Διατροφή Το πρόγραμμα διατροφής του κοκατίλ μου

Πολύ τρελό αυτό που θα πω, αλλά σήμερα έφαγε δύο κουταλάκια του γλυκού πέλλετ! Στην κανονική τους μορφή.


Μέχρι εχθές τα έφτυνε.
Έβαλα εχθές το βράδυ πέλλετς, ξυπνάω το πρωί τον ξεσκεπάζω. Γυρνάω στο σπίτι πριν καμία ώρα, βλέπω άδεια την θήκη. Λέω αποκλείεται, βάζω ακόμη ένα κουταλάκι και το εξαφάνισε!!
 
@φιλομαθης Καλό μήνα. Ναι σωστά. Δεν έχω κανένα σκοπό να κόψω τους σπόρους τελείως- απλά έβαλα πέλλετς ξανά γιατί νόμιζα ότι δεν του έβαλα το βράδυ και ότι μπερδεύτηκα. Ήθελα να δω την αντίδραση του, για αυτό ξανά έβαλα, δεν περίμενα να φάει.
Αμέσως μετά του έδωσα λίγο τσαμπί κεχρί και για βραδινό θα του δώσω σπόρους.
 
Η διαδικασία αλλαγής σε pellets στην πράξη είναι απλή και ισως κάποιους ακούγεται λίγο αντιδημοκρατική αλλά αποδίδει στην πλειονότητα αν τηρηθούν οι οδηγίες.
Τώρα για το αν θέλει ο φροντιστής να κόψει τελείως σπόρους αλλά να έχει λαχανικά και φρούτα στην διατροφή τους όπως άλλωστε συστήνουν και οι εταιρείες είναι άλλη κουβέντα.
 
  • Συμφωνώ
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης Η αλήθεια είναι ότι μάλλον εγώ είμαι πιο τρομαγμένη από αυτόν σχετικά με τα πέλλετ😅

Όσο για τους σπόρους, έχω διαβάσει ότι οι περισσότεροι προτείνουν να μην κοπούν τελείως από την διατροφή (κοκατιλ ειδικά). Δεν ξέρω ακόμη τι να αποφασίσω, πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη.
 
@marinazizel Τα πέλλετ τα δίνεις για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου όσον αφορά τη διατροφή του πουλιού, όχι για να βάλεις ένα μπελά ακόμη. Το αν θα δίνεις σπόρους ή όχι δεν είναι κανόνας, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Από τη στιγμή που ξεκίνησες τα pellets πρέπει να τα δίνεις ως βασική και μόνιμή του τροφή στο κλουβί. Μη βάζεις το ένα και βγάζεις το άλλο, απλά βάζε που και που μαζί με τα pellets και κάτι άλλο.
 
Μια ερώτηση, στην συσκευασία από τα πέλλετς έχει διαφορετική ποσότητα από τις οδηγίες στα ελληνικά. Πόσο να του δίνω περίπου;
Επίσης με τι συχνότητα; Του βάζω μισή ποσότητα το πρωί και την άλλη μισή πριν να κοιμηθεί. Εάν βάλω όλη την ποσότητα το πρωί την τρώει κατευθείαν.
 
στην συσκευασία από τα πέλλετς έχει διαφορετική ποσότητα από τις οδηγίες στα ελληνικά
καλησπερα σε ποιο προιον αναφερεσαι ακριβως?
και γιατι εχεις αγχος ? μηπως το προιον αναφερει δοσολογια για το συγκεκριμενο ειδος για την ηλικια και το επιπεδο δραστηριοτητας του δικου σου? ενα κοκατιλ που ζει σε aviary πχ 3Χ3Χ3 εχει τις ιδιες αναγκες και καταναλωση με το δικο σου?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης Harrison's adult super fine, δεν είμαι σπίτι τώρα να στείλω φωτό. Δεν νομίζω να έχει δραστηριότητα, μόνο γράφει για κοκατιλ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ρητορικο ηταν το ερωτημα προφανως δεν θα γραφει. κατα μεσο ορο βαρους ηλικιας κλπ υπολογιζουν.
οπως ειπε και ο σταυρος για καλο επιλεγεις pellets οχι για να εχεις ενα παραπανω αγχος..
μισο λεπτο
[automerge]1712847531[/automerge]

