Φροντίδα Μεταφορά Κοκατίλ με αεροσκάφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tolis11
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tolis11

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2020
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να πάρω μαζί μου στην Κύπρο το κοκατίλ μου και προσπαθώ να βρω το κλουβί που μου έχει στείλει η αεροπορική εταιρεία ότι είναι κατάλληλο (προδιαγραφές ΙΑΤΑ).
Υ.Γ. Έχω μαζέψει όλα τα έγγραφα και γνωρίζω για το κόστος μεταφοράς. Το μόνο που προσπαθώ να βγάλω άκρη είναι το κλουβι μεταφοράς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καλησπέρα, μήπως θα μπορούσες να μας γράψεις αναλυτικά τι σου έχουν ζητήσει και τι έχεις ήδη και με ποια εταιρία θα ταξιδέψεις;

Είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει σαν ιδέα, και νομίζω θα ήταν χρήσιμο για όλους.

Τα κλουβιά με προδιαγραφές ΙΑΤΑ είναι σαν αυτά εδώ
 
Ζητείται κτηνιατρική βεβαίωση απο ιδιώτη κτηνίατρο για το αεροδρόμιο στην Ελλάδα και πρέπει να επικοινωσει ο ενδιαφερόμενος με το τελωνείο της αντίστοιχης χώρας για να ενημερωθεί αν χρειάζονται κάποια έγγραφα για την εισαγωγή του πουλιού στην άλλη χώρα. Έχω όλα τα έγγραφα έχω κλείσει θέση για τον μικρό και μου εστειλε η Aegean το παρακάτω αρχείο με τις προδιαγραφές κλουβιου
 

Συνημμένα

  • 01lite.webp
    01lite.webp
    95,7 KB · Προβολές: 14
  • 02lite.webp
    02lite.webp
    81,8 KB · Προβολές: 15
  • 03lite.webp
    03lite.webp
    92,3 KB · Προβολές: 12
μου εστειλε η Aegean το παρακάτω αρχείο με τις προδιαγραφές κλουβιου
Αυτά είναι για αεροπορικές μεταφορές μικρών πουλιών όπως καναρινιών και κοινωνικών σπίνων.
Θα πρέπει να πάρεις ένα κλουβί μεταφοράς παπαγάλου με προδιαγραφές ΙΑΤΑ όπως πρότεινε ο Τάκης @Chrisad που να ταιριάζει στο μέγεθος του δικού σου παπαγάλου.
 
Καλησπέρα,όπως γράφω αναλυτικοτατα στο μνμ μου τα γνωρίζω όλα όσα χρειάζονται και τα έγραψα για να τα δουν ολοι. Αυτό που ζήτησα από την ομάδα είναι αν γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος ένα κλουβί που να καλύπτει τις ανάγκες της πτήσης και που μπορώ να το βρω στο εμπόριο .
 
Δες εδώ
 
Καλησπέρα,όπως γράφω αναλυτικοτατα στο μνμ μου τα γνωρίζω όλα όσα χρειάζονται και τα έγραψα για να τα δουν ολοι. Αυτό που ζήτησα από την ομάδα είναι αν γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος ένα κλουβί που να καλύπτει τις ανάγκες της πτήσης και που μπορώ να το βρω στο εμπόριο .

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, και εγώ η για Κύπρο ενδιαφέρομαι.

Τα κλουβιά με προδιαγραφές ΙΑΤΑ είναι σαν αυτά εδώ στο έγραψα και πιο πάνω.

Οι προδιαγραφές που επισύναψες
ουσιαστικά περιγράφουν το "ασφαλές" για ταξίδι κλουβί.

Στη λίστα που σου έστειλα θα δεις κλουβιά που πληρούν αυτές τις προδιαγραφές με την ένδειξη "ΙΑΤΑ".

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα πρέπει να επιλέξεις το σωστό μέγεθος για το πουλάκι που θα ταξιδέψει.

Αυτό θα σε βοηθήσει να το καταλάβεις καλύτερα :


Οι διαστάσεις του κλουβιού μεταφοράς πρέπει να είναι οι προβλεπόμενες, αλλιώς ενδέχεται να αρνηθούν να παραλάβουν το κατοικίδιό σας.

Πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το κατοικίδιο να μπορεί να στέκει όρθιο, να κάνει στροφή γύρω από τον εαυτό του και να ξαπλώνει με φυσικό τρόπο. Το κατοικίδιό σας θα παραμείνει στο κλουβί αρκετό διάστημα, επομένως θα πρέπει να αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Το κλουβί πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό για να παρέχει προστασία στο κατοικίδιό σας κατά τη μεταφορά και να μην επιτρέπει τη διαφυγή του, καθώς και να διαθέτει επαρκή εξαερισμό και στις τέσσερις πλευρές του, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό του.

Η πόρτα πρέπει να ασφαλίζει κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξει κατά λάθος ή να την ανοίξει το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του χειρισμού και της μεταφοράς.

Η μύτη και οι πατούσες του κατοικίδιού σας δεν πρέπει να περνούν από τις οπές εξαερισμού ή το πλέγμα της πόρτας.

Το κλουβί πρέπει να διαθέτει εξωτερικά προσπελάσιμα δοχεία νερού και τροφής.

• Κλουβιά από ινοσανίδα ή συρματόπλεγμα δεν είναι κατάλληλα για μεταφορά.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας ταξιδεύει σε κλουβί κατάλληλου μεγέθους. Κλουβιά τα οποία είναι είτε υπεβολικά μεγάλα είτε υπερβολικά μικρά ενδέχεται να μην γίνουν δεκτά στο αεροδρόμιο.

Μπορεί να φαίνεται λογικό να παράσχετε άνεση χώρου στο κατοικίδιό σας, αλλά εάν τοποθετήσετε, για παράδειγμα, ένα κατοικίδιο μικρού μεγέθους σε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ κλουβί, το ζώο δεν θα περιορίζεται μέσα στο κλουβί του και, σε περίπτωση αναταράξεων, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τραυματισμού του. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 cm από το πάνω μέρος του κεφαλιού ή την άκρη των αυτιών του (όποιο από τα δύο σημεία είναι υψηλότερο) έως το πάνω μέρος του κλουβιού, όταν το κατοικίδιό σας κάθεται ή στέκει όρθιο σε φυσική θέση. Πρέπει να μπορεί να κάνει στροφή γύρω από τον εαυτό του χωρίς να στριμώχνεται στα πλαϊνά του κλουβιού και να μπορεί να ξαπλώνει άνετα.

(πηγή: IATA - Live Animal Regulations)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όπως γνώριζα (μέχρι τώρα) η Aegean δεν έβαζε ποτέ ζώα-πουλιά στη καμπίνα του αεροσκάφους αλλά τα φορτώνουν στις αποσκευές (cargo).(καλό θα είναι να ενημερωθείς για τις θερμοκρασίες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο).
Από παλιά μου εμπειρία, με πτήση της british airways, απαιτείται το κλουβί να είναι ξύλινο (κλειστό) ή σιδερένιο (με κάγκελα) αλλά καλυμμένο πανταχόθεν (''ντυμένο'' το είχαμε εμείς με κόντρα πλακέ) έχοντας κάποιες τρύπες προκειμένου να μπορεί το πουλί ν΄αναπνεύσει.
[automerge]1599234133[/automerge]
Σε σχέση με την μεταφορά πουλιών βρήκα ένα πλήρες θέμα της Μιράντας @Myra
Ταξίδι-πουλιών-με-την-aegean
Διάβασε και αυτό
Προδιαγραφές-για-κλουβάκι-κοκατιλ-για-μεταφορά-με-αεροπλάνο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα ευχαριστω για το ενδιαφέρον . Έχω μιλήσει με την εταιρεία και με το αεροδρόμιο και τελικά κατέληξα να αγοράσω ένα κλουβί με προδιαγραφές ιατα όπως αυτά που είναι για μικρά σκυλια ή γάτες. Με τις πληροφορίες που μίλησα στο αεροδρόμιο μου είπαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Την Κυριακή είναι η πτήση μου. Αν όλα πάνε καλά θα γράψω αναλυτικά τις ενέργειες που εκανα από την αρχή για να μην αντιμετωπίσει κάποιος άλλος την ίδια ταλαιπωρία
 
Καλησπέρα σας. Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για μεταφορά του κοκατίλ μου στην Κύπρο το καλοκαίρι, πείτε μου σας παρακαλώ καταρχάς αν έφτασε ζωντανό το πουλάκι και πως ήταν;
 
Back
Top