Φροντίδα Μερικές ερωτήσεις για τη φροντιδα greencheak conure

@VampireConure Το τελευταίο είναι μικρό σε μήκος που το καθιστά ακατάληλο καθώς δεν μπορεί να ανοίξει φουλ τα φτερά του μέσα όταν προστεθούν τα παιχνίδια και οι πατήθρες.
Το 59αρι εννοείς μικρό; Ε δεν έχει και Sun conure Το green cheek μια χαρά χωράει
Τα παιχνίδια πρέπει να εναλλασσονται πριν τα βαρεθεί οπότε το κλουβί δε χρειάζεται να είναι πνιγμένο παντού

Το 59αρι εννοείς μικρό
Σε μήκος ναι. Όταν αλλάζεις τα παιχνίδια δεν σημαίνει πως τα βγάζεις εντελώς και τα ξαναβάζεις. Σημαίνεις πως βγάζεις αυτά που έχεις και τα αντικαθιστείς με τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Επίσης για την ευζωία μια κονούρας καλό θα ήταν να έχει πολύ μεγάλο κλουβί με τουλάχιστον 4-5 κατάλληλα παιχνίδια.

Σε μήκος ναι. Όταν αλλάζεις τα παιχνίδια δεν σημαίνει πως τα βγάζεις εντελώς και τα ξαναβάζεις. Σημαίνεις πως βγάζεις αυτά που έχεις και τα αντικαθιστείς με τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών. Επίσης για την ευζωία μια κονούρας καλό θα ήταν να έχει πολύ μεγάλο κλουβί με τουλάχιστον 4-5 κατάλληλα παιχνίδια.
Ναι αυτό σημαίνει "εναλλάσσονται", δεν αφαιρούνται. Και δεν πρέπει να είναι πνιγμένο το κλουβί, πρέπει να περνάει ώρες έξω, να τεντώνεται, να πετάει, να εξερευνά. Δεν είμαι στην τσέπη του ανθρώπου, αν δεν μπορεί να δώσει 200αρα για τη βίλα, δε χρειάζεται κιόλας, μικρή κονουρα έχει μην τον φορτώσουμε ενοχές αν δεν μπορεί. Μια χαρά θα τεντώνει τα φτερά αν κάνει σωστή διαρρύθμιση.

@VampireConure Διαφωνώ. Εάν έχεις πάρει κονούρα σημαίνει πως μπορείς να ανταποκριθείς στο κόστος που έχουν τα αξεσουάρ της. Εάν θα την πάρεις θα πρέπει να έχεις διασφαλίσει ένα κατάλληλο κλουβί με πολλά παιχνίδια μέσα για να παίζει. Κι εγώ δεν μπορώ να πληρώσω 200 ευρώ για μια κλούβα γι αυτό επέλεξα να φτιάξω μία. Ούτε εγώ θέλω να είμαι στην τσέπη του αλλουνού αλλά του προτείνω κλουβιά κατάλληλα για την ευζωία της μικρής του λόγω της εμπειρίας μου. @giskaki Σου προτείνω εάν δεν έχεις τα λεφτά να πληρώσεις ένα κλουβί μεγάλου μεγέθους και για παιχνίδια να φτιάξεις ένα κλουβί και παιχνίδια καθώς είναι πολύ εύκολο και οικονομικό. Εδώ έχει ιδέες και για παιχνίδια και για κλουβί https://community.petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/. Επίσης να πω πως οι παπαγάλοι χρειάζονται μήκος (πόσο μάλλον οι μεγαλύτεροι).