Daily Feeding Directions​

  • Feed fresh food daily.
  • To help reduce waste, feed as distinct meals.
  • Birds may eat all they want but use the table below as a guideline.
tbl-Adult-Lifetime-Super-Fine1.png


και το ιδιο ακριβως αναφερει και στο petbirds


ειδες κατι διαφορετικο απο το επισημο site αλλα και εδω το petbirds?
Τελος να σημειωσω οτι για κοκατιλ βλεπεις το ευρος της συνιστωμενης ποσοτητας ειναι καπως διευρυμενο
[automerge]1712847711[/automerge]
και το ιδιο πινακακι εχει και η συσκευασια συμφωνα με την φωτο απο το site
 

Συνημμένα

  • Adult-Lifetime-Super-Fine1-300x300.webp
    Adult-Lifetime-Super-Fine1-300x300.webp
    19,8 KB · Προβολές: 4
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης Και εγώ με βάση αυτό τον πίνακα του δίνω. Απλά έχει και έξτρα οδηγίες από avifood στα ελληνικά που γράφει 6-10γρ και μπερδεύτηκα.

Σας ευχαριστώ πολύ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
καλημερα. οταν λεμε avifood εννουμε το παρακατω?
[automerge]1712907939[/automerge]
γιατι η avifood στο Link αναφερεται σε ενα προσθετο δικο της στην τροφη. οδηγιες στα ελληνικα προφανως δεν εχει
Αν ειναι ευκολο καποιο Link για τις οδηγιες που αναφερεσαι θα ηταν χρησιμο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
η avifood ειναι ο εισαγωγεας / retailer για γερμανια της harrison
Επειδη πουθενα στο επισημο site δεν λεει αυτη την δοσολογια ουτε σε αλλους retailer που τσεκαρα τα sites τους ουτε η αρχικη εταιρια συστηνει προσθετο (palmgloss) ουτε αναφερει πουθενα την ποσοστωση 7-13% του σωματικου βαρους ...δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα ποιος εχει δικιο. μπορω ομως να επισημανω τα παρακατω
1)
  • Birds may eat all they want but use the table below as a guideline.
2) tsp θεωρητικα ειναι το κουταλακι του γλυκου αλλα εχεις ζυγισει και οντως ειναι 2 - 5 γραμμαρια βαρους τροφης που λεει το original πινακακι ?.Δεν ειναι ολα τα κουταλακια ιδια σε διαστασεις.
3) ο μεταφρασμενος οδηγος ειναι αποτελεσμα μηχανικης μεταφρασης και δεν το εχει τσεκαρει ανθρωπος. αλλιως δεν θα ανεφερε καναρινα ουτε συστηρησης ουτε μιρκα . επισης στο ελληνικο πινακακι αναφερει κουτ αλλα και κουταλακι .
προχειρομεταφραση θα ελεγα.
4) Do not offer vitamins unless directed by your avian veterinarian λεει η εταιρεια και η avifood παει να πλασαρει και το δικο της προιον(προσθετο) σαν αναγκαιο .
5) γιατι αγχωνεσαι τοσο πολυ. αφου μπορεσες και τα αποδεχθηκε και απο οτι φαινεται του αρεσουν , κρινεις απο την κατασταση του το βαρος τους τις κουτσουλιες του και αποφασιζεις αν θα του αυξησεις την ποσοτητα. ετσι και αλλιως η συγκεκριμενη ειναι σκαλες ανωτερη απο οποιο μιγμα και να του εδινες και αυτο διαλεγε τι θα τρωει
6) η harrison προτεινει τι πρεπει να περιεχει ιδανικα το καθημερινο του διαιτολογιο . οποτε κινεισαι οπως επιλεγεις


Other Foods​

A bird's daily diet should be 75-80% Harrison's Bird Foods, 15-20% organic dark green leafy or dark yellow meaty vegetables and fruits (including sweet potatoes, carrots, pumpkin, winter squash, broccoli, parsley, spinach, mango or papaya) and 5% omega-rich seeds and nuts (flax, chia, perilla, or JumpStart Omega)
 
Απλά έχει και έξτρα οδηγίες από avifood στα ελληνικά που γράφει 6-10γρ και μπερδεύτηκα.
καλησπερα
επειδη καποια στιγμη αναφερθηκε σε αλλη κουβεντα οτι οι εταιρειες δεν σου απαντανε αν δεν παρεις πρωτα το προιον τους παραθετω την σημερινη επικοινωνια μου με την Harrisson και την σημερινη επισης απαντηση τους
Μαρκαρω με Bold τα ενδιαφεροντα και εννοειται θα χρειαστω μια καλυτερη εικονα/pdf απο το εντυπο στα(κακομεταφρασμενα) ελληνικα για να τους το στειλώ σε επομενο email αν ζητηθει.

