Διατροφή Με ποιον τρόπο να δίνω αυγό στη Ροζέλα μου;

Καλυτερα με την αυγοτροφη για να ελεχγεις αν τρωει εξαλλου 1-2 φορες την βδομαδα να δινεις αυγοτροφη

Μπορεις εξαλλου δικη σου επιλογη 🙂
Εγω εκανα μιξ την αυγοτροφη με την παπαγαλινη του εμποριου ηταν η αυΓοτροφη εμποριου
 
Καλυτερα με την αυγοτροφη για να ελεχγεις αν τρωει εξαλλου 1-2 φορες την βδομαδα να δινεις αυγοτροφη

Μπορεις εξαλλου δικη σου επιλογη:)
Εγω εκανα μιξ την αυγοτροφη με την παπαγαλινη του εμποριου ηταν η αυΓοτροφη εμποριου
Κατάλαβα! Οκ φίλε μου, σ'ευχαριστώ και θα σου πώ μόλις την φτιάξω.:)
 
Διάβασα οτι τα τσόφλια μπορούμε να τα κάνουμε σκόνη και να τα ρίχνουμε πάνω απο την τροφή του.Ισχύει; Μπορώ δηλαδή να την ρίξω πάνω απο την παπαγαλίνη και να τα ανακατέψω;
Μπορείς.
Πάντως σε γενικές γραμμές έλλειψη ασβεστίου, σπάνια παρατηρείται και κυρίως στα θηλυκά.
Αν φυλάς τσόφλια από αυγά που δεν έχουν βραστεί, πχ. από αυγά που χρησιμοποιείς για ομελέττα ή παρασκευή άλλου φαγητού, θα πρέπει πρώτον να έχεις φροντίσει να έχουν πλυθεί πριν την χρήση και δεύτερον, θα τα ψήνεις κάποια στιγμή στον φούρνο για λίγη ώρα για να αποφύγεις σαλμονέλα κτλ. Μετά τα χτυπάς στο μούλτι και τα προσφέρεις.
 
Μπορείς.
Πάντως σε γενικές γραμμές έλλειψη ασβεστίου, σπάνια παρατηρείται και κυρίως στα θηλυκά.
Αν φυλάς τσόφλια από αυγά που δεν έχουν βραστεί, πχ. από αυγά που χρησιμοποιείς για ομελέττα ή παρασκευή άλλου φαγητού, θα πρέπει πρώτον να έχεις φροντίσει να έχουν πλυθεί πριν την χρήση και δεύτερον, θα τα ψήνεις κάποια στιγμή στον φούρνο για λίγη ώρα για να αποφύγεις σαλμονέλα κτλ. Μετά τα χτυπάς στο μούλτι και τα προσφέρεις.
Απο το αυγό τί πέρνει; Ω3 βιταμίνη;
 
Είναι η βασικότερη πηγή πρωτεϊνών για τα οικόσιτα πτηνά αφού στην φύση θα τρέφονταν με έντομα και σκουλήκια ενώ στο κλουβί αποκλειστικά με σπόρια και χορταρικά.
Σου βρήκα μια ανάλυση.


Αναλύοντας κάποια από τα μερη του αυγού έχουμε να επισημάνουμε ότι:
1. Το ασπράδι (λεύκωμα) έχει νερό 85-90%, πρωτεΐνες (αλβουμίνες) 12%, λίπος 0,25%, τέφρα 0,6%, υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%, μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων. Και
2. Ο κρόκος, που εχει μεγάλη θρεπτική αξία, έχει νερό 45-51%, πρωτεΐνες 16-17%, λίπος 31-36%, τέφρα 1,3%, υδατάνθρακες, 1,1-2%. Είναι περίπου 16 γρ. και περιέχει μεγάλη ποσότητα λευκώματος (16,3 γρ.%) ανώτερης βιολογικής αξίας και επιπλέον σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, βιταμίνες (A, B, B2, B12, D).

