Διατροφή Μου ζητάει ο ζακό κρέμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ιβαν

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
347
Πόλη
θεσσαλονικη
Καλησπέρα , είναι το δεύτερο βραδυ στον 1 μήνα περίπου που τον έχουμε που θέλει πολύ έντονα να πιπιλισει το δάχτυλο μου..δηλαδή έτσι μου δίνει την εντύπωση … το έκανε και πιο πριν απλά εχθές και σήμερα πολύ έντονα … μου ζητάει κρέμα πιστεύεται ;
[automerge]1673640257[/automerge]
Εδώ φαίνεται να το κάνει
 

Συνημμένα

  • 949EB26B-E006-4493-9FDB-9B92ABB17AA4.webp
    949EB26B-E006-4493-9FDB-9B92ABB17AA4.webp
    230,2 KB · Προβολές: 12
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
… μου ζητάει κρέμα πιστεύεται ;
Οχι, με αυτό που κάνει δείχνει ότι προσπαθεί να σε ταΐσει γιατί σε έχει διαλέξει για ταίρι του.
Είναι μια συνηθισμένη κίνηση που κάνουν οι παπαγάλοι που ζούνε μόνοι τους στους ανθρώπους που τους φροντίζουν.
Αυτή η παλινδρόμηση, είναι μια απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά που σχετίζεται κυρίως με τα γονικά ένστικτα των πτηνών.
Κατά τη διάρκεια της παλινδρόμησης, ο παπαγάλος κουνάει το κεφάλι του και τεντώνει το λαιμό του.
Είναι πολύ πιθανό εάν συνεχιστεί να βγάλει και τροφή από το πρόλοβο του.
Στους νεαρούς παπαγάλους, θεωρείται μια φυσιολογική συμπεριφορά απογαλακτισμού, καθώς ο γονέας ταΐζει τα μικρά τους μέσω τροφής που αναρροφά.
Σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε αυτό που κάνει, το αντίθετο μάλιστα με ήρεμες κινήσεις προσπαθούμε να τραβήξουμε το δάχτυλο μας από το στόμα του, προσπαθώντας παράλληλα να του δώσουμε κίνητρο να ασχοληθεί με μια άλλη δραστηριότητα.,
Η χρόνια παλινδρόμηση μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως, αφυδάτωση, απώλεια βάρους, διαταραχές των ηλεκτρολυτών, και πνευμονία από εισρόφηση της τροφής.
 
@Vada , εάν δε αρχίσει να κιτρινίζει το ματι δεν έχει αναπαραγωγική δραστηριότητα καθόλου. Τα ταισμενα στο χέρι ζακο παραμένουν χροοονια μπερδεμένα να ταλαντεύονται με τη φύση τους. Εξερευνεί το δάχτυλο η/και ζητάει τροφή. Τα πούπουλα του ειναι όλα μαζεμένα επισης.
Το Μάτι του με προβληματίζει λιγο ως προς τους μήνες του. Αλλά ο φωτισμός στη φωτό μπορεί να φταίει.
@Ιβαν Αυτή την περίοδο π είσαι τόσο αγχωμένη σου φαινεται αποξενωμένο το ζακουδακι σου πρέπει να καταλάβεις ειναη μωρό. Μαύρα μάτια μετά γκρι μάτια. Θαντα νοσταλγείς αυτά μετά από λιγα χρόνια κατλαβαινεις ΔΕΝ θα το δεις ξανα ποτε έτσι ☺️☺️☺️☺️☺️
 
εάν δε αρχίσει να κιτρινίζει το ματι δεν έχει αναπαραγωγική δραστηριότητα
Νομίζω ότι δεν έχω αναφερθεί πουθενά σε αναπαραγωγική δραστηριότητα.
Αυτό που λέω είναι ότι η συμπεριφορά αυτή δείχνει σχέση αγάπης και στοργής
του παπαγάλου με τον άνθρωπο που το φροντίζει, και τους λόγους που δεν πρέπει να παγιωθεί και να γίνει συνήθεια.
Επίσης γράφω:
Στους νεαρούς παπαγάλους, θεωρείται μια φυσιολογική συμπεριφορά απογαλακτισμού, καθώς ο γονέας ταΐζει τα μικρά του μέσω τροφής που αναρροφά.
 
@Vada όταν αναμασαει τροφή ένα ζακο έχει ήδη μπει στη σεξουαλικη ωρίμανση. δεν είναι μια απλή ένδειξη στοργής. Τα ζακο εξαρτώνται το ένα απο το αλλο για την επιβίωση των νεοσσών αλλά και της κλωσσας. Αναμάσημα τροφής λοιπόν και μετά ταισμα είναι κάλεσμα για ζευγαρωμα κ αναπαραγωγή. Δεν είναι απλή ένδειξη στοργης. Είναι ξεκάθαρο κάλεσμα εφόσον το ένα μέλος ταιζει εξολοκλήρου το αλλο και οχι τους νεοσσούς στη διάρκεια της αναπαραγωγης. Και είναι λογος Να ζευγαρώσει ο ένας τον αλλο εφόσον θα εξαρτάται η επιβίωση τους και η επιτυχία τους όταν έρθει η ώρα. Εάν ο αρσενικοσ δεν ταιζει ικανοποιητικά τη θηκυκια πολύ πριν την αναπαραγωγή τους εκείνη ΔΕΝ θα τον δεχτεί για αντρα της ΠΟΤΕ. Αυτή η δραστηριότητα αυτή η συμπεριφορά είναι συνπεριφορα επιδειξησ ικανότητας για να «ανοίξουν σπιτικό» και ξεκινα αυστηρά στη σεξουαλικη ωρίμανση η οποία εμφανίζεται στους 20 μήνες και ολοκληρώνεται στους 36. Σε μικρότερη ηλικία είναι εντελώς διαφορετικά ερμηνεύσιμη
 
