Γενικά Με ποια οργάνωση εκτός ΑΝΙΜΑ να επικοινωνήσω για ένα γεράκι;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dalice
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
γλυφαδα
Καλησπέρα
Έχουμε βρει ένα γεράκι Σαΐνη που μπήκε από την ταράτσα στην πολυκατοικία
Το έχω σε κλουβί αλλά είναι πολύ τρομαγμένο και δεν τρώει τπτ
Του έβαλα ωμό κοτόπουλο και δοκίμασα και κονσέρβα για σκυλους
Η ανιμα δεν έρχεται να το πάρει και μας λέει να το πάμε εμείς η να το αφήσουμε ελεύθερο
Η περιοχή είναι κατοικημένη και δεν το θεωρώ λογικό

Υπάρχει κάποια άλλη οργάνωση να επικοινωνήσω να βοηθήσει ;
Δεν είναι χτυπημένο μόνο τρομαγμένο
Σας ευχαριστώ

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
@dalice
Καλησπερα. Αν δεν κανω λαθος ασχολεισαι με περιστερια. Υποθετω στην ταρατσα τα εχεις ; Το γερακι τους την επεσε οταν τα πεταγες και ετσι βρεθηκε μεσα στην πολυκατοικια ?
Συνηθως δεν αστοχουν και δεν εγκλωβιζονται ευκολα.
Συμφωνω εννοειται να το απελευθερωσεις.Ισως λιγο πιο μακρια απο το σπιτι σου αν αγχωνεσαι. Αλλα οσο παραμενει σε αιχμαλωσια ταλαιπωρειται και δεν υπαρχει λογος. Ποσο μαλιστα εφοσον ειναι υγιες και χωρις τραυματισμο οπως αναφερεις

Τα γεράκια όσο αφύσικο και αν το θεωρείς είναι κάτοικοι και των πόλεων . Απ τη στιγμή που δεν είναι τραυματισμένο πρέπει να το απελευθερώσεις άμεσα . Εκτός από στρεσογόνη κατάσταση για το πουλί είναι και παράνομη η κατοχή και αιχμαλωσία του .

Καλημέρα.
Ένας επιπρόσθετος λόγος για να το απελευθερώσεις είναι ότι όσο το κρατάς στο κλουβί, τόσο αυτό γίνεται πιο αδύναμο από έλλειψη τροφής και αναλόγως του μεγέθους του κλουβιού, μπορεί και να φθείρονται τα φτερά του στα κάγκελα και έπειτα να μην είναι ικανό τόσο πολύ στο πέταγμα.
Ναι, στη Νέα Σμύρνη έχει σαΐνια και η Νέα Σμύρνη είναι πολύ κοντά (εναερίως) με τη Γλυφάδα. Ο ίδιος, βλέπω τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο σαΐνι να πετά στη γειτονιά μου

Να συμπληρώσω ότι αναγνωρίζω την πρόθεσή σου να το βοηθήσεις και μπράβο σου για αυτό!!!

Το άφησα χθες στο βουνό αλλά είχε αρχίσει να βραδιάζει
Γενικά δεν πέταξε αμέσως και όταν πέταξε πήγε χαμηλά σε μια μάντρα
Ίσως τελικά να έπρεπε να εξεταστεί από ειδικούς μήπως και είχε κάτι. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα πουλιά όταν τα απελευθερώνουν, από βίντεο που έχω δει, έχω την αίσθηση ότι πετούν για λίγο, συνήθως χαμηλά και στέκονται κάπου εκεί κοντά.
Ευχόμαστε να πάει καλά και να εκπληρώσει τη ζωή του στη φύση, ελεύθερο.
Μπράβο και πάλι που το βοήθησες

Θα ήταν καλύτερα να ερχόταν η ανιμα φυσικά αλλά στο βουνό που το άφησα σίγουρα θα βρει να φάει γιατί έχει κοτέτσια πολλά εκεί
Ευτυχώς τα περιστέρια είναι στο μπαλκόνι οπότε δεν τα έπαθαν κάτι
Ούτε οι πάπιες στον κήπο

Back