Ασθένειες Μηπως ξερετε τι εχει το καναρινακι μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eytyxia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eytyxia

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2016
Μηνύματα
42
Πόλη
Πάτρα
Καλησπερα μηπως ξερετε τι εχει το καναρινακι μου;
14522157_1142397942510345_2139388391_o.webp
14489732_1142397852510354_2080202744_o.webp
14488983_1142397835843689_570398949_o.webp
14466955_1142397815843691_20659010_o.webp
 
Γράψε αν θέλεις σε παρακαλώ δυο λόγια παραπάνω για το που ζει το καναρίνι, πόσο χρονών είναι κλπ.
Από τις φωτογραφίες κατάλαβα πως θέλεις να μάθεις για το φαλακρό τμήμα στο κεφάλι του.. σωστά;
Φυσικά θα περιμένω να μας πεις και κάποια πράγματα για τη διατροφή του.

Στην τελευταία φωτογραφία είναι άλλο πουλί;
 
ειναι εναμιση χρονον τωρα το αγορασα και ειδα αυτα τα θεματα σε ολες της φωτο ειναι το ιδιο πουλι...
 
Πλήρωσες για να αγοράσεις αυτό το πουλί;
Δείχνει να υπάρχουν διατροφικές ελλείψεις και φυσικά ίσως και κάποια αβιταμίνωση.
Κατάλαβα... η τέταρτη φωτό δείχνει το λαιμό του πουλιού.
Τι σπόρους αγόρασες και τι άλλο του δίνεις εσύ τώρα;

Μπορείς να διαβάσεις μια πιο δύσκολη περίπτωση με ένα εντελώς γυμνό πουλί https://community.petbirds.gr/threads/Ποιος-έχει-διάθεση-να-σώσει-ένα-μάλλον-καρδερινοκάναρο.27090/#post-321999
και να μάθεις.
 
οχι δεν πληρωσα... Του δινω σπορους για καναρινια που ειναι και βιταμινες κιτρινες... Εσεις προτηνετε κατι να κανω για να γεινει καλα;
 
οχι δεν πληρωσα... Του δινω σπορους για καναρινια που ειναι και βιταμινες κιτρινες... Εσεις προτηνετε κατι να κανω για να γεινει καλα;
Κανονικά θα πρέπει να αγοράζεις συσκευασμενη τροφή που είναι πιο καλή για τα πουλιά μας και όχι χύμα.Αν εννοείς ότι αγοράζεις αυτές τις βιταμίνες τις απλές στα σακουλάκια ούτε αυτές κάνουν... Το Μόνο που κάνουν είναι να παχαίνουν τα πουλιά μας.
Και όσο για τις πατηθρες αλλαξετες με την πρώτη ευκαιρία σε ξύλινες. Αυτές δεν είναι κατάλληλες ασε που πολλές φορές μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα ποδαράκια τους...
Εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά ο φιλαράκος σου, περαστικά! 🙂
 
Ευτυχία δώσε οπωσδήποτε έμφαση στη διατροφή του. Και ας ελπίσουμε να είναι έτσι από αυτό! Πάρε συσκευασμένη επώνυμη τροφή/μείγμα σπόρων μάρκας δηλαδή, ΟΧΙ χύμα, κόωες τις κίτρινες, πράσινες, μωβ βιταμίνες που δίνουν σε χύμα σακουλάκια και καταστρέφουν το συκώτι, 2-3 φορές την εβδομάδα να βράζεις για 12-15 λεπτά βραστό αυγό και να του δίνεις, και 2-3 φορές την εβδομάδα να βάζεις στο νεράκι του κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα, βιταμίνες δηλαδή που μπαίνουν στο νερό. Επίσης άρχισε να του μαθαίνεις να τρώει λαχανικά/φρούτα/χορταρικά/βότανα που τους κάνουν καλό! Να του τα προσφέρεις σε μικρή ποσότητα, πλυμένα στην αυγοθήκη. :)

Επίσης να καθαρίζεις συχνά το κλουβί και τον πάτο του κλουβιού και να αλλάξεις πατήθρες όπως είπε και η Εύα. Να πάρεις πατήθρες από φυσικό ξύλο που είναι οι καλύτερες για τα πόδια τους.