Σε μικρότερη ηλικία είναι εντελώς διαφορετικά ερμηνεύσιμη
Δηλαδή, πως ερμηνεύεται;
όταν αναμασαει τροφή ένα ζακο έχει ήδη μπει στη σεξουαλικη ωρίμανση.
Το δικό μου ζακό πάντως το έκανε συχνά από την ηλικία των τεσσάρων μηνών που το πήρα.
Τώρα που είναι σχεδόν τριών ετών το κάνει πιο σπάνια.
 
Σε αυτήν την ηλικία δεν αναμασαει τροφή. Το δικό σου αν θυμάμαι καλά ζητούσε ταΐςμα με σύριγγα οχι να σε ταΐσει αυτο.
Δεν ερμηνεύεται κάπως γιατί δεν συμβαίνει τάισμα δεν έχει ιδέα πως αναμασιεται η τροφή και δεν θα έχει για μήνες ακόμη. Επισης τα πούπουλα ανασηκώνονται ελαφρά ακόμα κ τότε σε αυτή τη συμπεριφορά έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά το σώμα. δεν είναι μαζεμένα.

Από μια φωτό τέτοια φωτό καταλαβαίνεις ότι απλά εξερευνεί το δάχτυλο εφόσον με αυτο «συναλλάσσεται» μέρες τώρα η ζητάει τροφή. Αν ανοίγει και τρέμουν παράλληλα και οι φτερουγες τότε ζητάει τάισμα να το ταΐσουν με κρεμα.

Η δικιά σου είναι θηλυκιά. Αναμασούν και οι θηλυκες μια κ εκείνες ταΐζουν καποιες φορές τους αρσενικούς τους αλλλα είναι πταίσμα μπροστά στη συχνότητα που το κάνει ο αρσενικός προς το ταίρι του. Ο αρσενικός σκέψου πρέπει να την « ψήσει» ότι είναι ο κατάλληλος πολύ πριν την ζευγαρώσει.

Και Η δικιά σου λοιπόν θα το κάνει σίγουρα συχνότερα αλλα όταν οι ορμόνες της βαρέσουν κόκκινα και αυτο θα γίνεται εντονότερο στην αναπαραγωγική περίοδο στην προσπάθεια της να οδηγηθειται στα αυγά. Και όσο περναει ο καιρός και «καταλαβαίνει» τι την καλεί η φύση να κάνει τόσο περισσότερο θα μπερδεύεται. Για αυτο βλέπεις την πτεροφαγεια σε τέτοιο βαθμό στα ημέρα ζακο.
 
@thunderfck εννοείται φαίνεται πιο μικρός η πιο μεγάλος από το μάτι του ; Επίσης αυτό που λέτε παρακάτω με το τρέμουλο και τις φτερούγες μου το έκανε εχθές … ναι η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά αγχωμένη το καταλαβαίνω και εγώ
 
Από το μάτι του φαίνεται λιγο πιο μεγάλος. Λέγοντας λιγο εννοώ μήνες. Αλλά το δερμα στη περιοχή πάνω από το Ράμφος είναι ακόμα ροζ.
Είναι μωρό σκέψου δρν έχει ιδέα ούτε πως να επιτεθεί ούτε πως η απο που να φάει πως να πετάξει σωστά πως να προσγειωθεί σωστά τι είναι ασφαλές τι οχι τιπτ αυτο το διδάσκεις εσυ αλλά η άγρια φύση του είναι μέσα (λίγες οι γεννιες τα εξημερωμενα πολύ ισχυρό το ένστικτο τους και πολύ σκληρά πουλιά) .

Αυτο που πρέπει να καταλάβεις άμεσα είναι ότι είναι μωρό. βλεπεισ Ένα παπαγάλο ντυμένο έτοιμο. Αν το εβλεπες σαν ένα μωρό δε θα το τρομαζες θα του μιλουσες ήρεμα θα ανεχόσουν τα πάντα δε θα ηθελες να πανικοβάλλεται θα το προσεχες με ήρεμο τρόπο σαν κάτι ευαίσθητο και εύθραυστο. Εκείνο με τη σειρά του θα καταλάβαινε αμεσως τις προθέσεις και την ικανότητα σου και θα άφηνε τον εαυτό του να το «πας» εκει που πρέπει όπως Πρέπει.
Δε θα γίνει μόνο του μαζί σου θα αναπτυχθεί και έχετε πολύ δρόμο μπροστά αλλά πίστεψε με αξίζει.
(Τα μαύρα μάτια, επιστρέφω θα σου λείψουν στο μέλλον 🥰🥰🥰🥰)
 
Back
Top