Όπως κ για τα υπόλοιπα πουλάκια όσο μεγαλύτερο το κλουβί τόσο καλύτερα. Έχει όμως να κάνει κ με τις ώρες που θα περνάει μέσα κ αντίστοιχα έξω από το κλουβί. Εάν δεν θα είναι πολύ ώρα εξω, τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για μεγάλο κλουβί.Κ η ιδέα της ιδιοκατασκευής είναι πολύ καλή αλλά προϋποθέτει να υπάρχει ο χώρος κ να μπορεί να το κάνει κάποιος. Εγώ πχ με τίποτα! Μια άλλη λύση είναι η δυνατότητα να υπάρχει playground σαν "επέκταση" του κλουβιού. Πάντως απο την προσωπική εμπειρία μου, η 60ρα Ζευγαρώστρα μου για το καναρίνι μου, κάθε μέρα μου φαίνεται κ πιο μικρή. Μεγαλώνει ο κύριος κ θέλει άπλα. Κ ευτυχώς που τον έχω στο δωμάτιο ελεύθερο να πετάει την περισσότερη ώρα, αλλιώς θα έψαχνα 90 άρα ασυζητητί. Με τα παιχνίδια που είναι απαραίτητα για παπαγάλους η 60ρα έχει ακόμη πιο περιορισμένο ελεύθερο χώρο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η 60ρα είναι οριακά εντάξει. Όσο για τύψεις κ ενοχές, όταν επιλέγουμε ένα πουλακι έχουμε ήδη λαβει υπόψη το κόστος που θα μας επιφερει κ αν μας είναι εφικτό. Το ζητούμενο είναι η ευζωια του πουλιού με όποιο καλύτερο τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε κ όταν δεν μπορούμε απλά δεν το επιλέγουμε. Εάν δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στα έξοδα του Σοφοκλή, δεν θα τον αγόραζα.
@giskaki θα σου έλεγα να κοίταζες να βάλεις λίγα παιχνίδια κάθε φορά κ εάν μπορείς την ιδέα ενός play ground.

Τελευταία επεξεργασία:
Λοιπόν για οικονομική λύση βρήκα στο ιντερνετ μια ιδέα. Παίρνεις δύο 60αρες ζευγαρώστρες και καθώς οι ζευγαρώστρες είναι αποσπώμενες βγάζεις την μία άκρη από κάθε κλουβί και τις ενώνεις. Εάν θέλεις να έχει και ύψος μπορείς να πάρεις άλλες 2 και να τις ενώσεις από επάνω και έτσι έχεις ένα μεγάλο οικονομικό κλουβί.

Παίρνεις δύο 60αρες ζευγαρώστρες και καθώς οι ζευγαρώστρες είναι αποσπώμενες βγάζεις την μία άκρη από κάθε κλουβί και τις ενώνεις.
Δηλαδή; Βγάζεις την οροφή από την μια κ τον πάτο της άλλης;

Καλημερα σας!για να πω την αληθεια δε γνωριζα το κοστος αλλα δεν εχω προβλημα με αυτο!για το κλουβι που σας ειπα μου το προτινε συναδελφος που εχει το ιδιο 5 χρονια για την κονουρα του!λαθος μου που δεν απευθυνθηκα σε εσας εξ’αρχης!σας ευχαριστω για τις συμβουλες!

Καλημέρα σε όλους.
Επειδή έχουμε μπερδέψει ορισμένα πράγματα.
Το κλουβί είναι το σπίτι που κουρνιάζει, παίζει, σιτίζεται. Ο ελάχιστος χώρος για να μπορεί να επιβιώσει με ασφάλεια ένα πουλάκι πρέπει να του επιτρέπει να κάνει φτερουγίσματα από κλαδί σε κλαδί.
Η πτήση των πουλιών σε έναν μεγαλύτερο χώρο (ένα μεγάλο δωμάτιο πχ) δεν είναι προνόμιο αλλά βιολογική ανάγκη που πρέπει να πραγματοποιείται αν όχι καθημερινά σε τακτική βάση.

Πάντως για να μην μπερδευόμαστε το τεράστιο κλουβί δε σημαίνει ότι απαλλασσόμαστε από την εκπλήρωση της ανάγκης των πουλιών να πετάνε εκτός κλουβιού. Όσο μεγάλο και αν είναι, παραμένει ένα κλουβί μέσα στο οποίο σίγουρα δεν πραγματοποιούνται όλες οι βιολογικές ανάγκες.
Δεν είναι δηλαδή ότι έσκασα 300€ το γέμισα παιχνίδια, πετάει από το ένα κλαδί στο άλλο και απαλλαχτηκα από τύψεις που δεν του αφιερώνω ώρες εκτός κλουβιού.
Η κονουρα θέλει και εκπαίδευση και εξερεύνηση και αγκαλιές και να πετάει και να σκαρφαλώνει εκτός κλουβιού.
Καλή επιτυχία @giskaki

