Γενικά Μοναδική λύση για τις αγορές μας το διαδίκτυο;

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Καλησπερα σε ολα τα φιλαρακια μου! Δημιουργησα αυτο το θεμα, γιατι θελω να θιξω ποσο τυχεροι ειναι οσοι ζουν σε μεγαλες πολεις! Αντιθετως οσοι ζουν στην επαρχια, οπως και σε πολλα αλλα ζητηματα, ειμαστε ατυχοι και δυστυχως επειδη δεν εχουμε επιλογες, ειμαστε αναγκασμενοι να ανεχομαστε να μας κοροιδευει ο καθε επιτηδειος ή να εξυπηρετουμαστε απο το internet.. Κι εδω ερχεται το ερωτημα:Πρεπει να νιωθουμε ενοχοι που δεν βοηθαμε την οικονομια του τοπου μας; Δεν θα γραψω παραπανω,θα καταθεσω μονο την εμπειρια μου και τα συμπερασματα δικα σας...

Αγοραζω πριν λιγες μερες απο το petmat πρωην karderines το σουπιοκοκκαλο της παρακατω φωτογραφιας(το μεγαλυτερο),το οποιο κοστιζει 0,92 λεπτα.

Μεχρι να τα παραλαβω ομως(αγορασα 6 στο συνολο) και επειδη χρειαζομουν ενα αμεσα, σκεφτηκα να επισκεφτω το ενα και μοναδικο pet shop του νησιου μας και να αγορασω ενα, για να κανω τη δουλεια μου. Ετσι κι εγινε. Παρακατω λοιπον σας δειχνω το μεγεθος και την ΤΙΜΗ του συγκεκριμενου σουπιοκοκκαλου..

Και σε περιπτωση που δεν φαινεται καλα, η τιμη ειναι 1,50 €.

IMG_20180226_203116_800x600.webp IMG_20180226_203132_800x600.webp IMG_20180226_203139_800x600.webp
 
το ενα και μοναδικο pet shop του νησιου μας και να αγορασω ενα
Η διαφορά στην τιμή μπορεί να οφείλεται στη συσκευασία, στην προετοιμασία, στην επιβάρυνση μεταφορικών και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Ασφαλώς μέσα σ' αυτά και το κέρδος.
Αν δε θέλουμε - θέλετε να κλείσει το ένα και μοναδικό πετ του νησιού σας.. στηρίξτε το.. και συζητήστε μαζί τους κάθε θέμα.. Ειδικά αυτό με τις τιμές.
επι της ουσίας τώρα...
Μια βόλτα στις κοντινές παραλίες του νησιού σου είμαι σίγουρος πως θα σου πρόσφεραν δωρεάν πολύ περισσότερα σουπιοκόκαλα.
 
Το θέμα είναι λεπτό και μπορούμε να μιλάμε για μήνες ασταμάτητα δίνοντας χιλιάδες παραδείγματα, δεν είναι μόνο τα πετ αλλά και αλλά πολλά προϊόντα ακόμα και τα καύσιμα!
Τώρα στο θέμα επί του παρόντος έχεις δύο επιλογές ή κάνεις παραγγελία για κανένα 6 μηνο σε αυτά που χρειάζεσαι και έτσι τα 6 ευρώ τις αποστολής ας πούμε ότι πιάνουν τόπο ή
. στηρίξτε το.. και συζητήστε μαζί τους κάθε θέμα.
 
Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και το "ίντερνετ" είναι ένα pet shop. Αν κάνουμε μια αναζήτηση για σουπιοκόκκαλα θα βρούμε διαφορετικές σε διαφορετικά μεγέθη. Μπορείς να συγκρίνεις όμως ένα ποσοστό προϊόντων. Θα κοιτάξεις τιμές από παιχνίδια, τροφές,ταίστρες, κλουβιά και αν δεις ότι είναι ακριβώς σε όλα τότε υπάρχει θέμα. Αν έτυχε να βγάζει λεφτά από το σουπιο κόκκαλο και να μπαίνει μέσα από την τροφή τότε είναι καθαρά θέμα μαγαζάτορα.
 
