Φροντίδα Μπορεί ένα καναρίνι να μείνει μόνο του για μια μέρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofia18

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
83
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας, μπορεί ένα καναρίνι να μείνει μόνο του για μια μέρα?
 
Μπορεί αλλά δεν πρέπει να μείνει σε χώρο σκοτεινό.
χαχα, μετά από αυτό που έχουμε σχετικά πρόσφατα διαβάσει εδώ μέσα...όποιος καεί απ' τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι 😀
Γειά σας, μπορεί ένα καναρίνι να μείνει μόνο του για μια μέρα?
και για περισσότερες ημέρες μπορεί να μείνει μόνο του, αρκεί να βεβαιωθείς ότι θα έχει επάρκεια νερού και φαγητού. Όσον αφορά στο νερό, στην πορεία και αν ήδη δεν έχεις, δοκίμασε και τις ποτίστρες κενού αέρος, οι οποίες δεν χάνουν εύκολα το νερό τους (π.χ. κάποια καναρίνια αδειάζουν γρήγορα τις συμβατικές, καθώς "πλένονται" με το νερό τους, το οποίο οι κενού αέρος δεν επιτρέπουν) και επίσης το περιεχόμενό τους δύσκολο να επιμολυνθεί από μικρόβια που βρίσκονται στο ράμφος του πουλιού.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ γιατί; Εννοείς χωρίς ηλεκτρικό φως; Μάλλον χάνω το προφανές.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
γιατί; Εννοείς χωρίς ηλεκτρικό φως; Μάλλον χάνω το προφανές.
Να μην φύγουμε από το σπίτι κλείνοντας παντζούρια, στόρια, ρολά κλπ. και αφήσουμε το πουλάκι μέσα στο σκοτάδι.
 
δεν πρέπει να μείνει σε χώρο σκοτεινό.

Συγνώμη, δεν διάβασα το "δεν"! 🤦
[automerge]1650431471[/automerge]
Νόμιζα ότι έγραφε "να μείνει σε χώρο σκοτεινό" γι'αυτό ρώτησα μήπως εννοείται χωρίς ηλεκτρικό φως. Sorry
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Μόνο μια μέρα θα κάτσει μόνο του, την επόμενη μέρα θα γυρίσω. Αλλά τώρα σε σχέση νε την νύχτα. Λεω να τον βάλω κοντά στο παράθυρο ( οχι πολύ κοντά) για να ξυπνήσει το πρωί μόνο του ) χωρίς να τον σκεπάζω με κάτι. Θα είναι εντάξει?
[automerge]1650450630[/automerge]
@ianos από θέματα τροφής και νερού θα τον τακτοποιήσω. Και κάτι άλλο. Μπορεί να κάτσει χωρίς θόρυβο? Η πρέπει να αφήσω την τηλεόραση ανοιχτή? Για να έχει παρέα.
 
Λεω να τον βάλω κοντά στο παράθυρο ( οχι πολύ κοντά) για να ξυπνήσει το πρωί μόνο του ) χωρίς να τον σκεπάζω με κάτι. Θα είναι εντάξει?
Μια χαρά θα είναι αρκεί (επειδή θα βρίσκεται κοντά σε παράθυρο) να διαπιστώσεις πως δεν θα πέφτει απευθείας ήλιος πάνω στο κλουβί του.
 