@VampireConure συμφωνώ. Ειδικά οι παπαγάλοι θέλουν να ασχολείται ο άνθρωπος τους με αυτά, χάδια, παιχνίδια. Κ να κυκλοφορούν κ έξω από το κλουβί. Εδώ ο Σοφοκλής μου, καναρίνι γαρ!, έχει την ίδια περιποίηση. Δηλ. πετάει ελεύθερος στην κρεβατοκάμαρα μου κ παίζει μαζί μου όταν βαριέται ή ακούμε μαζί μουσική. Για τα χάδια τώρα, επειδή πια ξέρει ότι είμαι ο άνθρωπος του, δεν τον ενοχλεί όταν τον χαϊδεύω αλλά προτιμώ να του κάνω την χάρη κ να επιτίθεται στο δάκτυλο μου!

@HxC Καταλαβαίνω αυτό που λες. Γνωστός μου έχει επιλέξει vision κλουβί για αυτό τον λόγο.

@HxC υποθέτω όχι τις γνωστές κοινές Ζευγαρώστρες, αλλά αυτές που έχουν ύψος αφού μιλάμε για μεσαίο ή μεγάλο παπαγαλο. Εάν ηταν παροτλετ οκ κ οι Ζευγαρώστρες αλλά κ η vision είναι μια χαρά. Υποθέτω έχεις την μεσαία; Αλλά την ομορφιά της vision την πληρώνεις ακριβότερα! Στην τελική ότι κ αν είναι, αν είναι άνετο κ λειτουργικό κ στο θέμα της καθαριότητας, όλα καλά. Για μένα, στολίδι είναι το ίδιο το πουλάκι! 🤗

Τελευταία επεξεργασία:
Εν τω μεταξύ όταν έχετε τα πολύ μεγάλα πώς τα πηγαινοφερνετε σε μπαλκόνια βεράντες πχ; Εγώ σκεφτόμουν ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε 2. 1 για μπαλκόνι και ύπνο στο δωμάτιό μου και μεταφορά από δωμάτιο σε δωμάτιο και 1 σταθερό για play room αν ποτέ αρχίσει να παίζει μέσα στο κλουβί

@VampireConure συμφωνώ. Ειδικά οι παπαγάλοι θέλουν να ασχολείται ο άνθρωπος τους με αυτά, χάδια, παιχνίδια. Κ να κυκλοφορούν κ έξω από το κλουβί. Εδώ ο Σοφοκλής μου, καναρίνι γαρ!, έχει την ίδια περιποίηση. Δηλ. πετάει ελεύθερος στην κρεβατοκάμαρα μου κ παίζει μαζί μου όταν βαριέται ή ακούμε μαζί μουσική. Για τα χάδια τώρα, επειδή πια ξέρει ότι είμαι ο άνθρωπος του, δεν τον ενοχλεί όταν τον χαϊδεύω αλλά προτιμώ να του κάνω την χάρη κ να επιτίθεται στο δάκτυλο μου!

@HxC Καταλαβαίνω αυτό που λες. Γνωστός μου έχει επιλέξει vision κλουβί για αυτό τον λόγο.
Έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά με το Σοφοκλή, πολύ τυχερός ο μικρός!

Έχεις κάνει εκπληκτική δουλειά με το Σοφοκλή, πολύ τυχερός ο μικρός!
@VampireConure σ'ευχαριστώ πολύ. Να'σαι καλά😊 Κ εγώ είμαι τυχερή που τον βρήκα κ μου δίνει τόση χαρά!
Νομίζω ότι εάν το βάρος του κλουβιού είναι τέτοιο που δεν σηκώνεται, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια στιβαρή βάση με ρόδες για να μετακινείται. Εγώ τουλάχιστον το θεωρώ πιο βολικό από τα δύο μεγάλα κλουβιά γιατί μπορείς να το μετακινείς σε περισσότερα από ένα μέρη. Καλημέρα σε όλους.

Back