Φροντίδα Μπανάκι στα lovebirds

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariah
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mariah

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.011
Πόλη
Περιστέρι
Τωρα που εχει χειμωνιασει ειναι καλο να κανω μπανακι στα Lovebirds μου;Εννοω να τα ψεκαζω με λιγο νερακι! Τα εχω συνεχεια μεσα. Υπαρχει φοβος να κρυωσουν; Τα εχω σε δωματιο που δεν εχει ρευματα!
Σημερα το απογευμα τα εβλεπε ο αντρας μου να παιζουν με την ποτηστρα και να χωνουν το κεφαλι τους μεσα.Βρεχοντουσαν κανονικα!:DΜαλιστα μαλλωνανε ποιο να παει πρωτο στην ποτηστρα!:DΠοια ειναι η γνωμη σας;
 
Kαι βεβαια κανει να κανουν μπανιο αυτο ειναι και το σωστο θα ελεγα. Αφου τα εχεις συνεχεια μεσα και το δωματιο δεν εχει ρευματα τοτε ειναι το ιδανικο! Αγορασε τους μια μπανιερα απο αυτες που κρεμιουνται εξω απο μια πορτα του κλουβιου και βαλε νερο (οχι ζεστο καλυτερα) και αφησε τα να το ευχαριστηθουν! :D Να το αφηνεις μονο 1ωρα περιπου το νερο και αν δεις οτι χουν τελειωσει το μπανιο τους να αφαιρεις την μπανιερα αμεσα μεχρι την επομενη ημερα. :)
 
Σ'ευχαριστω πολυ μου λυθηκε και αλλη απορια...🙄Παω αυριο κιολας να τους παρω μπανιερα! 🙂
 
Λοιπον παιδια πηρα τελικα μπανιερα και την εβαλα μεσα! Εγινε ο χαμος!:DΣτην αρχη μονο την κοιτουσανε. Μετα ομως απο αρκετη ωρα οταν ειχα φυγει απο το δωματιο ακουγα κατι πλατσουρισματα. Παω να δω... Και τι βλεπω;😱Ο αρσενικος ειχε μπει ολοκληρος μεσα και πλατσουριζε. Το ευχαριστιοταν παρα πολυ!:DΗ θηλυκια τον κοιτουσε απο ψηλα! Παει και αυτη στην μπανιερα δειλα δειλα ενω ο αρσενικος ηταν ηδη μεσα και μαλωνανε για το ποιος να πρωτομπει. Μηπως επρεπε να παρω δυο μπανιερες; Τελικα ριξαν και την μπανιερα κατω.Αλλα τους αρεσε πολυ! Παιξανε! 🙂Την εβγαλα ομως αργοτερα αφου ειχανε τελειωσει γιατι την λερωσανε με τροφη και κουτσουλιες. Θα το κανουμε το μπανακι συχνα απο δω και περα!
 
Δεν ειναι φοβερο θεαμα οταν κανουν μπανιο; Εγω τρελαινομαι να τα βλεπω!:D
 
Μπράβο σου Mariah, καθαρά - καθαρά, όμορφα & καλομαθημένα τα Lovebirds σου, μαζί με το απίθανο θέαμα που παρουσιάζουν παίζοντας με το νερό! Τα σκουπίζεις καθόλου μετά το μπανάκι τους;
 
Τα σκουπίζεις καθόλου μετά το μπανάκι τους;
Λιγο δυσκολο να τα σκουπισω αφου τα εχω 3 εβδομαδες και ακομα φοβουνται παρα πολυ! Οταν πλησιαζω το κλουβι απομακρυνονται. Τουλαχιστον δεν πεταριζουν πλεον. Τα εχω σε ασφαλες δωματιο χωρις ρευματα μεσα στο σπιτι. Οντως καταπληκτικο το θεαμα! Σαν μικρα παιδακια πλατσουριζανε!
 
Αφού δεν υπάρχουν ρεύματα μες στο σπίτι, τότε δεν νομίζβ ότι υπάρχει πρόβλημα να μένουν έτσι μέχρι να στεγνώσουν μόνα τους!
 