Ένα αυγό μεγάλου μεγέθους περιέχει κατά μέσο όρο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του είναι μεγαλύτερη από αυτήν του γάλατος, του κρέατος, των φασολιών και του σολομού και χρησιμοποιείται ως πρότυπο για την αξιολόγηση της ποιότητας των πρωτεϊνών άλλων τροφίμων !
Το ασπράδι αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.
Από τα 5 γραμμάρια λίπους που περιέχει ένα αυγό μεγάλου μεγέθους, μόνο το 1,5 γραμμάριο είναι κορεσμένο λίπος. Η χοληστερόλη ανέρχεται σε 190 γραμμάρια. Το 56% των θερμίδων ενός αυγού προέρχεται από τις λιπαρές του ουσίες.
Τα αυγά είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) κ. Α.
Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά(όπως ακριβώς τα φρούτα και τα λαχανικά), τα οποία προστατεύουν το σώμα από τις ανεπιθύμητες βλάβες που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου και είναι σημαντικά στην προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα ισχυρά καροτενοειδή (λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) που βρίσκονται στη λέκιθο του αβγού παρέχουν προστασία στη φωτοευαίσθητη ρητίνη. Έρευνες έδειξαν ότι περιέχοντας αυτά τα καροτενοειδή στη διατροφή μας είναι δυνατόν να αποφευχθεί η μείωση της όρασης λόγω γήρατος.
Η χολίνη βρίσκεται κυρίως στα αυγά. Έρευνες έδειξαν ότι αν υπάρχει έλλειψη της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν έχουμε κανονική ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, με συνέπεια τα βρέφη να γεννιούνται είτε με ατελή μνήμη είτε με μειωμένη ικανότητα μνήμης, χαρακτηριστικό που θα τα συνοδεύει για ολόκληρη τη ζωή τους. Η χορήγηση αυξημένων επιπέδων χολίνης στο έμβρυο έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε ικανότητα μνήμης άνω του μέσου όρου.
 
Είναι η βασικότερη πηγή πρωτεϊνών για τα οικόσιτα πτηνά αφού στην φύση θα τρέφονταν με έντομα και σκουλήκια ενώ στο κλουβί αποκλειστικά με σπόρια και χορταρικά.
Σου βρήκα μια ανάλυση.


Αναλύοντας κάποια από τα μερη του αυγού έχουμε να επισημάνουμε ότι:
1. Το ασπράδι (λεύκωμα) έχει νερό 85-90%, πρωτεΐνες (αλβουμίνες) 12%, λίπος 0,25%, τέφρα 0,6%, υδατάνθρακες (κυρίως λακτόζη) 0,7%, μικρές ποσότητες λεκιθίνης, χοληστερόλης, βιταμινών Β και ενζύμων. Και
2. Ο κρόκος, που εχει μεγάλη θρεπτική αξία, έχει νερό 45-51%, πρωτεΐνες 16-17%, λίπος 31-36%, τέφρα 1,3%, υδατάνθρακες, 1,1-2%. Είναι περίπου 16 γρ. και περιέχει μεγάλη ποσότητα λευκώματος (16,3 γρ.%) ανώτερης βιολογικής αξίας και επιπλέον σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο, βιταμίνες (A, B, B2, B12, D).

