Ασθένειες Μπατζι μαδαει την ουρα του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mihalis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι ιστό αλλάζουν Εύα; Μπορείς να γίνεις αναλυτική τι θέλεις να πεις;
Αμέ... Δηλ όταν είναι μικρά πάντα αλλάζουν όλο το εξωτερικό στρώμα"απο το ράμφος τους...
 
Αμέ... Δηλ όταν είναι μικρά πάντα αλλάζουν όλο το εξωτερικό στρώμα"απο το ράμφος τους...
Από βρέφη προς την ενηλικίωση αλλάζει το χρώμα, δεν ξεφλουδίζει το ράμφος. Όταν το ράμφος ξεφλουδίζει είναι πάντα σύμπτωμα τουλάχιστον διατροφικής ανεπάρκειας.
 
Εγώ βλέπω μόνο κολλημένα τα μικρά φτερά του προσώπου από το νερό σε ένα υγιές ράμφος.
Σίγουρα, λέει όμως Ανέστη πως κάτι βλέπει στο κάτω ράμφος που δεν φαίνεται στην φωτογραφία.
 
DSC_0213.webp DSC_0217.webp Λοιπον παιδια, την επιασα το πρωι πριν φυγω για δουλειακαι εβγαλα φωτο... Ελπιζω να μην ξαναχρειαστει να την ξαναπιασω με το ζορι, μεχρι και την κοπελια μου επιστρατευσα για την κανω καλα 😀...Ακολουθουν οι φωτογραφιες οι περιμενω τις γνωμες σας για να κλεισει και το θεμα, να μην σας ζαλιζω αλλο...

και απο την αλλη πλευρα του ραμφους ειναι ετσι... Εμενα παντως μου φανηκε σαν παλια χνουδια κολημενα χωρις να ειμαι γνωστης βεβαια..
 
Δεν δείχνει να έχει κάτι. Αφού εσύ κάτι, έστω και σαν κολημμένα χνούδια είδες, συνέχισε τους ψεκασμούς για να καθαρίσει, προσθέτοντας στο νερό λίγο μηλόξυδο. Το νερό να το αφήνεις λιγάκι να έρχεται στην θερμοκρασία δωματίου. Είναι κρύο ακόμα όπως κατεβαίνει από την βρύση.
Δίνε της αρωματικά βότανα χλωρά να τρώει ρίγανη και θυμάρι τακτικά.
Δεν χρειάζεται να κλείσει το θέμα, δεν κλείνουν κιόλας, εσύ γιατί βιάζεσαι; :)
 
να μην σας ζαλιζω αλλο...
Κοίτα, δεν μας ζαλίζεις καθόλου. Πραγματικά θα θέλαμε (προσωπικά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ) να δω την πορεία και την αίσια κατάληξη του ζητήματος που σε απασχολεί. Οπότε, αν έχεις την καλοσύνη, γράψε μας στην πορεία πως τα πάει, ότι αποκαταστάθηκε, βάλε και μια φωτό όταν το όλο ζήτημα ευοδώσει.
 
Εγινε παιδια ευχαριστω πολυ! Ειναι πρωτη φορα που γραφω σε φορουμ και δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει το ολο πραγμα.. Δεν βιαζομαι Μαρια απλα νομιζα πως σας απασχολω, αλλα αφου ειναι ετσι χαιρομαι! Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.. Θα σας Ενημερωσω για νεοτερα...

Τα αρωματικα βοτανα θα βαζω και θα τα βγαζω μεχρι καποια στιγμη να τα δοκιμασει;Η υπαρχει καποιος τροπος να την δελεασω; Εχω δοκιμασει λαχανο, καροτο, μαρουλι, μηλο, αυγο,τιποτα απο αυτα δεν ετρωγε...
 
Να σας πω και ενα περιστατικο με το θεμα της ουρας... Εχθεε το πρωι που ξυπναω ανοιγω το πατζουρι με το κλουβι διπλα στην τζαμαρια, καθομαι στον καναπε, απεναντι απο το κλουβι και περιμενω να περασει απ εξω καποιο πουλι για να δω την αντιδραση της... Περναει λοιπον πετωντας μια δεκαωχτουρα, μολις την βλεπει η παπαγαλινα, αρχισε να πηδαει σαν τρελη απο πατηθρα σε πατηθρα και να φωναζει παει στην γωνια του κλουβιου στα καγκελα, βαζει την ουρα αναμεσα απο τα ποδια, με το ενα ποδι κρατουσε το καγκελο και με το αλλο την ακρη της ουρας και αρχιζει να την τραβαει με το ραμφος... Τοτε σηκωθηκα πηγα κοντα και της λεω εντονα ΟΧΙ ΑΥΤΟ . Τοτε αυτη ξαναγυρισε στην πατηθρα και με κοιταζε... Ε μετα, μετακινησα το κλουβι να μην βλεπει παραθυρο και δεν το εχει ξανακανει!
 
