Διατροφή Με ποιο κριτήριο επιτρέπεται να βάζουμε γαρίδα στην αυγοτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Θα πρέπει να καταλάβετε ότι είναι άλλο πράγμα να έχεις 2-3 πουλάκια και άλλο να διαχειρίζεσαι κάποιες δεκάδες η εκατοντάδες.
Θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο εκτροφέας προσαρμόζει μια μέθοδο εκτροφής που να είναι αυτή που πρέπει για τα πουλιά του, αλλά παράλληλα θα πρέπει να μην του περιορίζει σημαντικά το ημερήσιο πρόγραμμά του. Δεν μπορούμε όλοι να περνάμε κάποιες ώρες στην κουζίνα, κάνοντας πειραματισμούς.. Αμφιβόλου αποτελέσματος και αξίας.
Όλες οι τροφές προσφέρουν κάτι. Όπως όμως εμείς δεν τρώμε απ'όλα (π.χ. Δεν τρώμε όλα τα όσπρια, όλα τα λαχανικά, όλα τα λαδερά, όλα τα μαγειρευτά, όλα τα μαλάκια, όλα τα φρούτα κ. Ο. Κ.), άλλο τόσο δεν θα πρέπει να ''τρελλαινόμαστε'' και να πελαγώνουμε με όλα όσα μας συστήνουν η μας προτρέπουν κάποιοι ''ειδικοί''..
Το χόμπυ είναι για να περνάμε καλά εμείς, αλλά και να διατηρούμε υγιή και μακρόβια τα πουλιά μας. Αυτό όμως δε γίνεται με το να μαγειρεύουμε γαρίδες και σαλιγκάρια.. Οι εταιρίες βγάζουν εκατοντάδες προϊόντα. Εμείς τελικά καταλήγουμε σ'αυτά που μας ''δουλεύουν'' και τα οποία εν τέλει εμπιστευόμαστε.. Όπως ακριβώς εμπιστευόμαστε τη ΝΟΥΝΟΥ γιατί δεν έχουμε δικές μας αγελάδες, η τη ΜΙΣΚΟ γιατί δεν φτιάχνουμε δικά μας μακαρόνια, η τον Μπάρμπα Στάθη, όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στο χωράφι και να μαζέψουμε αρακά και αγγινάρες..
Ούτε κανείς ταϊζει λαρδί, ούτε και πρέπει να ταϊζει γαρίδες και γαύρο..Αυτά τα προϊόντα υπάρχουν σε έτοιμες συσκευασίες, γιατί κάποιοι (μετά από έρευνες και με σωστή επεξεργασία), τα προσέθεσαν στα προϊόντα τους, σε σωστές αναλογίες και με το σωστό τρόπο και με την ευθύνη της επιστημονικής τους ομάδας..όχι κάνοντας αλχημείες με το μπλέντερ.
Δεν συμφέρει καμμιά bogena να διακινδυνέψει την πορεία της πολυεθνικής, φτιάχνοντας προϊόντα μη ελεγμένα και δοκιμασμένα.
Το έχουμε ξαναπεί. Όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι ένα προϊόν, τόσο λιγότερους κινδύνους για την υγεία εμπεριέχει. Αλλά αν δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε ότι αυτά επιλέγουν στη φύση, τουλάχιστον μην παριστάνουμε τους μάγους και τους παντογνώστες, κάνοντας πειράματα σε μονοπάτια που δεν γνωρίζουμε.
Το θέμα είναι να μην εγκλωβιζόμαστε σε μια διαδικασία περιδίνησης και συνεχούς-ακραίας αναζήτησης διατροφικής και φαρμακευτικής, που από ένα σημείο και μετά -θεωρώ- ότι μας εγκλωβίζει σε μια κατάσταση που θα τη χαρακτήριζα ''εκτροφικού παροξυσμού και λεπτομερειακής ψυχεδέλειας''. Στο τέλος απομονωνόμαστε, αποξενωνόμαστε, γινόμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός από εκτροφείς που απολαμβάνουν και χαίρονται αυτό που κάνουν.
 
ασε ρε νικο σε λιγο ο δημητρης θα μας πει οτι στη versele καθονται ολη μερα γυρω απο ενα μπλεντερ τοτεμ και καπνιζουν οπιουχα μεχρι να αποφασισουν τι θα βαλουν μεσα στο καινουργιο σκευασμα!
 
Back
Top