Φροντίδα Μερικές ερωτήσεις για τη φροντιδα greencheak conure

giskaki

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2022
Μηνύματα
11
Πόλη
Σιφνος
Καλημερα σας και ευχαριστω πολυ για την αποδοχη σας!να σας κανω 2-3 ερωτησεις χωρις να θελω να σας κουρασω(μπορει να ειναι και χαζες κ ζηταω συγνωμη εξ αρχης!) 1:ειναι ενταξει να τοποθετηθει το κλουβι επανω στο ψυγειο;(θα προτιμουσα σε μια βαση για κλουβι αλλα λογω μικρων παιδιων στο σπιτι θελω λιγο υψος) 2:μπορω να το βγαζω και στον εξωτερικο χωρο; 3:ειναι καλο που βαζω λιχουδιες στην παλαμη μου κ τις δινω μεσα στο κλουβι;(αλλα με τσακιζει κ στο δαγκωμα😀)!αυτα για αρχη….σγρ θα σας ενοχλησω παλι!σας ευχαριστω και παλι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα, εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα το κλουβί πάνω στο ψυγείο λόγο θορύβου. Θα έχει μόνιμα έναν θόρυβο από κάτω με αποτέλεσμα να μην κάνει σωστό ύπνο και ότι συνεπάγεται με αυτό. Ναι μπορείς να το βγάζεις έξω αρκεί να μην το χτυπάει απευθείας ήλιος και φυσικά να μην έχει υψηλές θερμοκρασίες. Προσοχή σε αρπαχτικα το πουλάκι θα πρέπει να είναι προστατευμένο από τυχών επιθέσεις.
 
Καλημέρα.

1:ειναι ενταξει να τοποθετηθει το κλουβι επανω στο ψυγειο;
Όχι , το ψυγείο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να βάλεις το κλουβί.
Εκτός από τα ψυχρά ρεύματα αέρα που ενδεχομένως να δημιουργηθούν από το άνοιξε κλείσε της πόρτας του, το ψυγείο συνήθως βρίσκεται στην κουζίνα η οποία είναι ένας χώρος στον οποίο δεν βάζουμε τα πουλάκια για λόγους ασφάλειας.

2:μπορω να το βγαζω και στον εξωτερικο χωρο;
Εάν δεν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα (παγωνιά, καύσωνας) μπορείς κάποιες ώρες να το βγάζεις.
Πάντα βέβαια με προστασία από αρπακτικά, πετούμενα και μη.
Είναι σημαντικό.


3:ειναι καλο που βαζω λιχουδιες στην παλαμη μου κ τις δινω μεσα στο κλουβι;
Δεν είναι κακό, απλά τις λιχουδιές τις δίνουμε με μέτρο γιατί παχαίνουν, και είναι προτιμότερο να τις χρησιμοποιούμε στην εκπαίδευση τους εκτός κλουβιού.
 
Οι διαστασεις κλουβιου 47,5*36*68 ειναι ενταξει;
Όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί τόσο το καλύτερο.
Το συγκεκριμένο δεν έχει απαγορευτικές διαστάσεις για conure,
είναι όμως οριακά μικρό.
Είναι μία προσωρινή λύση, και όταν μπορέσεις με την πρώτη ευκαιρία να πάρεις ένα λίγο μεγαλύτερο, με διαστάσεις τουλάχιστον 60*60*100.
 
Το να βάλεις το ψυγείο πάνω στο κλουβί σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα καθώς θα το κάνεις να νιώσει ευάλωτο γιατί στη φύση τα αρπακτικά βρίσκονται από επάνω. Για να το βγάλεις έξω θα πρέπει να φτιάξεις ένα προστατευτικό κλουβιού για να το προστατέψεις από τυχόν επιθέσεις αρπακτικών. Να πω επίσης ότι είναι καλό να το βγάζεις έξω στον ήλιο (φυσικά όταν δεν έχει καύσωνα) καθώς παίρνει βιταμίνη D που τους χρειάζεται. Τις λιχουδιές μην του δίνεις πολλές καθώς εάν ένα πουλί τρώει πολλούς σπόρους υπάρχει κίνδυνος να αναπτύξει λιπώματα στο στομάχι. Οι λιχουδιές πρέπει να δίνονται πάντα με μέτρο. Οι καλύτερες λιχουδιές είναι το μιλλετ (που η δικιά μου δεν το λατρεύει) και οι ηλιόσποροι (που τους λατρεύει). Επίσης εάν ενδιαφέρεσαι να μην δαγκώνει καλό θα ήταν να δεις αυτό το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-επιθετικότητα-των-παπαγάλων.9489/.
 
Η βάση θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μέτρο ύψος, ώστε το κλουβί να βρίσκεται περίπου στο ύψος των ματιών μας.
Όχι χαμηλότερα γιατί τα πουλιά νιώθουν ευάλωτα όταν βρίσκονται χαμηλά στο έδαφος με αποτέλεσμα να βιώνουν μία στρεσογόνα κατάσταση, που μπορεί να τους κάνει κακό στην
υγεία τους.
 
