Αναπαραγωγή Μικρα αβγα απο νεα καναρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης glafkos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

glafkos

PB Member
Εγγραφή
11 Ιουν 2006
Μηνύματα
347
Πόλη
Αθήνα
Έχω 2 κανάρες που κάνουνε αυγά απλά παρατήρησα ότι στην κανάρα που είναι του 2007 και είναι η πρώτη φορά που κάνει αυγά τα αυγά της είναι λίγο πιο μικρά σε μέγεθος απο την άλλη που είναι μεγαλύτερη σε ηλικία(είναι του 2006)
Φταίει κάτι η έτσι γίνετε την πρώτη φορά;
 
Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό που θα σου πω, αλλά κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις κότες έχω να σου πω ότι και η κότα όταν κάνει για πρώτη φορά αυγά είναι σαφώς πιο μικρά από ότι θα κάνει στο μέλλον.
Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει και για τα καναρίνια.
 
Εγω θα σου πω την γνωμη μου αλλα οχι οτι δεν ειναι και η γνωμη του στεφανου σωστη εγω προσωπικα πιστευω οτι το μεγεθος του αυγου εχει σχεση απο τι ηλικια ειναι το καναρινι η απο τι οργανισμο εχει εχω ενα norwich το οποιο κανει αρκετα μικρα αυγα και εχω και μια θηλυκια απλη που κανει τα διπλασια αυγα σε μεγεθος απο το norwich.
 
μολις μετρησα τα αυγα των καναρινιων που ανεφερα παραπανω και της απλης καναρας ηταν 2 εκατοστα περιπου και της norwich ηταν 1,5 εκατοστα ειναι αρκετα χιλιοστα η διαφορα αρα της norwich θεωρουντε μικρα.
 
To proto aygo ekane 22 martiou, kanoniko megethos... kai to spase se 2 meres..
To deytero aygo ekane 27 martiou kai eina PAAARA poli mikro (1ekatosto peripou)...
To trito augo ekane 29 martiou ki einai kanoniko 1,5 cm...

Tora klossaei ayta ta 2 ayga diaforou megethos... Einai kanoniko auto? Giati tosi diafora;kai giati ta kanei me kathisterisi?
 
Back
Top