Ασθένειες Μπορεί να έχει μύκητες το ζάκο μου ενώ τρώει πέλλετ;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gulos7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gulos7

PB New Member
Καλησπέρα σήμερα γυρίσεις κτηνίατρο πήρε δείγμα από την κουτσουλιά και σε 5 λεπτά μου είπε ότι έχει μύκητες και μου δωσε αγωγή στο μαγαζί που πήγα να πάρω τα φάρμακα και την τροφή του μου λέει το παλικάρι εκεί πώς είναι δυνατόν να τρώει πέλλετ και να έχει και μύκητες το ζακουδάκι μας

Δεν ξέρω ότι του φαίνεται περίεργο να τρώει πέλλετ και να έχει και μύκητες

και μου δωσε αγωγή
Καλησπερα.
Τι αγωγη σου εδωσε , και ποια ακριβως ηταν η διαγνωση? Διαβασες εσυ στις οδηγιες του φαρμακου οτι ειναι για αυτο που σου ειπε ο κτηνιατρος ?
μηπως αν εχει x y μυκητες ειναι κατι που κουβαλησε μαζι του απο το εκτροφειο? ισως του ταισματος με κρεμα ωστε να βγει προς πωληση βιαστικα? Υποθεσεις κανω ..μπορει ο εκτροφεας να ειναι σουπερ και να εχει αριστο προγραμμα και τροπο διατροφης αλλα πριν κανεις την επενδυση εσυ σε ζακο..πως ξερεις οτι ηταν υγιες ως προς τα βασικα τουλαχιστον.

Ευχαριστω.

• Like
Αντιδράσεις: Gulos7
Αμ δεν ήξερα μου είπε για τεστ dna για ολα του τα χαρτια και οταν μου το εφερα δεν ειχε τίποτα ακομα και το δαχτυλίδι μου είπε ότι ειναι λάθος έβαλε περσινό το ζακουδάκι είναι 3 μηνών σίγουρα 1728737492636.webp

Τι ακριβως εξερευνα με το ραμφος του? ειναι ασφαλες?
απο κρεμα σε Pellets 3 μηνων και το εχεις ηδη 10 μερες περιπου? Δεν τρωει και δεν δοκιμαζει τιποτα αλλο .
To δαχτυλιδι ειναι τυπικο εκτροφεα? ειναι πανω του ολα τα στοιχεια η ειναι καποιας δικης του εμπνευσης?
Αν δεν εχεις τα χαρτια του και ενα σωστο δαχτυλιδι που θα το "δενει" με τα χαρτια του πως ξερεις αν σου εκανε μεταπωληση αν ειναι απο νομιμη εκτροφη αν ειναι προιον παρανομης εισαγωγης στην χωρα ?
Τωρα θα μου πεις ειναι πανεμορφο..τι με νοιαζει.. πως ηρθε στα χερια μου ..
Σκεφτομαι δυνατα.Μαλλον κανω λαθος
Σου ειπε θα σου δωσει τα συνοδευτικα χαρτια που απαιτουνται και μετα ..πετουσε χαρταετο?

Και τα φαρμακα που μου έδωσαν 1728737584656.webp
Τι ακριβως εξερευνα με το ραμφος του? ειναι ασφαλες?
απο κρεμα σε Pellets 3 μηνων και το εχεις ηδη 10 μερες περιπου? Δεν τρωει και δεν δοκιμαζει τιποτα αλλο .
To δαχτυλιδι ειναι τυπικο εκτροφεα? ειναι πανω του ολα τα στοιχεια η ειναι καποιας δικης του εμπνευσης?
Αν δεν εχεις τα χαρτια του και ενα σωστο δαχτυλιδι που θα το "δενει" με τα χαρτια του πως ξερεις αν σου εκανε μεταπωληση αν ειναι απο νομιμη εκτροφη αν ειναι προιον παρανομης εισαγωγης στην χωρα ?
Τωρα θα μου πεις ειναι πανεμορφο..τι με νοιαζει.. πως ηρθε στα χερια μου ..
Σκεφτομαι δυνατα.Μαλλον κανω λαθος
Σου ειπε θα σου δωσει τα συνοδευτικα χαρτια που απαιτουνται και μετα ..πετουσε χαρταετο?
Ενα ενα να σε προλάβω τρώει το δαχτυλίδι μου τωρατο έχω μια βδομάδα έτρωγε πελετ απο την αρχή που το πειρα έχει κάποια στοιχεία πάνω απο τα χαρτια θα μου τα στείλει μου είπε το έβλεπα σε βιντεακια απο οταν ξεκίνησε να βγάζει φτερακια ίσως και εμείς να βγιαστκαμε να το φέρουμε σπίτι και να περιμεναμε και αλλο μέχρι να βγουν τα χαρτια του αν μου ξέφυγε κατι θα σου απαντήσω ξανα σε ευχαριστώ που σκέφτεσαι δυνατά

