Γενικά Μεταλλαγμενες και αρχεγονες καρδερινες

astrapogiannos

PB Member
Εγγραφή
12 Νοε 2007
Μηνύματα
1.650
Πόλη
Κάτω Σούλι
οι μεταλαγμενες καρδερινες (αλμπινο π.χ.) ειναι γονιμες;αν ναι ποια η διαφορα αναμεσα σε αυτο τον τυπο, που προηλθε μεσω καναρινιου και αυτος, απο αυτα που ζευγαρωνουμε εμεις μονοι μας;
 
Οι μεταλλαγμένες καρδερίνες είναι καρδερίνες και όχι υβρίδια. Είναι πουλιά που φέρουν κάποια μετάλλαξη στο γονότυπό τους που μπορεί να γίνεται αισθητή μέσω του φαινότυπου, μπορεί και όχι.
 
Δεν κατάλαβα τι ρωτάς; Αν είναι ερώτημα. Αν βγάζεις και συμπέρασμα κάνεις κάποιο λάθος.
 
μιχαλη ρωταω αυτο που απαντησε κατα το ημιση ο σταυρος ειναι γονιμες οι μεταλαγμενες η οχι;και απαντησε οτι ειναι μεταλλαξη του γονοτυπου. Εσυ παλι τι δεν καταλαβες;και δεν βγαζω συμπερασμα για τιποτα ερωτησεις εκανα (υπαρχουν ερωτηματικα πολλα στα γραφομενα μου)
 
απαντησε κατα το ημιση ο σταυρος ειναι γονιμες οι μεταλαγμενες η οχι;
Συγνώμη το ξέχασα... :)

Είναι γόνιμα πουλιά και μεταφέρουν τη μετάλλαξη στους απογόνους.
 
σχεδον ικανοποιηθηκα απο τις απαντησεις σου σταυρο αλλα εχω ενα ερωτημα ακομα για να καταφερουμε τον τυπο που θελουμε να δημιουργησουμε παιρνουμε και ζευγαρωνουμε τια πουλια που μας κανουν τον εκφυλισμο πως τον καταπολεμαμε σε αυτην την περιπτωση μιας και τα πουλια που θα χρησιμοποιησουμε ειναι αδελφια ολα;
 
μιχαλη ρωταω αυτο που απαντησε κατα το ημιση ο σταυρος ειναι γονιμες οι μεταλαγμενες η οχι;και απαντησε οτι ειναι μεταλλαξη του γονοτυπου. Εσυ παλι τι δεν καταλαβες;και δεν βγαζω συμπερασμα για τιποτα ερωτησεις εκανα (υπαρχουν ερωτηματικα πολλα στα γραφομενα μου)
Εγώ κατάλαβα πως μας λες, πως οι αλμπίνο καρδερίνες προήλθαν από καναρίνι με καρδερίνα κοινός υβρίδιο, σε αυτό λέω πως έχεις λάθος προήλθαν από καρδερίνα με καρδερίνα και βγήκαν λευκές καρδερίνες καμία σχέση δεν έχει το καναρίνι σε αυτήν την μετάλλαξη. Τουλάχιστον το ερωτηματικό το έχεις χρησιμοποιήσει σε δυο προτάσεις σου δυο φορές επί τρία, δεν το κατάλαβες.
οι μεταλαγμενες καρδερινες (αλμπινο π.χ.) ειναι γονιμες; Και οι αλμπίνο καρδερίνες είναι πολύ γόνιμες σου απαντώ γιατί ρωτάς. αν ναι ποια η διαφορα αναμεσα σε αυτο τον τυπο, που προηλθε μεσω καναρινιου Δεν προήλθε μέσω καναρινιού εδώ κάνεις λάθος. και αυτος, απο αυτα που ζευγαρωνουμε εμεις μονοι μας; Τώρα τι ζευγαρώνετε εσείς μόνοι σας δεν μπορώ να καταλάβω.
 
Επιλέγουμε γεννήτορες που έχουν εμφανή τη μετάλλαξη ή φορείς μεταλλάξεων ή έναν και έναν με βάση αυτόν συνδυασμό αλλά και τον τύπο της μετάλλαξης, για να πάρουμε τους απογόνους που θέλουμε. Δεν ζευγαρώνουμε αδέλφια!

Μια καλή προσέγγιση του θέματος κάνει ο Αλέξανδρος με το άρθρο Χρωματικές Μεταλλάξεις στις Καρδερίνες | kiklos.info/Mutation.html
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
μιχαλη να σαι καλα για αυτην την πληροφορια που ομολογω με κουφανε αλλα μπορεις να το πεις απο την αρχη οτι δεν εχει σχεση με το καναρινι αλλα ειναι καθαρα θεμα μεταξυ καρδερινων να σται καλα παιδια ευχαριστω
 
καλησπερα σε ολη τη παρεα! Εχει καποιος ρε παιδια μεταλαγμενες καρδερινες; και ποσο της πουλανε. Ποσο παει το ζευγαρι;
 
Back
Top