Γενικά Μεταφορά καναρινιών και όχι μόνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης larys
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

larys

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.783
Πόλη
Σιδηρόκαστρο
Σήμερα σηζητούσα με έναν συνάδελφο που έχει και πετ σοπ. Του έλεγα ότι θα αφήσω όλα τα πουλιά στο Σουφλί για 5 μέρες άδεια για να μην τα ταλαιπωρήσω, μιας και έχω το μικρό αυτοκίνητο. (συνήθως έχω το τζιπάκι για να μεταφέρω και τα πουλιά στις άδειες). Τη μου είπε ο άνθρωπως.😕Τα πουλια δεν έχουν ανάγκη για 4 ώρες δρόμου.Άντε αυτό ίσως το καταλαβαίνω. Το άλλο όμως;Ξέριες μου λέει πως έρχωνται τα πουλιά που παταγγέλνω απο Καβάλα και Θεσσαλονίκης;Όχι του λέω. Μέσα σε κουτάκια 20-30 καναρίνια και στις αποσκευές παρακαλώ😱. Στην μπαγκαζιέρα ρεεεε. Και αν πέση καμιά βαλίτσα πάνω;Αυτά περί μεταφοράς καναρινιών στο Διδυμότειχο.
 
σου ειπε την μιση αληθεια.συνηθως ετσι μεταφερονται. Αλλα δεν σου ειπε ποσα στο δρομο πεθαινουν. Μαλιστα στην τιμη που τα κλεινουν κανονιζουν και αναπληρωση οσων δεν αντεξουν...
 
Να σας πω και ότι λόγο απεργείας των λιμενικών, δεν μπωρούσε να παραλάβει τα ζωάκια και του πεθάνανε πάρα πολά πουλιά, σκιουράκια,ιγκουάνα, χαμστεράκια και πολά άλλα😱
 
Να ένας τρανταχτος λόγος που δεν θα έπρεπε να πωλούνται ζώα σε μαγαζιά..
Έλεος παιδιά.. Σε κουτάκια;

ΕΓώ τις προάλλες που ήμουν σε ένα πετ σοπ στο ταμείο έρχεται ένας ψηλός χαμογελαστός και χαιρετάει τον ιδιοκτήτη:
"ΓΕιά χαρά, σας φέρνω δωράκι"
"Τι δωράκι;" του λέει ο ιδιοκτήτης;
"Τα χάμστερ. Δεν τα αντέχω άλλο, πάρτα και καντα ότι θες, δεν παλεύονται ρε φίλε"
(Τα χάμστερ τώρα σε ενα μικροσκοπικό κουτί χωρίς τρυπούλα για να ανασαινουν)
και ο petshopας:
"Πωπω ρε φίλε και δεν τα μπορώ καθόλου τα χάμστερ, δεν αντέχεται η βρώμα τους πραγματικά! Πω πω τι μου τα φερες τώρα; (Δυσανασχετούσε)

Αυτή είναι η Καλλιέργεια και η Παιδεία κάποιων ιδιοκτητών!
Λυπάμαι πολύ για ακόμη μια φορά..
Όπως είπε και ο Γκάντι, από την συμπεριφορά μας στα ζώα φαίνεται ο Πολιτισμός μας..
 
για τα καναρίνια που που ξέρω μπορώ να σου πω ότι τα μεταφέρουν όπως σού είπε αλλά τα περνουν σε τίμές των 9 ευρω γιατί έχουν μεγάλες απώλιες. από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι μπορείς να αφίσεις τα πουλιά σου για 1 εβδομάδα εάν βάλεις μελάγες ποτήστρες και πολύ τροφή. Αν θέλεις να τα πάρεις μαζί σου μπορείς να τα βάλεις ανα2 σε κουτάκια petshop αλλα θα πρέπει να τα έχει σε δροσερό μερος τώρα το καλοκαίρι. (δεν πειράζει αν είναι στο φορ μπαγκαζ του αυτοκινήτου αρκει να μην κλείνουν οι τρυπες των κουτιών) τα δικά μου έχουν κάνει 12 ωρο ταξίδι αθήνα - ορεστιάδα.
 
Εγώ 8520 τα άφησα 15 μέρες και μάλιστα την κανάρα με ένα μικρό. Το πρόβλημα είναι το πίεσμα που κάνουν στα πουλιά στις μετάφωρες. 🙂
 
Γνωρίζει κανείς τις συνθήκες με τις οποίες μεταφέρονται πουλιά εισαγωγής;

Πάντως δεν νομίζω να ταξιδεύουν στην Α Θέση...😕
 
Αν πάρουμε τον τρόπο που ταξιδεύουν απο Ολλανδία,Βέλγιο,Γερμανία
μέχρι την χώρα μας είναι σίγουρα πρώτη θέση κάνοντας την σύγκριση με το επόμενο ταξίδι τους. (Αθήνα -Καλλιθέα, ας πούμε).
 
τα πουλια που ερχονται απο εξω ειναι σε κουτια ξυλινα φτιαχμενα για μεταφωρα πτηνων και εχουν περιπου διαστασεις 60μακρος 40 βαθος 20 υψος και εχουν συτα μπροστα και νερο και τροφη, το κουτακια που εχουν το νερο εχουν σφουγγαρια μεσα για να μην χυνεται.
η τιμη αυτη την στιγμη ειναι τα καπως καλα καναρια 13,00 με 16,00 ευρω.

την ωρα που το αγωραζουμε εμεις και το βαζουμε σε ενα κουτακι χαρτινο και το βαζουμε σε ενα αμαξι το οποιο βραζει απο την ζεστη ειναι το ασχημο.
 
εγω παντος ειμαι τιχερη διοτι οταν μπικα για να παρω μια πετρα ασβεστιου μπικε στο πετ σοπ ενας τιπος και του ειπε(του πετσοπερ)
-τα παπαγλακια θα ερθουν με πλιο το μονο που εχεις να πλιροσεις ειναι τα εκσοδα να παρουμε τροφη για τον δρομο και τελιοσες.

εκειπερα ειναι ολα πεντακαθαρα.
 
Back
Top