@Sissy πόσες μέρες μπορεί , ας πούμε , να κάτσει μόνο του? 2 μέρες?
Κάποιος που σκέφτεται ν' αφήσει μόνο του ένα (ή περισσότερα) καναρίνι θα πρέπει να σκεφτεί κάποια βασικά θέματα.
πχ
Το θέμα του εποχής , αυτό αφορά κυρίως το καλοκαίρι δηλ τις υψηλές θερμοκρασίες ώστε να μην πάθει θερμοπληξία το πουλάκι.
Εκτός της ποσότητας τροφής, θα πρέπει να έχουμε υπ όψιν και το θέμα του νερού, που δεν αφορά μόνο στην ποσότητα αλλά και για πόσο διάστημα θα διατηρηθεί καθαρό και φρέσκο (και πάλι παίζει ρόλο η εποχή δηλ η ζέστη δεν βοηθά).
Θα πω με ποιες προϋποθέσεις είχα αφήσει εγώ τα καναρίνια μου, όταν χρειάστηκε κάποιο καλοκαίρι, ενώ δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να τα πάρω μαζί (τρία μεγάλα κλουβιά = 6 καναρίνια) και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίσει.
Τα πουλιά αυτά ζούσαν μέσα στο σπίτι, λόγω καλοκαιριού τα έβγαζα αρκετές ώρες στη βεράντα (έχω πολλά φυτά που δημιουργούν σκιά).
Τοποθέτησα τα κλουβιά το ένα κοντά στο άλλο, χωρίς τους πάτους τους *κάτω από ένα τραπέζι, σε μέρος της βεράντας με σκιά και χωρίς ρεύματα αέρος.
Έβαλα στο κάτω μέρος κάθε κλουβιού από ένα μπεκ αυτόματου ποτίσματος των φυτών (που ήδη είχα) στερεωμένα μέσα σε μπολ, ρύθμισα το αυτόματο πότισμα να ποτίζει τρεις φορές καθημερινά για 10' (για να βγαίνει δροσερό το νερό ) και να υπερχειλίζει των μπολ ώστε να ξεπλένονται συχνά και οι κουτσουλιές τους.
Έβαλα μπόλικη τροφή σε διάφορα σημεία των κλουβιών και.
Έκλεισα" γύρω γύρω (από πόδι σε πόδι) το τραπέζι με πλαστικό δίχτυ (αυτό το προστατευτικό, που βάζουν στα μπαλκόνια για τα παιδάκια).
Τοποθέτησα γλάστρες γύρω και πάνω στο τραπέζι η κάθε μια από αυτές είχε και από ένα μπεκ ποτίσματος.
Δημιούργησα με αυτό τον τρόπο περισσότερη προστασία από τη ζέστη και δροσιά αφού πάνω από τα κλουβιά έτρεχε νερό και έπεφτε γύρω από το τραπέζι.
Δημιουργήθηκε έτσι ένα μεγάλο προστατευτικό "κλουβί-τραπέζι" των τριών μικρότερων κλουβιών με τα πουλιά.
Με αυτόν τον τρόπο:
Απέκλεισα τις επιθέσεις αρπακτικών αλλά κράτησα και σε απόσταση οποιαδήποτε "επίσκεψη" άγριου πουλιού ( =μεταφορά ασθενειών).
Λείψαμε περίπου 15 μέρες αν θυμάμαι καλά.
*Να τονίσω πως όλα αυτά στήθηκαν μια βδομάδα πριν φύγουμε ώστε να υπάρχει ο χρόνος δοκιμών, να έχω πλήρη αντίληψη των αντιδράσεων των πουλιών και διαπίστωση προβλημάτων (που δεν υπήρξαν).
Βασικό: Οι μπαταρίες στο μηχάνημα ποτίσματος να είναι "φρέσκιες".
Γυρίζοντας βρήκα τα πουλιά κελαηδούν ανανεωμένα, να πλατσουρίζουν με λαχτάρα κάθε τόσο στο φρέσκο νερό...
Τόσο το ευχαριστήθηκαν, που έως να τελειώσει το καλοκαίρι τους άφησα να ζουν σε αυτή την καταπράσινη και δροσερή μικρή όαση!🙂
 
@falkonis Αναλόγως. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γυρίζοντας βρήκα τα πουλιά κελαηδούν ανανεωμένα, να πλατσουρίζουν με λαχτάρα κάθε τόσο στο φρέσκο νερό...
Τι όμορφη εικόνα! Δεν φοβόσουν όμως μήπως βραχούν οι σπόροι τους;
 
@ianos ΠΟΤΙΣΤΡΑ ΚΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣ.Αν δεν έχει μάθει όμως από μικρό θα μπορέσει να την χρησιμοποιήσει το πουλί;
Συνήθως τις βάζουν μαζί με συμβατικές ποτίστρες για μερικές ημέρες και παρατηρούν...όταν δουν ότι πίνει νερό από την κενού αέρος, τότε βγάζουν τις συμβατικές
 
Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να συνηθίσει τις νέες ποτίστρες. Ο δικός μου είναι τόσο περίεργος που είχε βρει πώς λειτουργεί δευτερόλεπτα μετά αφότου την έβαλα στο κλουβί του.
 
.Δεν φοβόσουν όμως μήπως βραχούν οι σπόροι τους;
🙂Δεν υπήρχε τέτοιος φόβος, τα μεν μπεκ ήταν καλά στερεωμένα στο κάτω μέρος του κλουβιού και μέσα στα μπολάκια, οι δε σπόροι στο πάνω μέρος (τα κλουβιά μου είχαν ύψος).
 
Back
Top