Γενικά Μια απο τις χειροτερες μερες μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
πριν μια ωρα περιπου εχασα το αγαπημενο μου θηλυκο και δεν ξερω τα αιτια μαλλον δεν μπορουσε να γεννησει το αυγο ειμαι παρα μα παρα πολυ στενοχωριμενος, δεν μπορω να το πιστεψω .
 
Φίλε μου δυστυχώς αυτά συμβαίνουν. Είναι σαν να χάνεις αγαπημένο φίλο.Λυπούμαστε όλοι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Φίλε λυπάμαι πολύ. Κρίμα για το πουλάκι.
δεν ξερω τα αιτια μαλλον δεν μπορουσε να γεννησει το αυγο
Η γνώμη μου είναι να εξετάσεις αν πράγματι είναι αυτός ο λόγος. Ετσι την επόμενη φορά που θα τύχει κάτι αναλογο θα το καταλάβεις γρήγορα και θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις(εύχομαι να μην σου τύχη ποτέ ξανά).
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Φίλε Άρη λυπάμαι πολύ. Έτσι είναι τα πουλιά έχουν πολλές χαρές αλλά και πολύ δυνατές λύπες. Αλλά έτσι είναι και η ζωή μας γενικότερα οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαθαίνουμε μέσα από τα πουλιά να ζούμε. Να χαιρόμαστε με τα όμορφα και να ξεπερνάμε τα δύσκολα και τα στενάχωρα. Εύχομαι σύντομα να σου δώσουν τα υπόλοιπα πουλιά πολλές χαρές και να ξεπεράσεις την τωρινή σου στεναχώρια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ευχαριστω φιλοι μου για το ενδιαφερον σας κοιταξα και οντος ειχε κολλησει το αυγο στην κοιλια της.
 
Αρη, δεν σου έδωσε το πουλί κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι είναι άρρωστο ή οτι κάτι το ενοχλεί; Οταν μία κανάρα δεν μπορεί να κάνει το αυγό κάθετε στον πάτο του κλουβιού φουσκωμένο και βαρια ανασένει επίσης κουνάει την ουρά του πανωκάτω. Προσοχή το κεφάλι δεν το έχει κρυμένο.
 
Λυπάμαι Άρη για την απώλεια που είχες, όμως αυτά συμβαίνουν σε όλους μας
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
ηταν ελαφρα φουσκωμενη το πρωι αλλα ηταν κινητικη καπως ετρωγε επινε νερο και τωρα το απογευμα παρουσιασε τα συμτωματα που ανεφερες παραπανω της εβαλα λαδι μηπως και γινει τιποτα προλυπτικα πιο πολυ αλλα δεν εγινε τιποτα.
 
Λυπάμαι πολύ Άρη. Μου έτυχε και εμένα μια φορά και στο τσαφ το πρόλαβα το πουλί. Του είχα κάνει μασαζ με λαδακι την κοιλιά, σπρώχνωντας απαλα το αυγό προς τα έξω. Δεν ξέρω αν ήταν καλό αυτό που έκανα πάντως έπιασε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
εσυ τυχερος ησουν αλλα εγω σταθηκα ατυχος την επομενη φορα αμα μου ξανασυμβει κατι παρομοιο θα ξερω πως να το αντιμετοπισω.
 
Άρη κρίμα για την καναρούλα...
Συμπτωματικά μου έτυχε σήμερα με μία θηλυκή καρδερίνα.
Ευτυχώς το πουλάκι σώθηκε (μιάμισι ώρα παιδευόμασταν να. Γεννήσουμε...).
Της έβαλα κομπρέσες με χλιαρό νερό στην κοιλιά, απαλές μαλάξεις με λάδι & από μία σταγόνα λάδι στο στόμα & στην αμάρα, προσπαθώντας να πάει & στον αυγοαγωγό.
Το απόγευμα που το συζήτησα σε κάποιο φόρουμ κάποιος φίλος μου ανέφερε ότι αν της χορηγούσα "υγρό ασβέστιο" θα γεννούσε ακίνδυνα σε 10 λεπτά.
Το "υγρό ασβέστιο" δεν το 'χω ακουστά, παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ας γράψει σχετικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Αρκεί να φτιάξεις ένα ενισχυμένο διάλυμα με το συμπλήρωμα ασβεστίου που χρησιμοποιείς και νερό και να χορηγήσεις στο πουλί μερικές σταγόνες στο στόμα. Στη συνέχεια χρειάζεται να τοποθετηθεί σε χώρο με αυξημένη θερμοκρασία (γύρω στους 30 βαθμούς) και αναμονή.

Το ασβέστιο (για τη σύσπαση των μυών) και η θερμότητα (για τη χαλάρωση της αμάρας και του υπόλοιπου σώματος) είναι απαραίτητα για να καταφέρει να γεννήσει το αβγό. Κάτι που κάνουμε συνήθως και ίσως να είναι λάθος, είναι να βρέχουμε τα πούπουλα της κοιλιάς είτε με λάδι είτε με ζεστό νερό (κομπρέσες), με αποτέλεσμα να χάνεται η θερμομονωτική τους ιδιότητα και άρα ένα από τα όπλα (ζέστη) που χρειαζόμαστε περισσότερο.
 
εχω εγω ασβεστιο σε υγρο λεγετε ostex solution της tafarm περιεχει Μεταλλικα στοιχεια, ασβεστιο μαγνησιο φωσφορο,Ιχνοστοιχεια, σιδηρο, χαλκο, μαγγανιο, ψευδαργυρο, Αμινοξεα, λυσινη, μεθειονινη, Πρωτεινες, λιπη, κυτταρινη.
 
Λυπαμαι παρα μα παρα πολυ!☹
Τουλαχιστον προλαβες να δεις παιδακια της, να εχεις τους απογονους της να τη θυμασαι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
οχι δεν προλαβα και αυτο ειναι που με καιει πιο πολυ οτι και την εχασα και δεν εχω και απογονους της.
 
Τι κριμα! Αυτες τις μερες ψοφανε πολλες καναρες.
Στεναχωρεθηκα πολυ ☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Αρη λυπαμε πολυ για το χαμο του μικρου σου φιλου. Δυστυχως αυτα συμβαινουνε οποτε κοιτας μπροστα και συγουρα θα εισαι ποιο προσεχτικος αν κατι δεν παει ξανα καλα με τους φτερωτους σου φιλους 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
οχι δεν προλαβα και αυτο ειναι που με καιει πιο πολυ οτι και την εχασα και δεν εχω και απογονους της.
Αχ σε καταλαβαινω απολυτα, κι εγω με αυτο το παραπονο ειμαι για τον Πιγκο μου☹
Εισαι κ μικρουλης κ ευαισθητος, στεναχωρηθηκα
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
φιλε σε καταλαβαινω απολυτα αν ειχες διαβασει προχθες που εγραφα οτι εχασα 2 θυληκες ηταν απο το ιδιο προβλημα τουλαχιστον τωρα ξερουμε κατι παραπανω καλη συνεχεια με τα πουλακια σου
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Back
Top