πραγματι ειναι ενα θεμα που απασχολη πολη κοσμο που ζη κυριως στα νησια. και στην κω υπαρχουν δυο πετ σοπ. Πολλες φορες σκευτηκα και προτηνα στους ιδιοκτητες να φερνουν και καποια πραγματα για μεσαιους παπαγαλους. 'συσκευασμενες τροφες, εξοπλισμο, κ. Α' απο την μια επιχειρηση ειδα θετικη ανταποκριση αλλα ποτε πραξη. και μαλιστα η μια εχει και εναν ζακο της επιχειρησης. μου ειπαν πολλες φορες οτι η χημα τροφη που φερνουν οτι ειναι αριστης ποιοτητας και να την περνω. Βεβαια δεν το εκανα ποτε. με ιδιοκτητες παπαγαλων που εχω μιληση μου ειπαν ολοι οτι παραγκελνουν απο ιντερνετ. το ιδιο κανω και εγω προσωπικα και δεν νοιωθω καθολου ενοχες εφοσον το πρωτο που εκανα ηταν να μιλησω με τις ντοπιες επιχειρησης. τελικα για πολους η παραγκελια μεσω διαδικτιου ειναι μονοδρομος.
 
Θα σας πω το εξης παιδια, μεχρι προτινος αγοραζα απο το συγκεκριμενο μαγαζι καναρινια. Τελικα τα καναρινακια κανεις δεν μπορει να πει με βεβαιοτητα οτι ειναι οντως τιμπραντο, αφου δεν φερουν κανενα δαχτυλιδι και δεν υπαρχουν πληροφοριες για την ταυτοτητα τους, συν του οτι τα αγοραζα 50€ το ενα. Γενικα ειναι ενα μαγαζι, αρκετα ακριβο και με πολυ μικρη ποικιλια. Εκτος αυτου, περασα χθες απ εξω και ειδα ενα σακι τροφη για καναρινια(manitoba)και το ειχε εξω στον ηλιο, προφανως για διαφημιση.. Μετα οποιος το παρει, δεν θα ειναι αλλοιωμενη η τροφη;

Πάντως τα προιόντα για λίγα πουλάκια δεν κοστίζουν πολύ, οπότε γνώμη μου να κοιτάμε και την ποιότητα εκτός της τιμής.
Κοιτα τα πουλια που εχω, δεν τα λες και λιγα😛, παντως δεν εχει σημασια το πολλα ή λιγα, κοιταζω σχεδον παντα την ποιοτητα, αλλα εχω δει και ακριβως ιδια προιοντα στο μαγαζι που λεμε, πολυ πιο ακριβα..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όντως θα πρέπει να στηρίζουμε την "οικονομία και επιχειρηματικότητα" του τόπου μας, αλλά από την άλλη πλευρά και η αισχροκέρδεια, η κακή ποιόητητα / συντήρηση / εξυπηρέτηση και η κοροϊδία είναι κατ' εμέ ζητήματα που δεν χωρούν κανένα παζάρι και καμία έκπτωση όσον αφορά στις επιλογές μου. Οπότε, και με δεδομένο (εφόσον ισχύει) ότι ήδη μου έχουν πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες (δεν θέλω αν θίξω τα πουλάκια αυτά καθαυτά που πήρες Κατερίνα μου, αλλά την πρακτική του να βαφτίζει ο έμπορος κάτι με άλλο όνομα και να πουλάει και μούρη επιπλέον), δεν θα πέρναγα ούτε απ' έξω.
 
Όπως δεν μπορείς να παίζεις ποδόσφαιρο με κανόνες μπάσκετ, δεν μπορείς να λειτουργείς σε μια καπιταλιστική αγορά με άλλους κανόνες.
Θα ψωνίζει καθένας, όπου βρίσκει την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής-εξυπηρέτησης.
Αυτό δεν αναιρεί την προτίμηση σε κάποια κοντινά σημεία αγορών αν αυτά υπάρχουν και υποστηρίζουν τουλάχιστον τα 2/3 των ανωτέρω.
Εξάλλου μια λίγο αυξημένη τιμή ενός προϊόντος σ' ένα μαγαζί της γειτονιάς μας, δεν το καθιστά τελικά και ακριβότερο, αφού ψωνίζουμε κατά βούληση και όσες ποσότητες επιθυμούμε, υπάρχει η γνωριμία και όλα τα ευκόλως εννοούμενα.
Αν όμως δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική, συμφωνώ με την Κατερίνα, τα διαδικτυακά καταστήματα είναι μονόδρομος.
 
