Τραυματισμοί Μπορεί να επιζήσει περιστέρι με στραβό πόδι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evi

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2024
Μηνύματα
1
Καλησπέρα σε όλους. Γέννησε ένα Περιστέρι στο μπαλκόνι μας και το μικρό έχει στραβό το ένα ποδαράκι του. Δεν μπορεί να περπατήσει, περισσότερο μοιάζει να κατρακυλάει. Από ότι μου είπαν είναι γενετικό και δεν θα επιζήσει ούτε έξω μα ούτε και στο σπίτι άν το κρατήσουμε γιατί θα κάνει κατακλίσεις και θα πεθάνει στο τέλος. Μπορώ να κάνω κάτι να το βοηθήσω; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Σας ευχαριστώ πολύ! IMG_1609.webpIMG_1609.webp
 
Καλησπέρα σε όλους. Γέννησε ένα Περιστέρι στο μπαλκόνι μας και το μικρό έχει στραβό το ένα ποδαράκι του. Δεν μπορεί να περπατήσει, περισσότερο μοιάζει να κατρακυλάει. Από ότι μου είπαν είναι γενετικό και δεν θα επιζήσει ούτε έξω μα ούτε και στο σπίτι άν το κρατήσουμε γιατί θα κάνει κατακλίσεις και θα πεθάνει στο τέλος. Μπορώ να κάνω κάτι να το βοηθήσω; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; Σας ευχαριστώ πολύ! View attachment 97415View attachment 97415
Αν μιλάμε για splayed legs δες αυτό.


Μπράβο σου που το θέλεις να το φροντίσεις.
Μια άλλη επιλογή είναι να επικοινωνήσεις με το Άνιμα. Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσουν.
 
Διάβασε αυτό το θέμα. Στο ποστ 6 και στο 17 έχει βίντεο και εικόνες για να κατασκευάσεις νάρθηκα. Σταδιακά θα πρέπει να μειώνεις τις αποστάσεις των ποδιών ώστε τελικά να έρθει εκεί που πρέπει να βρίσκεται. Πιθανότατα δεν πρόκειται για γενετικό πρόβλημα που σου είπαν, αλλά έχει περισσότερο να κάνει με την πίεση που δέχθηκε όσο το σκέπαζε η μάνα του τις πρώτες ημέρες της γέννησής του.
Πιστεύω ότι θα φτιάξει.
Αν μπορείς / θέλεις, ενημέρωνέ μας για την πορεία.
Καλή Επιτυχία
ΥΓ: υπάρχουν και στο εμπόριο ναρθηκάκια έτοιμα...απλά δεν ξέρω να σου πω που να ψάξεις.
@gianniskilkis ποια είναι η γνώμη σου;
 



Δεν ειναι γενετικο και δεν ειναι οι κατακλησεις το προβλημα που θα το ζορισει..εκτος αν ειναι cat-ακλησεις

https://www.google.com/search?sca_e...EDHbFBGMQQ0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=919&dpr=1

Από ότι μου είπαν είναι γενετικό
Αλλο να ειχε δυσμορφια η ατελες το ενα ποδι οκ..αλλα γενετικο splayed leg χλωμο..Δεν ξερω αν η ηλικια του ειναι λιγο μεγαλυτερη απο οτι θα επρεπε για να εχει αμεση επιδραση ο δακτυλιος αλλα απο ολοτελα να ταλαιπωριεται δεν χανεις και τιποτα ακομα και με πατεντες. Τουλαχιστον δεν ειναι νεοσσος καναρινιου να ειναι λεπτεπιλεπτο..και να σε αγχωνει μην κανεις χειροτερη ζημια..το εχω δει και ξερω πως ειναι σε νεοσσο καναρινιου..
 
Πολλές φορές γίνεται από γονείς πολύ ¨ υπεύθυνους ¨ . Καταπιέζουν τον νεοσσό στην φωλιά και στραβώνουν τα πόδια του . Εκεί κάτι γίνεται με δική μας παρέμβαση . Όταν όμως προέρχεται από γενετικός ή από το αυγό , δύσκολα γίνεται κάτι , ιδιαίτερα εφόσον το αντιληφθείς αργά . Η λύση (μάλλον μια προσπάθεια ) είναι από ένα πλαστικό δαχτυλίδι σε κάθε πόδι , πιασμένα μεταξύ τους με ένα σπάγγο. Κάτι παρόμοιο με την τελευταία φωτό του Φιλομαθή . Τώρα στην φύση , ελεύθερο ένα τέτοιο πουλί είναι καταδικασμένο . Δεν έχει τύχη . καλή συνέχεια .
 
Back
Top