Δεν χρειάζεται να μπλέξεις σε thread του 21

Post in thread 'Υπάρχει πτηνίατρος στην Αθήνα που να κάνει καλλιέργεια κοπράνων;' https://community.petbirds.gr/threads/Υπάρχει-πτηνίατρος-στην-Αθήνα-που-να-κάνει-καλλιέργεια-κοπράνων.43051/post-2542484
Τι ρωτάς?ποιοι γιατροί είναι στην περιοχή σου για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη αν υπάρχει κέντρο να στείλεις εξετασεις? Για δεύτερη γνώμη?
Μια σαφέστερη ερώτηση θα βοηθούσε.
Δεν χρειάζεται πανικος
Επίσης η λίστα πτηνιατρων είναι σε κάθε θέμα σχεδόν που έχει ανέβει σχετικά με ασθένειες εδώ στο site

Στην αγωγή Nystamycin διαβάζω και nektonq αλλά μάλλον περιέχει και άλλα που δεν έπιασε το καδράρισμα..διάγνωση ?μύκητες σκέτο? Μικροσκοπικά έκανε διάγνωση ?
Το δαχτυλίδι σου δεν είναι ίσως και το ιδεατό να έχει στο στόμα του γιατί εκτός από ράμφος έχει και γλώσσα..τα δαχτυλίδια μας δεν συνηθίζεται να τα έχουμε καραμέλες..κάποιος λόγος ίσως υπάρχει και όχι μόνο η καταποση

Στην αγωγή Nystamycin διαβάζω και nektonq αλλά μάλλον περιέχει και άλλα που δεν έπιασε το καδράρισμα..διάγνωση ?μύκητες σκέτο? Μικροσκοπικά έκανε διάγνωση ?
Το δαχτυλίδι σου δεν είναι ίσως και το ιδεατό να έχει στο στόμα του γιατί εκτός από ράμφος έχει και γλώσσα..τα δαχτυλίδια μας δεν συνηθίζεται να τα έχουμε καραμέλες..κάποιος λόγος ίσως υπάρχει και όχι μόνο η καταποση
Μυκητες σκέτο ναι σε μικροσκόπιο το ειδε ναι δεν το ήξερα τερμα τα δαχτυλίδια θα σου στείλω ξανα την φώτο και οτι ειναι 25 γραμμάρια λιγότερο απο το κανονικό

Συνημμένα

• 1728741237833.webp
    1728741237833.webp
    674,4 KB · Προβολές: 7
Καλησπέρα, το μικρακι σου αν δυσκολεύεται να πετάξει μπορεί να ειναι και μικρότερο. Στη φωτό δε φαίνεται καλά αλλά τα πολύ μικρα σε ηλικία εχουν έντονο ροζ χρωμα -δέρμα γύρω από τα μάτια. Παρολαυτα όμως μικρή η σημασία της ηλικίας…κατά τη γνώμη μου ούτε 3
Μηνών πρέπει να τα πουλάει. Όμως από την εμπειρία μου με απόλυτη σιγουριά αξίζει να σου αναφέρω ότι Τα «καλύτερα» μικρά βγαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ( η αναπαραγωγική περιοδος των ζακο είναι από φθινόπωρο εως άνοιξη). Αν δεις την φωλια είναι ενα μεγάλο ξύλινο κουτί είναι αδιανόητο να αφήνουν οι εκτροφεις τα ζωντανά να γεννούν το καλοκαίρι. Προσωπικά την δικιά μου αν γεννήσει καλοκαίρι της τα καταστρέφω. Της τα παίρνω και μπλοκάρω τη φωλια. Και αυτο γιατί θα πρέπει να περεσει η θηλυκιά ένα μήνα να κλωσσαει και άλλους περίπου 2 μήνες που είναι ασταμάτητα με τα μικρά της. Ταλαιπωρείται εξαντλείται το ζευγάρι παιδιά με τέτοιες θερμοκρασίες ενώ οι νεοσσοί αρπάζουν διάφορες ασθενείες…. Προσωπικά είχα πρόβλημα με μόλυνση στα μάτια κάπου στον Ιούνιο.
Το μικρακι σου λοιπον εφόσον το πηρες Οκτώβρη είναι γεννα του Ιούνη. Βγηκε από το αυγό Ιούλιο… ξεκαλοκαιριασε η θηλυκιά και το μικρό σε ένα ξύλινο κουτί χωρίς να αερίζεται καθόλου όλο το καλοκαίρι. Και κάθε καλοκαίρι είναι βασανο παιδιά πραγματικά δεν τους ενδιαφέρουν τα ζευγάρια τους είναι μοναχα τα φράγκα στη μέση.
Μην αμφισβητείς κατά τη γνώμη μ τις εξετάσεις που πολύ καλά τις έκανες

Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους μύκητες με την αγωγή αυτο με καίει τωρα

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Μια χαρά θα τα ξεπεράσει. Ούτε εγώ θα αμφισβητούσα τις εξετάσεις. Επιτρέπεται να ειπωθεί ο πτηνιατρος κ από ότι καταλαβαίνω, πήγες στην Δουκακη στο κτηνιατρικο κέντρο Πειραιά. Σου μίλησε η πτηνιατρος για επανεξέταση;

Μια χαρά θα τα πάει. Με σωστή χορήγηση της αγωγής σύμφωνα με τις οδηγίες της γιατρού και επικοινωνία μαζί της πιστεύω για απορίες επί της αγωγής και της εξέλιξης.
Οι παρατηρήσεις για τον "εκτροφέα" παραμενουν και οι σκέψεις μου επίσης για τις κινήσεις του .
Δεν αμφισβητώ τις εξετάσεις..τον εκτροφέα κατασυμπαθησα :-)

Μια χαρά θα τα ξεπεράσει. Ούτε εγώ θα αμφισβητούσα τις εξετάσεις. Επιτρέπεται να ειπωθεί ο πτηνιατρος κ από ότι καταλαβαίνω, πήγες στην Δουκακη στο κτηνιατρικο κέντρο Πειραιά. Σου μίλησε η πτηνιατρος για επανεξέταση;
Ναι σε ένα μήνα μόνο τηη κουτσουλιά

Σας ευχαριστώ πολύ όλους

Φρόντισε μοναχα το μικρό να τρώει καλά. Να γεμίζει η μάμμα του. Σε αυτήν την ηλικία και για κάποιους μήνες ακόμα, τρωνε ασταμάτητα. Πρέπει να τρωνε. Μαλακες τροφές ζεμαστισμενα η βρασμένα κηπευτικα κ λίγα φρουτάκια. Μπορεισ Επισης να καθαριζεις ξηρούς καρπούς, να τους κοβεις σε μικρότερα
Κομματια και να προσφερεις. Στα μάτια του είσαι η μαμμα ακομα… όσο περισσότερο και αποτέλεσματικα ασχοληθείς με τη διατροφή του τώρα, και η φαρμακευτική αγωγη θα είναι αποτελεσματική αλλά και τα χέρια σου θα λυθούν στο μέλλον μια και θα έχει μάθει να τρώει τα πάντα να σε βλέπει να τρως και εσυ μαζί..Οχι να του πουλας παραμύθι αλλά να τρως κανονικά μαζί :)
Σε όλη αυτή τη διάρκεια θα παρατηρείς επισης ποιες τροφές ευχαριστιεται και απολαμβάνει και προτιμάει… αυτές θα τις ξεχωρίζεις/απομονωνεις& θα είναι σημαντικα εργαλεία για εσένα εφόσον είτε θα τις χρησιμοποιήσεις για να πασπαλίζεις αγωγές η συμπληρώματα στο μελλον είτε θα τις χρησιμοποιείς για να επιβραβεύεις οποιαδήποτε θεμιτή συμπεριφορα του στο μέλλον.
Εύχομαι να πάνε όλα καλα 🤞

Back