει κάτι; Αν ειναι φυσιολ.. Και θέλει κόψιμο συνέχεια φοβάμαι πάλι να το κανς θέλει τρόπο;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Αν δεν μπορείς ή φοβάσαι να το κάνεις εσύ να το πας καλύτερα σε κάποιον που ξέρει, πχ έναν πτηνίατρο.
Να του έχεις και ένα σουπιοκόκαλο για να ακονίζει την μύτη του κάθε μέρα, το οποίο είναι για πρόληψη κι όχι για αποκατάσταση του προβλήματος.

Κοίταξε εδώ:
<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>

κι εδώ για το σουπιοκόκαλο:
Σουπιοκόκαλο
 
Φυσιολογικό είναι μην ανησυχείς. Απλά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο παίρνουμε έναν νυχοκόπτη ή ένα ψαλιδάκι και πολύ προσεκτικά κόβουμε το μέρος που εξέχει.

Αν δεν μπορούμε ή δεν ξέρουμε εμείς πώς να το κάνουμε, δεν επιχειρούμε να το κάνουμε εμείς για να μην το τραυματίσουμε, το πάμε σε κάποιον που ξέρει.
 
Στίς κλούβες μου χρησιμοποιώ σουπιοκόκαλο και καρδούλα.
Επειτα απο πείραμα, είχα βάλει μόνο στην μία κλούβα καρδούλα ενω στην άλλη όχι.
Όχι για κάποιον θρεπτικό λόγο αλλά έχω παρατηρήσει ότι βοηθάει τα πουλιά στο να μην μεγαλώνει η τσίμπα τους (μύτη).
 
Και στην δίκή μου καρδερίνα βλέπω πως μεγάλωσε η μύτη της.

Και καλά εγώ να την κόψο, αλλά μέχρι που;

Έχει κάποιο σημάδι όπως με τα νύχια στα καναρίνια;
 
για να μπορεί να τρίβει την μύτη της εκτός από σουπιοκόκκαλο και άσπρη καρδούλα μπορείς να βάλεις στο πάτο του κλουβιού ή σε μία αυγοθήκη άμμο. (βοηθά και στην πέψη)
 
Και καλά εγώ να την κόψο, αλλά μέχρι που;

Έχει κάποιο σημάδι όπως με τα νύχια στα καναρίνια;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι με ένα μικρό ψαλιδάκι (εγώ 'δανείζομαι' της Νάντιας που είναι για τα νύχια, νομίζω :) να κόψεις το κομματάκι του ράμφους που προεξέχει ώστε να έχουν και το πάνω και το κάτω το ίδιο μέγεθος, δέν χρειάζεται να κόψουμε μεγάλο κομμάτι αλλά μόνο αυτό που προεξέχει
 
Back
Top