Όχι, οι κονουρες είναι πολύ ανθρωποκεντρικα πουλιά και δε θέλουν να είναι απομονωμένες από την οικογένεια.
Επίσης, στην κουζίνα αν μαγειρεύετε με αντικολλητικα, τα περισσότερα περιέχουν στην επικάλυψη τεφλον και την ώρα της θέρμανσης υπάρχουν αναθυμιάσεις από τεφλον που εμείς δεν τις καταλαβαίνουμε αλλά για το αναπνευστικό του πουλιού είναι επικίνδυνες. Όπως και όλα τα χημικά σπρέι κλπ Μακριά από το πουλί.

Η κονουρα πρέπει να παίρνει ΠΟΛΛΕΣ ώρες τη μέρα φυσικό φως οπότε φυσικά και να βγάζετε το κλουβί και έξω. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να είναι μαζί σας, να εκπαιδεύεται, να σας μαθαίνει.
Τέλειο το τάισμα στην παλάμη, με αυτόν τον τρόπο να τη βγάζεις και εκτός κλουβιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρούτα ή μικρούς ηλιοσπορους.
Γενικά δες βιντεάκια με εκπαίδευση κονουρας για να μην κλουβοποιηθει το καημένο λόγω των παιδιών.
Το μέγεθος του κλουβιού είναι προβληματικο αν είναι κάθε μέρα όλη μέρα μέσα.
Είναι παιχνιδιάρα γενικώς; Μασουλαει, σκαρφαλώνει, κρεμιέται; Αν ναι πάρε μεγαλύτερο και βάλε παιχνίδια για κονουρες.
Η βάση με ρόδες είναι πολύ καλή ιδέα.

@panoscorfu αν θέλεις παρακολουθα αυτό το τοπικ
 
Εκανα λαθος διατυπωση γραφοντας λιχουδιες……φρουτα κ λαχανικα εννοω συγνωμη!την εχω σχεδον ενα μηνα και για την ωρα τρωει τροφη κ φρουτα!
[automerge]1658910418[/automerge]
@VampireConure ειναι πολυ παιχνιδιαρα!κ μασουλαει κ σκαρφαλωνει κ κανει κ ακροβατικα!
 
@giskaki κουζίνα κ μπάνιο είναι απαγορευτικά όσο ψηλά κ αν τοποθετηθεί το κλουβί. Επίσης το βράδυ πρέπει να είναι σε χώρο που θα έχει την ησυχία του για να κοιμάται απερίσπαστο. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για καναρίνια κ υποθέτω κ για τα άλλα πουλάκια. Στο ποστ με τα άρθρα υπάρχει άρθρο για το κατάλληλο μέρος που μπορεί να τοποθετηθεί το κλουβί κ να διαβάσεις λεπτομέρειες. Επίσης προτίμησε να το μάθεις λαχανικά κ σε λιγότερη συχνότητα φρούτα λόγω των σακχάρων.
 
@VampireConure ειναι πολυ παιχνιδιαρα!κ μασουλαει κ σκαρφαλωνει κ κανει κ ακροβατικα!
Αχ μωρέ αυτή είναι κονουρότατη κονούρα όχι σαν το Βαμπίρ. Μπράβο πολύ χαίρομαι. Άρα θα της ταιριάξει σούπερ ένα μεγάλο κλουβί με παιχνίδια
 
Στο ποστ με τα άρθρα υπάρχει άρθρο για το κατάλληλο μέρος που μπορεί να τοποθετηθεί το κλουβί
@giskaki
Εδώ είσαι:
 
@VampireConure οποτε να παω κατευθειαν σε πιο μεγαλο κλουβι αντι για βαση κλουβιου ή να κρατησω λιγο αυτο που εχω με τις διαστασεις που ανεφερα κ να τοβαλλαξω αργοτερα;
 
Αν έχεις κάπου να το ανεβάσεις στο χώρο σας να είναι περίπου στο ύψος των ματιών σας μια χαρά θα είναι. Αλλιώς αν έχεις τη δυνατότητα παίρνεις το μεγάλο κλουβί που έχει δική του βάση. Αν περνάει πάρα πολλές ώρες εκεί μέσα θα έπαιρνα τώρα μεγαλύτερο στη θέση σου.
 
Έχεις επιλογές και με βάση και χωρίς. Και μεσαίο και μεγάλο. Αν χωρίς βάση βάλτο πάνω σε κάτι, τραπέζι, συρταριερα πχ
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20220727_152231.webp
    Screenshot_20220727_152231.webp
    30,7 KB · Προβολές: 7
  • Screenshot_20220727_152140.webp
    Screenshot_20220727_152140.webp
    48,3 KB · Προβολές: 7
  • Screenshot_20220727_152042.webp
    Screenshot_20220727_152042.webp
    57,1 KB · Προβολές: 7
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@VampireConure Το τελευταίο είναι μικρό σε μήκος που το καθιστά ακατάληλο καθώς δεν μπορεί να ανοίξει φουλ τα φτερά του μέσα όταν προστεθούν τα παιχνίδια και οι πατήθρες.
 
Back
Top