μηπως θελει να ζευγαρωσει;
Ξέρεις μου πέρασε μια ιδέα από το μυαλό αλλά σκεφτόμουν αν βλέποντας άλλα πουλιά μαδιέται, θα ήταν καλή ιδέα να της πάρεις συντροφιά; Δεν είμαι σίγουρη. Είναι μια περίεργη συμπεριφορά που δεν έχω εμπειρία, ούτε καν έχω διαβάσει κάτι.
Ας περιμένουμε και άλλες γνώμες. Μην κάνεις κάποια κίνηση προς το παρόν. Ο χαλινός δεν είναι καφέ πάντως να φανερώνει οίστρο.
 
Επανερχομαι με εξελιξεις... Τις προηγουμενες μερες παρατηρησα στο κατω ραμφος εκει που ειχε τα σημαδια, να εχει πεταξει ενα εξογκωματακι, ηξερα οτι ειναι ακαρεα τελικα αλλα για σιγουρια την πηγα σε κτηνιατρο, ο οποιος δεν μου γεμισε το ματι, παρολο που μου ειπε οτι ασχολειται και με πουλια... Δεν το εξετασε απλα με εβαλε να το πιασω, του εδειξα τα σημαδια και μου ειπε οτι ξεκιναει ψωρακαι μου εδωσε μια αλοιφη pomada Tabernil να της βαζω ... Ξεκινησα εχθες να της βαλω αλλα δυσκολευτηκα αρκετα.. Δεν μπορουσα να της ακινητοποιησω το κεφαλακι γιατι προσπαθουσε να με δαγκωσει. Δηλαδη δεν με αφηνε να κανω σωστα την επαλειψη... Υπαρχει καποιος τροπος να την πιανω πιο ευκολα;Η αλοιφη που μου εδωσε θα κανει δουλεια η να παρω epithol οπως μου ειχατε πει;
 
Δεν το εξετασε απλα με εβαλε να το πιασω
Δεν μπορούσε ο ίδιος; 🙄
pomada Tabernil να της βαζω
Δεν ξέρω να την συγκρίνω με την epithol. Τώρα βάλε την και βλέπουμε.
Εσύ βλέπεις πως έχει κάτι το πουλί;
Ξεκινησα εχθες να της βαλω αλλα δυσκολευτηκα αρκετα.. Δεν μπορουσα να της ακινητοποιησω το κεφαλακι γιατι προσπαθουσε να με δαγκωσει
Παίρνεις ένα μικρό πανάκι, πετσετάκι κτλ. Τυλίγεις προσεκτικά να διπλώσουν σωστά τα φτερά πτήσης και κρατάς το κεφάλι δεξιά-αριστερά ακούνητο. Της δίνεις μια καθαρή μπατονέτα αυτιών να απασχολεί το ράμφος της και κάνεις την δουλειά σου.
Πρόσεχε, μικρές ποσότητες αλοιφής καθημερινά, απογευματινές ώρες που είναι πιο υποτονικά τα πουλιά και επίσης θα κοιμηθεί σε λίγο και δεν θα το ξύνει.
Δεν βάζεις βουναλάκι αλοιφής. Σε καθαρά χέρια σου, την δουλεύεις λίγο ανάμεσα στα δύο δάχτυλα και κάνεις εντριβή.
 
Μαρια, τι να σου πω μπορει να φοβοταν μην τον δαγκωσει😵.. Εχει ξεκινησει να τρωει χορταρικα και αυγο απο το χερι μου αλλα με προβληματιζει οτι ειναι παρα πολυ αδυνατο, δηλαδη πεταγεται το κοκκαλο... Τωρα στο ραμφος φαινεται οτι εχει μολυνση ναι,.. Αλλα οχι πολυ μεγαλη! την αλοιφη μου ειπε να την βαλω 3 φορες την πρωτη εβδομαδα,2 φορες την δευτερη εβδομαδακαι 1 φορα την τεταρτη και πεμπτη εβδομαδα!
 
Αν είναι ακάρεα από τις πρώτες μέρες θα δεις να πέφτουν κρούστες νεκρών ακάρεων.
Πάρε κεχρί σενεγάλης μίλλετ σε τσαμπιά, βάζε σουσάμι στους σπόρους που είναι παχυντικό και συνέχισε το αυγό και τα σκούρα πράσινα λαχανικά.
 
Back
Top