Ένα αυγό μεγάλου μεγέθους περιέχει κατά μέσο όρο 70 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια λίπους. Η βιολογική αξία των πρωτεϊνών του είναι μεγαλύτερη από αυτήν του γάλατος, του κρέατος, των φασολιών και του σολομού και χρησιμοποιείται ως πρότυπο για την αξιολόγηση της ποιότητας των πρωτεϊνών άλλων τροφίμων !
Το ασπράδι αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.
Από τα 5 γραμμάρια λίπους που περιέχει ένα αυγό μεγάλου μεγέθους, μόνο το 1,5 γραμμάριο είναι κορεσμένο λίπος. Η χοληστερόλη ανέρχεται σε 190 γραμμάρια. Το 56% των θερμίδων ενός αυγού προέρχεται από τις λιπαρές του ουσίες.
Τα αυγά είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), φολικό οξύ (βιταμίνη Β9) κ. Α.
Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά(όπως ακριβώς τα φρούτα και τα λαχανικά), τα οποία προστατεύουν το σώμα από τις ανεπιθύμητες βλάβες που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου και είναι σημαντικά στην προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα ισχυρά καροτενοειδή (λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) που βρίσκονται στη λέκιθο του αβγού παρέχουν προστασία στη φωτοευαίσθητη ρητίνη. Έρευνες έδειξαν ότι περιέχοντας αυτά τα καροτενοειδή στη διατροφή μας είναι δυνατόν να αποφευχθεί η μείωση της όρασης λόγω γήρατος.
Η χολίνη βρίσκεται κυρίως στα αυγά. Έρευνες έδειξαν ότι αν υπάρχει έλλειψη της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν έχουμε κανονική ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, με συνέπεια τα βρέφη να γεννιούνται είτε με ατελή μνήμη είτε με μειωμένη ικανότητα μνήμης, χαρακτηριστικό που θα τα συνοδεύει για ολόκληρη τη ζωή τους. Η χορήγηση αυξημένων επιπέδων χολίνης στο έμβρυο έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε ικανότητα μνήμης άνω του μέσου όρου.
Δέν έχω λόγια:)! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Kαλημέρα! Τελικά την έφτιαξα την αυγοτροφή αλλά ο φίλος μας ούτε που την δοκίμασε...☹. Θα την αφήσω μέχρι το απόγευμα στο κλουβί για να δώ μήπως πάει όταν θα είναι μόνος του και ήρεμος.
 
Άφησέ την. Εγώ σε όσα δεν την τρώνε ξεχωριστά, βάζω λίγη πάνω στα σπόρια όπου αναγκαστικά έστω και μια μικρή ποσότητα θα φάνε.
 
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω άλλα όχι ακόμα. Είναι η πρώτη φορά που του βάζω και πιστεύω οτι θα δοκιμάσει πιο μετά.
 
Δοκίμασε το αντίθετο. Λίγα σπόρια πάνω στην αυγοτροφή και άφησέ την ως το βράδυ.
 
Θα το δοκιμάσω και αυτό. Μεχρι τώρα ούτε να το δεί...

Kαλημέρα! Τελικά δεν την δοκίμασε... Εχω κρατήσει άλλη μία δόση να του την βάλω αύριο το πρωί αφου πρώτα του βγάλω τις άλλες τροφές απο το κλουβί.
 
Καλημέρα, κάνε αυτό. Αφαίρεσε από το βράδυ τα σποράκια γιατί ξυπνούν πρωί και τρώνε.
Βράδυ όμως όχι απόγευμα γιατί πριν κοιμηθούν τρώνε.
 
Επιμονή και υπομονή φίλε! Θα δοκιμάσει,θα του αρέσει και θα το μάθει! Όλα τα πουλιά που δεν τον συνηθίσει κάνουν τα δύσκολα στην αρχή.
 
Γενικά όλα τα δοκιμάζει αμέσως.Αυτό ούτε που πήγε να δεί τι έχει. Υπάρχει περίπτωση επιδή έβαλα ξερή ρίγανη να του μύριζε και να μήν του άρεσε; Γιατί αυγό έχει ξαναφάει και η βρώμη δεν μυρίζει.Λέω εγώ τώρα.
 
Όχι η ρίγανη τους αρέσει. Η υφή τον παραξενεύει.
 
Δεν ήταν αρκετή η ποσότητα να μείνει στο ψυγείο; Ή δεν δοκίμασε όσες φορές την έβαλες; Μπορείς πάντως να την βάζεις στα σποράκια όλο και κάτι θα τρώει.
 
Οσες φορές και αν έβαλα ούτε που πήγε και επιδή είναι αυγό δεν την άφησα άλλο στο ψυγείο. Εύκολα φτιάχνεται οπότε δεν πηράζει.
 
Back
Top