Αναπαραγωγή Μπορεί η συχνή χορήγηση ασβεστίου να προκαλέσει δυσκολία στη γέννηση του αυγού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takiskl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ωχ ειναι σαββατο σημερα. Τακη αν σε καμμια περιπτωση δεν μπορεις να βρεις γιατρο και με τη σκεψη(προυποθεση) οτι το αυγο δεν εχει σπασει μεσα της αλλα βρισκεται κοντα στην εξοδο δεν ξερω αν η χορηγηση απο το στομα 2-3 σταγονων ελαιολαδου ειχε παρομοια αποτελεσματα οπως και η ληψη παραφινελαιου στον ανθρωπο για τη δυσκιλιοτητα.σαφως δεν ειναι η ιδια περιπτωση, σαφως και ειναι γιατροσοφι απογνωσης που δεν πρεπει να επαναληφθει,ισως καν να μην δοκιμασθει αλλα αν το πουλακι ειναι χαλια δεν ξερω τι αλλο να σου πω αφου τα βασικα τα εχεις κανει. Μονο γιατρος και ακτινογραφια θα βοηθουσαν.☹ μετεφερε την καπου αρκετα ζεστα
 
Λοιπον τα νεα ειναι τα εξης: ευτυχως χαρη στο θεμα που υπηρχε στο forum μας με τους πτηνιατρους, βρηκα γιατρο αν και Σαββατο και πηγα. Δεν ειχε σπασει μεσα το αυγο ουτε και υπηρχε δευτερο στην κοιλια. Διαπιστωσε εντονοτατη φλεγμονη στην αμαρα, διαροια και δυσπνοια. Μαλιστα λογω της δυσπνοιας μου εδωσε ελαχιστες ελπιδες για να επιβιωσει...
Τωρα την εχω με ζαχαρονερο και κροκο απο αυγο μελατο για να δυναμωσει, εαν τα καταφερει. 3 φαρμακα, αντιβιωση, για την δυσπνοια και βιταμινες τα οποια τα χορηγω με το σταγονομετρο. Την εχω τυλιγμενη και διπλα απο το καλοροφερ γιατι μου ειπε οτι χρειαζεται οσο το δυνατον περισσοτερη ζεστη.
Μου ειπε να δωσω και στον αρσενικο αντιβιωση προληπτικα.
Τι να πω. Παντως νομιζω οτι ειναι σε καλυτερη κατασταση απο το πρωι. Ανοιγει τα ματια της και μαλιστα για τον κροκο, μου ανοιγε μονη της το ραμφος για να την ταισω.
Το κακο ειναι οτι σε λιγο πρεπει να φυγω για την δουλεια και οσο να ναι ανησυχω εαν θα τα καταφερει η γυναικα μου βασικα κι ο γιος μου.
Ελπιζω να πανε ολα καλα και να ζησει, γιατι ειναι και η αγαπημενη μου!
 
χαιρομαι τακη και ελπιζω το καλυτερο για την αγαπημεναη σου. Αν θες οταν μπορεσεις μας λες την αντιβιωση και τις βιταμινες που σου εδωσε ο γιατρος.

*το πρωι στειλαμε σχεδον ταυτοχρονα ποστ και δεν ειχα δει οτι βρηκες γιατρο:)
 
Ευτυχως οι απαισιοδοξες προβλεψεις του πτηνιατρου φαινεται οτι διαψευδονται! Η υγεια της φαινεται οτι βελτιωνεται ραγδαια! Τωρα γυρισα απο την δουλεια και τα πραγματα δειχνουν να πηγαινουν καλα.
Για να καταλαβετε ενω την ειχα τυλιγμενη, για να ειναι ζεστη και μεσα σε μια φωλια, η γυναικα μου την βρηκε να κοβει βολτες στον διαδρομο! Την εβαλε σε ενα κλουβι που ειχα ηδη ετοιμασει για καθε ενδεχομενο και επεσε με τα μουτρα στο φαι!
Το μονο που παρατηρω και με ανησυχει, ειναι οτι εχει ακομα μια ελαφρια ασταθεια.
Να ξημερωθουμε με το καλο Δημητρη και θα γραψω για ολα τα γιατροσοφια!
 
εννοειται οτι πρεπει να της βαλεις και τη φωλια της γιατι πρωι πρωι θα κανει πρωτα ο Θεος το αλλο αυγο.σε ζεστο χωρο. Και αν μπορεις μολις ξημερωσει ξυπνα, μεχρι τις 8-8.30 αν πανε καλα θα το κανει. Να σαι κει μηπως χρειασθει λαδωμα και βοηθεια
 
Εισαι σιγουρος Δημητρη; Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν εχει αλλο αυγο μεσα της. Λες να συνεχισει; Tην φωλια της την χαλασα για λογους απολυμανσης. Θα σηκωθω πρωι πρωι, αλλα ελπιζω να μην ταλαιπωρηθει αλλο.
 
Εγω λεω να μην την ξαναβαλεις για ζευγαρωμα ωσπου να γινει τελειως καλα, θα εξουθενωθει εντελως...
 
Ξημερωσαμε καλα και νομιζω οτι 99% γλυτωσαμε!
Με πιο ηρεμο μυαλο τωρα να σας γραψω αναλυτικα τα φαρμακα και τις οδηγιες του γιατρου, μηπως και φανουν χρησιμες σε καποιον.
1) asminine για την δυσπνοια. 1 σταγονα πρωι βραδυ για 3 ημερες.
2) Aviomycine αντιβιοση. 1 σταγονα πρωι βραδυ για 7 ημερες και ο αρσενικος. Για να μην τον ταλαιπωρω ομως του βαζω του αρσενικου 7 σταγονες στην μικρη ποτιστρα.
3) aidonine βιταμινες. 1 σταγονα πρωι βραδυ για 10 ημερες.
Ζαχαρονερο 3-4 φορες την ημερα και κροκο αυγου μελατο για να δυναμωσει το πουλι.
Ο γιατρος ειναι στην λιστα των πτηνιατρων του forum μας, στην Καλογρεζα.
Κοστος 9 ευρω τα φαρμακα και 20 ευρω επισκεψη.
Τελος καλο ολα καλα (ας ελπισουμε :D)
 
Back
Top