Γενικά Μοναδική λύση για τις αγορές μας το διαδίκτυο;

Παιδια συμφωνω πρεπει να στηριζουμε την τοπικη αγορα αλλα οχι να μας δουλευουν κιόλας. Μενω Γιαννενα αλλα ειμαι απο επαρχια πας εκει στο super m κ βλεπεις να σου πουλανε στη διπλη τιμη πραγμα που ειναι ενα συν ενα δωρο που το εχει χωρισει κ παροτι το βλεπεις που λεει οτι ειναι προιον προσφορας να το αρνείται. Ειναι δυνατον μετα καποιος να μην ανεβει Γιάννενα για τα ψωνια του;
 
Οχι Σταύρο πλέον δεν ξαναπάω.
Αφού σχολαστικά διάβασα εδώ πάρα πολλά άρθρα, είδα εκτροφεία, μεγάλωσα τα πουλιά μου και άρχισα να συγκρίνω καταλαβα πολλά.
Κρίμα που έγραψα κάτι τέτοιο ειδικά για αυτους. Ηταν στην αρχή και ημουν ενθουσιασμένος συγγνώμη.
Το είχα ξεχάσει.
Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο 'κλουβί' επί της Παπαναστασίου κοντά στην Οσία Ξενη.
 
Κρίμα που έγραψα κάτι τέτοιο
Δεν πειράζει Γιάννη. Γι' αυτό φτιάξαμε άλλωστε το θέμα, τις παρουσιάσεις και τις "κριτικές", ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε καλύτερα καταστήματα από αυτά που θεωρούμε καλά.

Μπορείς αν θέλεις να γράψεις και το "Κλουβί" στο θέμα Από ποιο Pet Shop ψωνίζετε;
 
σε ολα τα ειδη στην επαρχια υπαρχουν αυξημενες τιμες η και διπλασιες σε σχεση με αθηνα.
οι λογοι ειναι
1, οτι στην επαρχια για να επιβιωσουν πρεπει να πουλανε ακριβοτερα γιατι εχουν λιγοτερο τζιρο απο οτι στην αθηνα
2, αυξημενα μεταφορικα
3, τα τοπικα επαρχιακα καταστηματα δεν εχουν ανταγωνισμο που υπαρχει στην αθηνα (οπου πχ. Με το μετρο μπορεις να πας σε διπλανο δημο γρηγορα)


** προσωπικο παραδειγμα οι τιμες στην λαικη της Καρδιτσας ειναι 50% + απο οτι σε λαικη στην αθηνα
(λογω τζιρου και ιδιοπαραγωγης)
 
σε ολα τα ειδη στην επαρχια υπαρχουν αυξημενες τιμες η και διπλασιες σε σχεση με αθηνα.
Δεν ξέρω τι και πως, αλλά εχω ακριβώς την αντίθετη γνωμη, ειδικά για προϊόντα όπως το κρέας ή τα λαχανικά.
Τα σαμπουάν μπορεί,τα βασικά μέσα διαβίωσης όμως.
 
Δεν ξέρω τι και πως, αλλά εχω ακριβώς την αντίθετη γνωμη, ειδικά για προϊόντα όπως το κρέας ή τα λαχανικά.
Τα σαμπουάν μπορεί,τα βασικά μέσα διαβίωσης όμως.
απο προσωπικη εμπερια τα ειδη διατροφης ειναι ακριβοτερα
στην επαρχια
εξαρταται βεβαια που ψωνιζεις πχ αλλες ειναι οι τιμες σε ενα λουξ κρεοπωλειο στην Κηφισια που ειναι πιο πλουσια στρωματα και αλλες στην κεντρικη αγορα
 
εξαρταται βεβαια που ψωνιζεις πχ αλλες ειναι οι τιμες σε ενα λουξ κρεοπωλειο στην Κηφισια που ειναι πιο πλουσια στρωματα και αλλες στην κεντρικη αγορα
Φυσικά η κεντρική αγορά είναι οικονομική, είναι όμως και εξωπραγματική σαν λύση για τον πληθυσμό και τις μετακινήσεις της Αθήνας.
Και εγώ απο προσωπική εμπειρία θεωρώ ασύγκριτο το κόστος ζωής γενικά, μεταξύ επαρχίας και κεντρικών πόλεων.
Ευκαιρίες στην επαρχία βρίσκονται παντού λόγω των τοπικών βιομηχανιών πρωτογενούς παραγωγής. Επίσης οι μεταξωτές κορδέλες δεν περπατούν εξαιτίας του γεγονότος οτι ο τοπικός πληθυσμός είναι βαθιά εξοικειωμένος και με την κτηνοτροφία και με τα οπωροκηπευτικά,τα οποία αν δεν τα έχουν στο σπίτι τους,τα έχει ο γείτονάς τους. Οι μετακινήσεις στα σουπερ μαρκετ ανα κωμοπόλεις, λόγω προσφορών, είναι πιο αποδοτική στην επαρχία απο ότι στην Αθήνα λόγω χρόνου, δηλαδή αν ψωνίζει κανεις σωστά ούτε τα μακαρόνια είναι ακριβά.

ΥΓ:Οι τιμές στην λαική επαρχίας πέφτουν στις 12, ενω εδώ απο τις 2 και μετά.
 
Τελικά το συγκεκριμένο σουπιοκόκκαλο από την ίδια εταιρία το είδα σε 3 διαφορετικά πετ σοπ στα Γιάννενα στην ίδια τιμή. Ήταν σε όλα το πιο ακριβό (1.5€) και μετά οι τιμές έπαιζαν στο 1.25 μέχρι 1.40
Στην Λευκάδα μόνο έχω βρει με 1€ μέχρι στιγμής.
 
Αφού είδαμε ότι η τιμή είναι σταθερή αν θέλουμε να έχουμε μια σωστή άποψη θα πρέπει να δούμε αν παρά το μέγεθος που είναι μικρό χρησιμοποιούν κάποιες ουσίες που κάνουν τα πτηνά μας να τα κατασπαράζουν με μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Αυτό θα ήταν ένας καλός λόγος για την διαφορά της τιμής. Από την άλλη αφού ένα βράσιμο είναι αρκετό για τα μικρόβια τότε ότι πρόσθετο υπάρχει το θεωρώ περιττό για τον συγκεκριμένο σκοπό που τα χρησιμοποιούν τα σουπιοκόκκαλα.
 
Παντως εμενα τοσο τα καναρινια στα κλουβια με τα απλα σουπιοκοκκαλα, οσο και τα καναρινια με τα συγκεκριμενα σουπιοκοκκαλα, την ιδια συμπεριφορα-προτιμηση εχουν. Δεν δειχνουν τρελλη προτιμηση σε αυτα. Που μαλλον σημαινει, πως δεν υπαρχει κατι παραπανω στα ακριβα σουπιοκοκκαλα..
 
Στηρίζω τα συνοικιακά/τοπικά καταστήματα σε περίπτωση που έχουν αυτό ακριβώς που θέλω στη σωστή τιμή.
Αν υστερούν σε ποικιλία ή φουσκώνουν τις τιμές επιδιώκοντας υπερκέρδος δε βρίσκω λόγο να τους στηρίξω.
 
Back
Top