Γενικά Μπορείτε να με βοηθήσετε στην αγνώριστη είδους στο καναρίνι μου;

Πραγματικά κουράστηκα... Μέχρι τώρα προσπαθούσα να του βγάλω τα λέπια από τα ποδαράκια. Τα είχα μουλιάσει με ζεστό νερό αλλά δεν κατάφερα και πολλά να βγάλω. Τι θα κάνω; Του πέρασα με το πινελάκι το podagrine και μετά του έβαλα epithol. Αυτό μεταδίδεται και σε άλλα τμήματα του σώματος;

Στο ότι δεν μπορεί να κελαηδίσει πολύ έχει σχέση με τα λέπια στα πόδια του ή οφείλεται σε αναπνευστικό? Τι μου προτείνετε να κάνω;
 
Το να βγουν τα λέπια ειναι μια υπόθεση που θα πάρει ημέρες αρκετές. Έτσι λοιπόν δε χρειάζεται να πασχιζεις να τα βγάλεις από την πρώτη φορά, εκτός του οτι αν επιμεινεις με πιο έντονες κινήσεις, κινδυνεύεις να τον πληγώσεις. Άρα, ήπιο μασάζ, και υπομονή.
Ενίοτε τα ακάρεα των ποδιών, μπορεί να προσβάλλουν και το ράμφος, αλλά αυτό ειναι σε προχωρημένης λοιμώξεις και στα καναρινια δε συμβαίνει τόσο συχνά.
Για το κελαϊδισμα: πέρασε, ολοκλήρωσε την πτερόρροια; Κελαιδά κάπως;
 
Τα λέπια πιστεύω να βγούν σιγά σιγά. Το κελάιδισμα το κάνει βραχνά και με λίγη ενταση και διάρκεια.
 
Έχω την εντύπωση πως το πουλάκι αυτό είναι μια διασταύρωση κοινού με σγουρό... αυτή η σκέψη έγινε πιο βάσιμη από το τσουλούφι αλλά και από τα πόδια που στρίβουν, νύχια τιρμπουσόν κλπ... με επιφύλαξη επειδή δεν είμαι παντογνώστης αλλά αυτό θα έλεγα αυθόρμητα... καλή συνέχεια με τον Έλβις!
 
Back
Top