Γιαννη μου συμφωνω απολυτα σε οσα γραφεις, γι αυτο το λογο κιολας, πλεον αγοραζω απο το διαδικτυο. Και οσον αφορα τα πουλακια, περασε καιρος, αλλα τουλαχιστον τωρα ξερω τι εχω! 🙂
 
ποσο τυχεροι ειναι οσοι ζουν σε μεγαλες πολεις
Αχ βρε Κατερίνα γιατί νομίζω ότι εμείς είμαστε άτυχοι που ζούμε στην μεγαλούπολη.
Καταλαβαίνω πως το λες όλο αυτό αλλά η γνώμη μου είναι ότι πρέπει
να στηρίξεις την τοπική κοινωνία που ζεις όσο μπορείς έστω και αν χάνεις λίγο
γιατί στην αντίθετη περίπτωση το χάσιμο σου θα είναι πολλαπλό.
Και να θυμάσαι καλύτερα μικρές και γνωστές κοινωνίες παρά μεγάλες και απρόσωπες
 
Επαρχεια τα παιιδια ενος ξεχασμενου θεου σε ολα τα φασματα της ζωης οχι μονο στα πουλια αλλα κ στης τροφες τους και στα αξεσουαρ τους, ενα θεμα που ειναι μεγαλος πονος απο μονο του
 
Επαρχεια τα παιιδια ενος ξεχασμενου θεου σε ολα τα φασματα της ζωης οχι μονο στα πουλια αλλα κ στης τροφες τους και στα αξεσουαρ τους, ενα θεμα που ειναι μεγαλος πονος απο μονο του

Αν σκεφτούμε ότι οι πτηνιάτροι είναι ελάχιστοι τότε μπορώ να πω ότι το βρίσκω λογικό τα ελάχιστα αξεσουάρ για τα πτηνά στα καταστήματα. Πέρα από τα δύο τρία τυπικά παιχνίδια, κλουβιά.
 
Η αλήθεια είναι οτι η ζωή τα λύνει απο μόνη της αυτά, αλλά τελικά κι' εγώ συμφωνώ οτι πρέπει να γίνεται μια προσπάθεια να ζήσουν και να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση τα επαρχιακά καταστήματα. Η επαρχία μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους μαγαζιά μόνο με μαζική συμμετοχή. Γι' αυτό οι σύλλογοι εκεί, καλούνται να παίξουν ένα πολύ σοβαρότερο ρόλο απο αυτόν των μεγαλουπόλεων. Σύλλογος με μαζικές παραγγελίες μπορεί να κατεβάσει το κόστος για τα μέλη του και να δώσει ταυτόχρονα δουλειά στους τοπικούς επαγγελματίες που θα καταλάβουν το συμφέρον τους και θα φερθούν ανάλογα.
 
katerinak
Έχω πάει σε 11.5 πετ σοπ ( το ένα δεν το λες και κανονικό ολόκληρο) εδώ Θεσσαλονίκη.
Έχω ξοδέψει 100€ σε βενζίνη για να το κάνω αυτό.
ΕΝΑ μόνο ανταποκρίνεται σαυτα που θέλω σαν πελάτης και είναι 20km μακριά από εκεί που μένω..
Έτσι πολλά πράγματα για τα καναρινάκια μου τα αγοράζω ιντερνετικά και από μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα..
Το μόνο καλό της πόλης είναι ότι υπάρχουν αρκετοί κτηνίατροι..
Μακάρι να μπορούσα να είχα τα καναρινάκια μου στο σπίτι μου στο χωριό είτε Χαλκιδική είτε Κρήτη...
 
Γιαννη εδω δυστυχως δεν υπαρχει κανενας κτηνιατρος που να γνωριζει απο πουλακια.Αυτο κι αν ειναι σοβαρο.. Κι ετσι, οπως εχω ξαναγραψει, παρακαλαμε μην μας παθουν κατι. Ετσι εχασα κι εγω προσφατα ενα καναρινακι(ειχα φτιαξει και σχετικο θεμα για οσους θυμουνται).Αν ειχαμε πτηνιατρο στο νησι,ισως και να το ειχα κοντα μου ακομη..
 