Εμας οταν βαλαμε την μπανιερα πλησιασαν, ηπιαν νερο απο μεσα αλλα μπανιο δεν εκαναν, και αυτο 2-3 μερες οχι μια φορα... Την βαζουμε για 1-2 ωρες.
Παρολο που καθαριζονται μεταξυ τους πολλες φορες την ημερα.
 
Εμας οταν βαλαμε την μπανιερα πλησιασαν, ηπιαν νερο απο μεσα αλλα μπανιο δεν εκαναν, και αυτο 2-3 μερες οχι μια φορα... Την βαζουμε για 1-2 ωρες.
Παρολο που καθαριζονται μεταξυ τους πολλες φορες την ημερα.


Να την βαζεις συχνα. Θα την συνηθισουν σιγα σιγα. Και τοτε θα ξετρελαθουν. Και να τα εχεις μεσα στο σπιτι σε δωματιο χωρις ρευματα. Για να μην κρυωσουν μεχρι να στεγνωσουν.
 
Ένας τρόπος να σιγουρευτείτε ότι εκεί που έχετε το κλουβί, δεν έχει ρεύμα, είναι να βάλετε στο σημείο που τοποθετείτε το κλουβί, ένα κερί αναμένο και αν δεν τρεμοπαίζει η φλόγα, τότε είναι σίγουρα εντάξει! Το έιχα διαβάσει σε ένα βιβλίο για ινδικά χοιρίδια!
 
τελεια! Θα αρχισω να την βαζω καθε μερα μηπως και συνηθισουν!
 
Τους βαζω καθε μερα μπανιερα αλλα δεν κανουν τιποτα.. Σημερα ομως ειπα να τα κανω εγω ο ιδιος μπανιο...Ανοιξα στην αρχη το ντους χωρις να τα βρεχω και επλενα λιγακι το κλουβι τους... Μετα τα πιτσιλισα λιγακι και δεν αντεδρασαν καθολου φοβισμενα και οταν εσταξα λιγακι το νερο κοντα τους αρχισαν να βαζουν το κεφαλι τους απο κατω και να βρεχονται... Δεν βραχηκαν σχετικα πολυ αλλα ουτε και τρομαξαν...Απλα κλειναν και τα ματια τους που και που οταν βρεχοντουσαν... Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο...
Μετα τα εβαλα σε ενα μερος χωρις ρευματα και αερα οπως μου ειπατε και με μια σομπα λιγακι μακρια τους για να στεγνωσουν γιατι ηταν νυχτα... Δεν ξερω αν εκανα καλα... Μηπως θα σκασουν με την ζεστη... Παντως προς την μερια της καθονταν και καθαριζονταν... Επισης σε ολη την διαρκεια του καθαρισματος τους, κατουρουσαν συνεχεια...😕Ελπιζω να μην τους εκανα κατι κακο...☹
 
Μηπως φοβηθηκαν λιγακι; Καλο ειναι για μενα να μην ζοριζουμε τους μικρους μας φιλους.Αν το θελουν θα το κανουν απο μονα τους.Βαζε εσυ την μπανιερα και που θα παει θα συνηθισουν και θα μπουν.
 
ναι απλα σκευτικα οτι μηπως επιδη στο petshop δεν κανανε μπανιο ισως ηταν καλο να ερθουν σε μια πρωτη επαφη με το νερο για να το ξερουν και να κανουν και μονοι τους.
 
Απο τη φύση τους όλα τα πουλάκια ξέρουν τι να κάνουν για να περιποιηθουν τον εαυτό τους. Το καλύτερο θα είναι να τους πάρεις μια μπανιέρα και να τους βάζεις στο κλουβάκι τους. Και βέβαια την μπανιέρα θα τους της βάζεις πρωινές ώρες και όχι βράδυ...
 
Δυστυχως το εχω προσπαθησει αυτο πολλες συνεχομενες ημερες, αλλα δεν κανουν τιποτα...☹...☹Γενικα δεν κανουν τιποτα καινουριο... Ουτε με τα παιχνιδια που τους εβαλα παιζουν, ουτε τρωνε φρουτα και λιχουδιες με φρουτα που τους πηρα απο το pet shop...☹Κοιμουνται τις περισσοτερες ωρες της ημερας...☹Φοβαμαι οτι ειναι λιγο αδυναμα... Και χρειαζονται κατι να τα τονωσει.
 
Back
Top