Ασθένειες Μεταφέρουν αρρώστιες τα περιστέρια;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Ένα ζευγάρι περιστερια ήρθε και έκανε φωλιά στο μπαλκόνι μου σε μια γλάστρα και ήδη κλωσσανε. Λυπάμαι να τα διώξω αλλά δεν ξέρω αν μεταφέρουν κολλητικές ασθένειες για τα καναρινια. Τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά Τάσος.
 
Από αρώστιες να μην φοβάσαι, αντίθετα να σε προβληματίζουν οι ψείρες. Τα περιστέρια είναι ανθεκτικότερα από τα καναρίνια γιαυτό μακρυά και αγαπημένα.
 
Τώρα δεν μπορείς, βασικά δεν θα ήταν σωστό να τα διώξεις. Αν είναι κοντά, άλλαξε θέση στα καναρίνια και μην αφήσεις τα περιστέρια άλλη φορά να κάνουν φωλιά στο μπαλκόνι σου
 
Όσο δεν έρχονται σε άμεση επαφή δεν υπάρχει πρόβλημα. Φρόντισε να έχεις καθαρά τα κλουβιά και να σκουπίζεις τακτικά το μπαλκόνι, ώστε τα περιστέρια να μην έρχονται κοντά στα κλουβιά ψάχνοντας για τα σπόρια που ρίχνουν κάτω τα καναρίνια σου. Αν τα τηρήσεις αυτά κατά τη γνώμη μου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
 
Η πιο κοινή ασθένεια που μπορεί να μεταφέρει ένα περιστέρι είναι η τριχομοναδα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
δεν μεταδιδεται στον ανθρωπο απο περιστερι, αν δε ξερεις μη μιλας

Πρωτον
Εσύ να μάθεις να είσαι ευγενής αλλιώς θα σε παρακαλέσω να μην μου ξανά απευθύνεις τον λόγο.

Δεύτερον
Για όσους ξέρουν ανάγνωση ο θεματοδετης ρώτησε για μετάδοση ασθένειας στα καναρίνια του και όχι στον άνθρωπο.
 
Χαλαρά παιδιά.
Κάποιες φορές ενώ δε θέλουμε... Ξεφεύγουμε.
Ας μην ακονίζουμε τα μαχαίρια μας με το παραμικρό
Παρακαλώ λοιπόν σε προσωπικά μηνύματα οι διαφορές... Που δεν αφορούν το θέμα
 
Τάσο καλησπέρα. Στο μπαλκόνι μου τα περιστέρια κάνουν πάρτι, αλλά ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα κρούσμα ασθένειας στα πουλιά που ζουν έξω όλο το χρόνο. Βέβαια η κατασκευή δεν επιτρέπει στα περιστέρια να κάθονται πάνω στα κλουβια με κίνδυνο να κουτσουλήσουν μέσα τους. Πλησιάζουν πολύ κοντά όμως ψάχνοντας για σπόρους. Πιο πολύ φοβάμαι τις ψείρες, αλλά δόξα τω θεώ, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε θέμα. Αν διατηρείς τα κλουβιά κ τον περιβάλλοντα χώρο καθαρό μη φοβάσαι τίποτα.
 
Stfns και εγώ προσπαθώ να τα έχω όσο πιο καθαρά γίνεται αλλά δε στο κρύβω φοβάμαι λίγο...
Τάσο, εφόσον ακόμα ανησυχείς, βάλε και μια κουνουπιέρα γύρω από τα καναρίνια. Έτσι ούτε πούπουλο από τα περιστέρια δεν θα μπορεί να περάσει στα κλουβιά τους.
 
Back
Top