Customer Service <[email protected]>
5:39 μ.μ. (πριν από 1 ώρα)
προς "NIKOS, Customer, [email protected], Dana

Hi,

Thank you for contacting Harrison's Bird Foods.

Our food is nutrient dense, so birds will eat less . Therefore, the given dosage is approximately what a cockatiel would be expected to eat each day. You can certainly feed more if your bird would like more, but the 1.5-3 TSP is the expected volume for daily consumption.

Unfortunately we do not know why Avifood's directions are different, but will be happy to inquire about it.

We apologize for any confusion.

Please feel free to contact us if you have any further questions.

Thank you,

Patrecia Robinson – Customer Service
H.B.D. International Inc.
Harrison’s Bird Foods
P: 800-346-0269
P: 615-221-9919
F: 615-221-9898

-----Original Message-----
From: Customer Service <[email protected]>
Sent: Friday, April 12, 2024 4:11 AM
To: Customer Service <[email protected]>; [email protected]
Subject: New Message From Harrison's Bird Foods - Contact Harrison's Bird Foods

ON YOUR PRODUCTS PACKAGE THERE IS A TABLE MENTIONING THAT COCKATIELS SHOULD EAT 1,5 -3 TSP (2-5g) PER DAY.I SUPPOSE YOU MEAN TEASPOONS .OF COURSE YOU ALSO SAY "Birds may eat all they want but use the table below as a guideline."

ONE OF YOUR RETAILERS AVIFOOD (GERMANY) INCLUDES IN THE PACKAGE A "MANUAL" IN GREEK THAT SUGGESTS 3-6 tsp (6-10g)

I WOULD LIKE TO ASK WHAT IS THE CORRECT SUGGESTION TO FOLLOW AND WHY THERE IS A DIFFERENCE IN THE GUIDANCE.
ALSO THEY ARE SUGGESTING AN ADDITIVE OF THEIR OWN IN ORDER TO MIX WITH THE ORIGINAL PRODUCT.aRE YOU AWARE OF THAT ? I AM ASKING BECAUSE YOU CLEARLY MENTION "Do not use other formulated diets in conjunction with Harrison's or you could reduce the benefits"
PLEASE FIND THE LINKS TO AVIFOOD BELOW
Subject: QUESTION ABOUT DAILY RECOMMENDED DOSAGE HARRISON ADULT LIFETIME SUPER FINE FOR COCKATIELS Bird Species: COCKATIEL Bird Age: 7 YEARS OLD Current Diet (everything): HARRISON ADULT LIFETIME SUPER FINE + SEED MIXTURE Known Health Issues:
 
@φιλομαθης Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Με συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση αλλά προέκυψαν θέματα υγείας.
Ακολουθώ το άρθρο της Harrison's με τα ποσοστά. Αγχώνομαι γιατί όση ποσότητα και να του βάλω, την τρώει όλη, σε αντίθεση με τους σπόρους που τον έβλεπα ότι μπορούσε να σταματήσει. (δεν γνωρίζω το βάρος του)

Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία με τις εταιρείες, εάν χρειάζονται φωτογραφίες πείτε μου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Με συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση αλλά προέκυψαν θέματα υγείας.
Ακολουθώ το άρθρο της Harrison's με τα ποσοστά. Αγχώνομαι γιατί όση ποσότητα και να του βάλω, την τρώει όλη, σε αντίθεση με τους σπόρους που τον έβλεπα ότι μπορούσε να σταματήσει. (δεν γνωρίζω το βάρος του)

Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία με τις εταιρείες, εάν χρειάζονται φωτογραφίες πείτε μου.
Καλησπερα και περαστικα αρχικα.
Αν ειναι ευκολο ειτε το "manual" ενα σκαναρισμα να τους το στειλω ειτε φωτο που να φαινονται πληρως οι σελιδες. Δεν ειναι αναγκη να βγουν φωτο με υπεραναλυση αρα τεραστιο μεγεθος. Δεν θα εκτυπωσουμε αφισες . καθαρες να ειναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top