Φροντίδα Μονκ και Budgie μαζι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης liaktas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

liaktas

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
167
Πόλη
Νεο Φαληρο
Καλησπέρα, σήμερα είχα επισκέψεις στο μπαλκόνι μου. Ένα πράσινο κίτρινο (φωτογραφία θα ανεβάσω αύριο) αγνώστου φύλου και αρκετά αγριεμένο budgie (μας χόρτασε δαγκωνιές) με επισκέφτηκε. Τα παιδιά κάνουν σαν τρελά θέλουν να το κρατήσουν, εγώ είμαι ψιλό σκεπτικός. Το θέμα ειναι το εξής, μετά και την περίοδο της καραντίνας μπορείς να προσπαθήσεις να βάλεις budgie και Μονκ μαζί ή θα γίνει της Κορέας;

Ευχαριστώ.
 
@meniam η καραντίνα για ένα μήνα σύμφωνα και με το άρθρο αυτό θα γίνει ξεχωριστά… Για το μετά ρωτώ. Υπάρχει κανείς που το έχει επιχειρήσει ή να κάνω κίνηση να το δώσω άλλου το budgie…
 
@liaktas Το πιθανότερο να είναι κάποιου το μικρό.
Ανέβασε ένα thread εδώ μήπως κάποιος το ψάχνει. Εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης εάν μπορείς κράτα το.
Μετά την καραντίνα θα σου πρότεινα να μην συναντηθούν. Φυσικά δεν μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά στο ίδιο κλουβί! Τα μονκ είναι μεγαλύτεροι από τα μπατζι και θεωρούνται από τα πιο κυριαρχικά είδη ειδικά με το κλουβί τους. Σπάνια θα μπορέσουν να συμβιώσουν ειρηνικά εκτός κλουβιού.
Επίσης τα περισσότερα πουλιά που βρέθηκαν από έξω είναι φορείς ασθενειών που μεταφέρονται στα ήδη υπάρχοντα πουλιά. Εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης του πουλιού να το πας σε πτηνιατρο για ένα προληπτικό check up.
 
@Ledagcc το σκέφτηκα αυτό (για την φωτό και θα την ανεβάσω αύριο με τον ήλιο το πρωί γιατί τώρα το έχω μόνο του για να ηρεμήσει) αλλά δεν έχει δαχτυλίδι… Το βρήκα να τρώει ψωμί στην πλατεία με τα περιστέρια. Τώρα ότι τα Μονκ είναι όντως κυριαρχικά ζωντανά το έχω καταλάβει από το χρονικό διάστημα που έχω την δικιά μου απλώς ρωτώ να δω αν κανείς έχει βάλει ποτέ budgie και Μονκ μαζί και αν έχει καμία εμπειρία από την συμβίωση. Πχ budgie κει Κοκατιλ έχω δει, Μονκ και Κοκατιλ παλι έχω δει κτλ κτλ…
 
Αναστάση τα δύο αυτά είδη δεν μπορούν να ζήσουν στο ίδιο κλουβί. Αν είστε διατεθιμένοι να αποκτήσετε δεύτερο πουλί σε δεύτερο κλουβί τότε καλώς. Αν δεν μπορείτε τότε βάλτο εδώ στο φόρουμ αν θέλεις για να πάει σε κάποιον που θα το βλέπουμε και να μπορούμε να συμβουλέψουμε.
 
@φιλομαθης το άρθρο που μου έστειλες είναι πολύ κατατοπιστικό ευχαριστώ παρά πολύ για τις πληροφορίες @Φοίβος θα ανεβάσω αύριο φωτογραφία…

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες..
 
Να εισαι καλα @liaktas . Λιγο να ψαξει κανεις και βρισκει πολυ υλικο για μελετη η αληθεια.
Επειδη καποιος μπορει να το ψαχνει θα αξιζε λιγος κοπος και χρονος μηπως βρεθει ο ιδιοκτητης οπως ειπαν τα παιδια πιο πριν.
Καλη συνεχεια.
 
@φιλομαθης ρε σύ δεν έχει δαχτυλίδι πρώτον και δεύτερον να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά εγώ είμαι Νέο Φάληρο νομίζω είναι λίγο μακριά… συν ότι ήταν πριν από ένα χρόνο;!
 
@liaktas το δακτυλιδι δεν ταυτοποιει τον ιδιοκτητη οταν υπαρχει αλλα τον εκτροφεα και δινει πληροφορια για το ετος γεννησης του.
τα δυο παιδια το ανεφεραν εδω οπως θα το ανεφερες και εσυ αν ειχες χασει το δικο σου.

Το προτεινα σαν σκεψη δεν σε υποχρεωνει κανεις να το κανεις να το ξεκαθαρισουμε. Οπως αρεσει στα παιδια σου μπορει να το εχασε καποιο παιδι θεωρητικα. στα αρθρα εχει καποια φωτο αν δεις.

τωρα για το μακρια δεν ισχυει.αν εχεις δει ringneck ,σαν παραδειγμα το λεω, σε ελευθερη πτηση θα καταλαβεις οτι δεν ειναι προβλημα για οποιο πλασμα εχει το χαρισμα της πτησης.
Το οτι το βρηκες να τρωει στην πλατεια να τρωει ψωμι μαζι με τα με περιστερια ( Post 5) ισως δειχνει οτι ειναι καιρο εξω αλλα στο Post 1 ανεφερες οτι ειχες επισκεψεις στο μπαλκονι σου. Το ειχες σταμπαρει στην πλατεια και σημερα ηρθε στο μπαλκονι σου?
 
η φωτο ειναι απο αυτο που χαθηκε αγια βαρβαρα που σου εστειλα πιο πριν..δεν το ανοιξες το link καν μου φαινεται.. 😂
[automerge]1665258227[/automerge]
να κανω tag την κοπελα που το εχασε ..αν το δει.. να σου στειλει εκεινη τυχον εξτρα φωτογραφιες?
εγραφε τοτε αν διαβασεις οτι ανεβηκε απο τον σταυρο και στο fb του petbirds η ιδια αγγελια απωλειας. μηπως εχει εκει επιπλεον φωτο?
 
Back
Top