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις πετ σοπ, ιδίως για θέματα πουλιών. Τα περισσότερα έχουν ρίξει το βάρος (καλώς ή κακώς) στα σκυλάκια και τα γατάκια. Ενας διάδρομος και πολύ μας πέφτει για τα πουλιά, ακόμα και στα μεγαλύτερα πετ σοπ.
Σε θέματα παιγνιδιών και αξεσουάρ, ελάχιστα απ' τα πετ σοπ που έχω επισκευτεί με κάλυψαν σε θέμα ποικιλίας.
Στο ερώτημα της "στήριξης" της τοπικής οικονομίας θα με βρείτε, όχι αντίθετο, απλά διαφοροποιημένο. Θα στηρίξω την τοπική οικονομία και τα καταστήματα μόνο εφ' όσον και αυτά δείχνουν ότι με στηρίζουν και προσφέρουν ότι μπορούν καλύτερα. Γιατί στη σημερινή εποχή, που το διαδίκτυο μου δίνει εκατοντάδες άλλες επιλογές, βρίσκω τουλάχιστον κοροϊδία να ξοδέψω λεφτά, που σε όλους λείπουν, για κάτι που μπορώ να το βρώ ακόμα και στη μισή τιμή αλλού.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω το τελευταίο παιγνίδι που πήραμε στον Ερνέστο, ένα σπιραλ κορδόνι κρεμαστό, το οποίο βρίσκουμε εντος Ελλάδας από 8-15 ευρώ και το πέτυχα σε γερμανικό ονλάιν πετ σοπ στην εκνευριστική (για μένα) τιμή των 2 ευρώ.
Γιατί λοιπόν να το αγοράσω από την Ελλάδα;
 
Πρεπει να νιωθουμε ενοχοι που δεν βοηθαμε την οικονομια του τοπου μας;
Ένα από τα λάθη που κάνουμε ως καταναλωτές, πελάτες καταστημάτων, είναι η σύγκριση στις τιμές, παρόμοιων και όχι ακριβώς των ίδιων προϊόντων σε διαφορετικά καταστήματα. Αφού ξεκαθαριστεί αυτό, τότε προσωπικά δεν έχω ενοχές επειδή δεν επιτρέπω να με πιάσουν κορόιδο. Αν θέλω να κάνω κάτι για τον τόπο μου και τις επιχειρήσεις, μπορώ να ενημερώσω το κατάστημα σε περίπτωση που δεν γνωρίζει ότι δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικό και από κει και πέρα, είναι θέμα του επιχειρηματία.

Στην περίπτωση της Κατερίνας μιλάμε για σουπιοκόκκαλο. Επομένως, όχι δεν θα έδινα 1,5 ευρώ γι' αυτό, ακόμη και αν είχε πάνω του χρυσόσκονη.

Ειδικά για το σουπιοκόκκαλο, θα πήγαινα στον ψαρά του νησιού και θα του ζητούσα να μου δώσει μια σακούλα από δαύτα για να τα ετοιμάσω ώστε να μπορούν να δοθούν στα πουλιά. Πως προετοιμαζουμε το σουπιοκοκαλο για να μπει στο κλουβι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατερινα μου εμεις εδω (Λευκαδα) εχουμε 4 πετ σοπ! Και τα 4 ειναι της κακιας ωρας!
Ευτυχως σε αυτο που ψωνιζω εγω μπορω και συνεννοουμαι!
Του λεω τι θελω και παντα μου το φερνει!
Πολλες φορες εχω ψωνισει και απο το ιντερνετ, ειδικα αν θελω κατι αμεσα μιας και την επομενη μερα ειναι εδω!
Σιγουρα υπαρχει διαφορα στη τιμη αλλα αν βαλουμε τα εξοδα μεταφορας συνηθως στα 5€ μια η αλλη μου γυριζει!
Απλα σαν επαγγελματιας θεωρω οτι πρεπει να στηριξω το τοπο μου!
 
Αθηνά συν χείρα κίνει. Θεωρώ ότι δεν είναι αποκλειστικά δική σου δουλειά να στηρίξεις την τοπική οικονομία. Είναι και δουλειά των τοπικών επιχειρήσεων να παραμένουν ελκυστικές για τους συντοπίτες τους. Είτε μέσω της τιμής, είτε μέσω επιπλέον υπηρεσιών, τεχνογνωσίας ή οτιδήποτε. Ένα προτέρημα το έχουν, την αμεσότητα. Αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Πρέπει να υπάρχει και κάποιος άλλος λόγος για να τους προτιμήσουμε.
 
Back
Top