Η συμπεριφορά του πως είναι; Είναι φουσκωμένο, κοιμάται την ημέρα, κάθεται στον πάτο ή είναι ζωηρός και κελαηδάει;
Επίσης σε τι χώρο έχεις μόνιμα το κλουβί του; Τι ώρα κοιμάται και τι ώρα ξυπνάει ο μικρούλης σου;
 
φρουτα και λαχανικα τους δινω πολυ συχνα αυτος τωρα τον εχω μια εδβομαδα στα αλλα πουλακια τους δινω κανονικα σχετικα τα περιπιουμε αρκετα καθε μερα φρασκω νερακι και πολυ συχνα τα καθαριζω αυτος κελαηδαει αρκετα θα ελεγα ολοι μερα ειναι ζωηρως κανονικα απλα εγω παρατηρησα αυτο με τα πουλπουλα και θελω να το κανω αν μπορω να γινει καλα να ολοκληροσουν τα πουπουλα του κοιμαται οταν πεφτει ο ηλιος και ξυπναει μολις ξυμεροση... Δλδ μονο με διατροφη θα γινει καλα σε θεμα πουπουλιον πιο πολυβιταμηνουχο να παρω μου προτηνετε καπιο;
 
Αν αρχίσει να τρέφεται σωστά και ολοκληρωμένα, αν δεν μετακινείται, αν δε ζει σε ανήλιους και κλειστούς χώρους, αν δεν έχει θέματα υγείας και έχει αποπαρασιτωθεί τότε πολύ σύντομα θα καλυφθεί από πούπουλα κάθε κενό μέρος του δέρματος.
Τα άρθρα που σου πρότεινα καλύπτουν όλα τα της διατροφής
Για την υγεία από την ώρα που γράφεις πως είναι ευδιάθετο δε νομίζω να υπάρχει θέμα.
Από παράσιτα πάλι καλού κακού κάνε μια θεραπεία με κάποιο παρασιτοκτόνο όπως για παράδειγμα αυτό https://community.petbirds.gr/threads/chevi-tren-chevita.6881/ ή κάποιο άλλο φτηνότερο.
 
φρουτα και λαχανικα τους δινω πολυ συχνα αυτος τωρα τον εχω μια εδβομαδα στα αλλα πουλακια τους δινω κανονικα σχετικα τα περιπιουμε αρκετα καθε μερα φρασκω νερακι και πολυ συχνα τα καθαριζω αυτος κελαηδαει αρκετα θα ελεγα ολοι μερα ειναι ζωηρως κανονικα απλα εγω παρατηρησα αυτο με τα πουλπουλα και θελω να το κανω αν μπορω να γινει καλα να ολοκληροσουν τα πουπουλα του κοιμαται οταν πεφτει ο ηλιος και ξυπναει μολις ξυμεροση...
Όλα όσα μας γράφεις δείχνουν πόσο τα αγαπάς και τα φροντίζεις! Μπράβο σου γι αυτό!

. Δλδ μονο με διατροφη θα γινει καλα σε θεμα πουπουλιον πιο πολυβιταμηνουχο να παρω μου προτηνετε καπιο;
Δώσε έμφαση στη διατροφή του μιας και έχει αυτό το θεματακι.. Θα μπορούσε να είναι και κάποιου είδους ασθένεια αλλά από τις περιγραφές σου φαίνεται να είναι υγιέστατο! Απλα να κοψεις τις κίτρινες κόκκινες χύμα βιταμίνες!
Να σε ρωτήσω... Πτεροροια πέρασε; Είδες φτερά στο πάτο του κλουβιου; Μπορεί αυτό το κενό να οφείλεται στην πτεροροια. Ξέρω στις φυσιολογικές πτεροροιες δεν πρέπει να φαίνεται δέρμα, αλλά μπορεί ίσως με την ολοκλήρωση της πτεροροιας να βγάλει και εκεί νέα φτερά!
 
Ειχα περσι ενα καναρινι θηλυκο με το συγκρκεκριμενο προβλημα. Εχασε σχεδον ολα τα φτερα στο κεφαλι και του λαιμο αλλα ποτε δεν εμαθα τον λογο. Το εβαλα καπου μονο του, με πολυβιταμινες και εμπλουτισμενη διατροφη. Μετα απο αρκετο καιρο εβγαλε τα φτερα.

Απλα πρεπει να σιγουρευτουμε οτι δεν ειναι θεμα υγειας. Ελεγξε σε παρακαλω την κοιλια του. Αν δεις καποιο μελανο σημειο, βγαλε φωτογραφια και περασε την. Αν και νομιζω οτι ειναι απο στρεες.
 
Back
Top