Γενικά Μου έφεραν ένα αρσενικό καναρίνι και έχω απορίες

Γράψε τα στοιχεία που αναφέρει το δακτυλίδι και το χρώμα του.Ισως αυτό βοηθήσει στην επιβεβαίωση της εντύπωσης που έχω οτι πρόκειται για ένα καναρινάκι χρώματος, Σατινέ κόκκινο non intensive

CP16
FOI B16
82

Αυτά έγραφε πάνω στο δαχτυλίδι του απο όσο μπόρεσα να διακρίνω. Για μικρό μου τον έφεραν, μάλλον ειναι κοντά στα 2 έτη
 
Eίναι γεννημένο το 2016 (Β16) απο Ιταλό εκτροφέα ( FOI CP16) και έχει α/α 82 .

Ωραία. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Σχετικά με το είδος του, παραμένεις πεπεισμένος οτι ανήκει στην κατηγορία που ανέφερες στο 1ο σχόλιο σου;
 
Η μόνη αμφιβολία μου είναι, μήπως αντί για ΣΑΤΙΝΕ είναι απλά ένα κακό ΙΖΑΜΠΕΛ . Αλλά από την φωτό νομίζω οτι το μάτι είναι κοκκινωπό και αυτό συνηγορεί για ΣΑΤΙΝΕ. Αν ψάξεις λίγο θα βρείς τον εκτροφέα στα μέλη του συλλόγου του 😉 και πιθανότατα τις ποικιλίες που εκτρέφει.
 
Κύριε Μάκη πρότεινα τον παράγοντα οπάλ λόγω του ότι το ξέπλυμα της μελανίνης είναι πολύ ομοιόμορφο, σε όλο το πλάτος του φτερού. Πέρα απο αυτό το να αναγνωρίσεις καφέ οπάλ απο φωτογραφία είναι και πολύ ψαγμένο!Για το χιονέ πτέρωμα συμφωνώ ή τουλάχιστον σε κάτι ενδιάμεσο. Νομίζω αυτό το σημείο (πτέρωμα) είναι που μου μπερδεύει όλο τον φαινότυπο. Παρόλα αυτά το χιονέ ιζαμπέλ είναι αρκετά αληθοφανές!

kanou_tom μπορείς ενημερωτικά να ρωτήσεις τον εκτροφέα, στη φάση που βρίσκεσαι βέβαια οι μεταλλάξεις είναι κατι δευτερεύον. Θέλω να πω μην "καείς" στο διάβασμα.
Έχει και Blog ο τύπος όπου εκτρέφει Ιζαμπελ αλλά και Αχάτες παστελ και Καφε.
https://icanarinididiego.jimdo.com/
Facuetti Diego
RNA CP16
Via Izano 62 - Crema (CR)
Tel. 0373 82847
Cell. 3394996235
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δημήτρη, δεν είδα την αναφορά σου σε ΟΠΑΛ . Καφέ Οπάλ όμως δεν είναι σίγουρα και μόνο απο την απόχρωση των ποδιών.Αλλά ούτε απο μελανίνη, ούτε απο γράμμωση, ούτε απο γενική εντύπωση δείχνει οπαλ. Εξ ' άλλου η ουρά του πουλιού που δεν έχει πολύ λιπόχρωμα δείχνει καθαρά αραιωμένο μπέζ και καθόλου μπλέ παράγοντα (όπως και πουθενά σε όλο το σώμα). Η κατηγορία πτερώματος είναι χιονέ σίγουρα (μη σε παρασύρει η μάσκα) αλλά με ελαττώματα.Ιζαμπέλ σωστό θα ήταν αν είχε πολύ πιο σκούρα γράμμωση και πολύ πιο φαρδιά μιας και είναι χιονέ. Αν το είχα στα χέρια μου όπως ξέρεις με έναν έλεγχο στο μάτι όλα τα ερωτηματικά πήγαιναν στην άκρη. Αν μου έλεγες οτι πρόκειται για έναν Αχάτη Εουμο κόκκινο Ιβουάρ χιονέ δεν θα έλεγα τίποτε, παρα μόνον οτι η φωτογραφία τον αδικεί 😉 (πολύ μπέζ αντι ανοικτό καρυδί). Φυσικά οι αλληλοκαλύψεις των φαινότυπων μεταξύ διάφορων μεταλλάξεων στο χρώμα είναι απο τα γνωστά "προβλήματα".
 
Back
Top